Полша ще помогне на Швеция и Финландия, ако бъдат нападнати

Страната би оказала помощ ако това се случи преди НАТО
Обновена: 19 май 2022 16:56 | 19 май 2022 16:52, Йоана Цонева
130
Полша ще помогне на Швеция и Финландия, ако бъдат нападнати
Снимка: БГНЕС

Полша ще окаже помощ на Швеция и Финландия, ако те бъдат нападнати преди да получат членство в НАТО, заяви в четвъртък министър-председателят Матеуш Моравецки.

"Смятам присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО за важен сигнал за укрепване на сигурността в Европа", заяви той по време на конференция, предаде "Ройтерс".

"Искам ясно да заявя, че в случай на нападение срещу Швеция или Финландия по време на (процеса на) присъединяването им, Полша ще им се притече на помощ."

В сряда Финландия и Швеция официално подадоха молби за присъединяване към алианса на НАТО - решение, което бе подтикнато от руската инвазия в Украйна и постави началото на процеса на присъединяване, който се очаква да отнеме само няколко седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
4
 
! Отговори
джо преди 1 година
Пановете и сега може да се набутат между шамарите, просто да отидат да помогнат на укрите. Руснаците само чакат да минат границата и такъв шамар ще им отряскат,че един с друг няма да се видят.. Особено след събарянето на военните паметници , автоматично се записаха втори в списъка.. Чакайте и гледайте, особенно кирчо харварда, щото нещо дъските са му лабави.
98
1
 
3
 
! Отговори
Тодев преди 1 година
Недейте подценява Жеч Посполита,Съветска русия яде пердах от тях през,Полско- Съветската война през1920,червената армия на Ленин бе разгромена пред Варшава и Лъвов от поляците чудото на Висла,и турците са бити жестоко при Виена от тях,поляците са славяни и много от тях почиват в костницата на шипка
97
0
 
1
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Като отхапе територия(тешинска област от Чехия , в сговор с Хитлер 1938г.) или зрънце(Украйна).
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този полки фашист не интересен.
95
1
 
0
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До Гиви - Ако си един политик, ще си за един ден и ще те изритат - не само НАТОвците, но и ония от Варшавския пакт.
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Пановете помогнат и на България ако се наложи.
93
2
 
7
 
! Отговори
Гиви преди 1 година
Полша са следващите готвени за пушечно месо след Украйна. Лошото обаче, че с Полша ще се действа доста по-брутално. Ако поляците проявят добра дипломация и се договорят с Русия за подялбата на Украйна би било най-разумно.
92
1
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
...obache ,kogato nadupiat Polsha....vsichki shte pomagat !!! Tezi ne si nauchiha uroka ot Vtorata Svetovna...sega shte povtariat !!!
91
2
 
10
 
! Отговори
ааа преди 1 година
Навират се ляхите между шамарите.Подъл народ са
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чърчил: "Поляците са хиените на Европа, нищо не дават, само искат да вземат. Няма по-противен народ. "
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша иска да е новата Украйна стремглаво върви на там, но не се учудвам и те са простаци като Укрите забравиха какво направиха с тях бранденрбургските рицари а после и тефтонските рицари а накрая и нацистите.
88
2
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Цеко --- Отдавна съм казал че всички препинателни знаци дето им викат още и пунктуация трябва да отпаднат за да може писането да е лесно за всички безграматично настроени или изречението да започва с главна буква и да завършва с точка без значение дали е въпросително, възклицателно или умопомрачително а пропуснатите препъващи знаци съвсем не са случайни.
87
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Колкото не ползва руска газ, толкова и ще помогне полшата...
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Полша много почна да прави на интересен..
85
1
 
12
 
! Отговори
**** преди 1 година
И как ще им помогне,ако започне Голямата патаклама никой няма да има нужда от помощ!Не е ли по-добре да избегнем унищожението на света,а не да си мерим ......
84
2
 
0
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Алооо, 81-ви, научи че има главни букви, запетайки, точки и эоще доста правила при писането.
83
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 един народ който има мавзолей и се кланят на един труп на Ленин ми звучи зловещо спомних си за нашия труп и мавзолей били сме много зле спомням си колко беше страшно бях малък и ни караха под строй да влизаме да го гледаме мъртвеца това са символите на зомбирането и тоталитаризма явно има остатъци в съзнанието на хората в БГ затова се подават и на руската противна пропаганда
82
2
 
8
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Поляците и укрите са се клали много години, та сега като се наситят на лозунгът пак ще се почнат. Да си спомнят хетман Богдан Хелзинки и защо са се присъединили към Русия.
81
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е абсурд Раша не може да излезе от калта в Украйна ще напада Филандия е може *** да си мечтаят за хладилници печки и перални но ще си останат на границата ха ха
80
10
 
6
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Кой ги натъкмява тези заглавия ,рашка е в цунцванг ,което на шахматен език означава - всеки следващ ход води към загуба .