ЕС няма да одобри решение за руския петрол през май

Това потвърди Урсула фон дер Лайен
25 май 2022 09:56, Росен Стойчев
25
ЕС няма да одобри решение за руския петрол през май
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските държави няма да се договорят за ембарго върху руския петрол през този месец. Това обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи БНР.

Преговори се водят през последните няколко седмици.

Още по темата
Унгария отказва да одобри подобно решение, преди да се обяви план за алтернативни доставки.

Няколко други държави настояват за отсрочка във въвеждането му. Унгарският премиер Виктор Орбан е поискал въпросът да отпадне от дневния ред на предстоящата среща на върха.

Европейски представители опитва да договорят мащабен план по темата. Разгледано е отпускането на средства за страните, които нямат излаз на море.

Орбан обаче смята, че подобни предложения няма как да гарантират стабилност за неговата страна. Френски представители смятат, че споразумение е възможно.

Преговорите ще продължат на различни нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там трябва сега да хвърли един атом Путин. От тая *** която е събрана на това станистко събиране света страда най-много, и най-лошото още не са ни го сервирали. Ако тая криминална пассмина се затрие, света се оправя.
16
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До ха ха хаТова прозрение на Урсула много ме завладя с дълбокомислието си и визионеството си Въобще Урсула ,визионер та визионер
15
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
най-после:-Акушерката на фотьойл,не на диван или права !..Иначе:..-Тези ИЗМИСЛЕНИ БЮРОКРАТИ не само НЕ са в състояние да решат който и да е проблем на "Общността",дори и най-елемнтарния,но и ровичкат с болните си мозъчета да го направят /проблема/ нерешим,досаден и ПРОВЛАЧВАЩ СЕ ВЪВ ВРЕМЕТО !...Във времето,необходимо им да се ПОДМЯТАТ на троновете в ЕС...!..Ако и това не е некаква ориенталска "МАГИЯ",здраве му кажи!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
г-жо вие унинирайте в кофа петрол и го дайте на кирил пктков че ще умре от глад
13
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
95% САМИ СИ избрахте да и слугувате. Не рИвете!
12
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Мен ме интересува какво става с газта, дет гинеколожката урсула фон дер лайен се закани да купи колективно за ес още преди два месеца.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как важно важно седи на диванчето ... и защо само раздават някви пари, нали тия пари пак ги плащат европейските граждани!
10
0
 
16
 
! Отговори
Поплавски преди 1 година
*** многодетна бабичка,управлява *** в Европа.Искам,В.Орбан да ми е премиер,защото той може по мъжки да казва НЕ,на запарените брюкселски чиновници.
9
0
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
С такива политици на Европа не и трябват врагове.
8
1
 
22
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Какво и беше на просперираща Европа с евтиният и сигурен Руски газ и петрол,защо се отказват от хубавото и страдат?!
7
0
 
24
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Гинекология, с присадена политология= патология
6
1
 
25
 
! Отговори
ха ха ха преди 1 година
Урсула казва в прав текст, че ЕС няма да спира вноса на нефт от Русия, защото "Русия ще пренасочи нефта от ЕС към световните пазари където цената ще се покачи и това ще напълни военния му бюджет" - колко са жалки.
5
1
 
21
 
! Отговори
сина преди 1 година
урсула фън дор лойнената, май взе да омекваш нещо ? Шенкелите ли ти поддават, или натискът от бизнеса ? Всичките евро.ейски лидери са ялови и неадекватни във всички кризи и положения ! Приличате на късния СССР - бюрокрация, купища народ пишат безумни директиви /например директива за зелето - 1800 страници/, абсолютно нефункционираща система, за лапане на едни пари от едни малко на брой хора
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа винаги е била фашистка и винаги е яла бой от Русия. Като азовците - героите на Украйна, тия cмешници. Азовците се ерчеха, големи приказки и закани, а после сами се предадоха пред камерите за да спасят кожата. Европейците се ерчеха, големи приказки и закани, а накрая всички откриха сметки в Газпромбанк. Къде са ви зелените енергии бе, пиленца, кога ще дойдат зелените енергии които могат да захранват индустрия като немската? 2030г? 2050г? 3000г?
3
5
 
17
 
! Отговори
не е майтап преди 1 година
Урсула разкри тайния план на Путин! Путин нападна Украйна да провокира ЕС да спре да купува нефт от Русия и Русия да пренасочи нефта от ЕС към световните пазари където цената ще се покачи и това ще напълни военния му бюджет, но Урсула разкри хитрия и коварен план на Путин и ЕС няма да спира руския нефт! Плана на Путин отново се провали!
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амчи, те и през юни няма да вземат подобно решение....... 20 години пуснаха мечката да върви из селото и сега, кой ми *** в гащите..... След август много бързо ще обърнат палачинката, като започне холодно да става..... Зорът е, до август да победим Путинчо, но като гледам от няколко дни, как започнаха да сдават хохлите градовете, един след друг..... трудна работа ми се вижда.... А ако и гладните скакалци тръгнат от Африка, жална ни майка. Нещо не прецениха май ситуцията, *** у Брюксела
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нашата загубена територия с излаз на море ли се води след като Турция е на портата плюс това е окупирано от краварите?А,*** Урсуло ***?