Борел настоява, че ще има споразумение с Унгария

Днес се провежда важна среща в ЕС
30 май 2022 16:12, Росен Стойчев
24
Борел настоява, че ще има споразумение с Унгария
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че европейските страни трябва да успеят да договорят единни действия спрямо Русия. Това обяви първият дипломат на ЕС Жозеп Борел, цитиран от Фигаро.

Днес се провежда европейска среща на върха. Обсъждат се нови решения спрямо руската страна.

Още по темата
18 май 2022 15:36
113


"Важно е тези решения да бъдат одобрени от всички държави. Водим постоянни разговори и мисля, че днес ще можем да предложим реално споразумение", обяви Борел.

Продължават опитите да се намери решение с Унгария. Правителството на Виктор Орбан настоява за гаранции преди да одобри единно решение.

Страната се противопоставя на забрана на руски енергийни доставки, като настоява, че няма от къде да намери бързи алтернативи. Все пак Борел заяви, че смята, че ще има споразумение със страната.

Предстои да се проведат нови разговори с кабинета в Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: УнгарияЕСЖозеп Борел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Педро преди 1 година
Борел е каталунски сепаратист и пълна от Ка чал ка. Но в гейпарламента е така управляват ни некадърници които не мислят за последствията за Ото вземат по 15 000 евро ( без откраднатото)
19
0
 
4
 
! Отговори
Км преди 1 година
Този КУХАР е европейския бай Дън.
18
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унгария вън от ЕС, а Турция вън от НАТО.
17
0
 
14
 
! Отговори
Който копае преди 1 година
"рябва да успеят да договорят единни действия спрямо Русия." - Да не забравя - "Който копае гроб другиму, сам ляга в него!"
16
2
 
13
 
! Отговори
споразумение по ЕС преди 1 година
"Натоява" да има споразумение!? Що не земе да приеме позицията на другата страна вместо да насоява? А?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя заспал дядка не знае къде се намира.
14
1
 
20
 
! Отговори
В интерес на ЕС преди 1 година
е да поддържа добри отношения с Русия. Говорим за бизнес отношения. И да си купува евтини горива. Другото всичко е кьорфишек. А Урсулката и Жозеп и останалите бюрократи няма какво да ги мислим. Апартаменти, коли всичко на разноски на ЕС. А заплатите им са 6 цифрени. Те си говорят каквото са им написали в сценария отвъд Атлантика.
13
0
 
14
 
! Отговори
Жозеп щом настоява преди 1 година
Да почва да печата ЕврА е ще са му нужни ако иска да изкопчи каквото и да е било от Унгария. Те за без пари не си вървят срещу сибствените интереси.
12
1
 
8
 
! Отговори
Урсула пък каза че преди 1 година
Новата стратегия на ЕС била да не спре да купува Руски фосилни горива. Така лишаваме Русия от възоможността да ги подаде другаде на по високи цени и по този начин забиваме нож в сърцето на П-***-ин! Купувайте, купувайте и пак купувайте! Газ, нефт и газ!
11
1
 
15
 
! Отговори
Явно Жозепката е пил преди 1 година
повече от допустимото и е объркал Унгария с България. Нас каквото ни кажеш това правим. Спираме газа, залриваме икономиката само и само да се харесаме на господарите. Виж Унгария е друга бира. Те си казаха ясно. Ембарго на Руски петрол? Няма проблем. Дайте ни 18 милиарда евро и ще се включим. хахаха
10
1
 
9
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Па требе спуразумявание, щот Путин мое да взриви вулканя Санторин и ши е виновен за зърнената криза. Па и нал он е виновен за потопа. "Путин всегда виноват".
9
0
 
13
 
! Отговори
Споразумание между преди 1 година
кого точно? Щото Унгария така като я гледаме накрая ще си влезе в Украйна да си вземе изконни си нейни територии. Между другото същото важи и за Полша.
8
1
 
6
 
! Отговори
чичо Кирчо преди 1 година
Да мЕтнат първо един АТОМ да видим и ние ядрените слънца па тогава да се поразумяват и да се помиряват!!
7
0
 
13
 
! Отговори
Жозеп лично щял преди 1 година
да иде да се споразумее с нацистите!! Ама чЕкайте те веднъж се споразумяха 2015 година. Имаше Мински споразумения и Германия и Франция бяха гаранти. Ама Порошенко защо така почна да бомби собственото си цивилно население и не е спирал от 2015 насам? Жозеп, я провери фактологията първо и пак дай мнение!
6
0
 
9
 
! Отговори
Борел да спре да пие преди 1 година
първо и след трезва преценка на ситуацията да се изкаже отново!
5
0
 
10
 
! Отговори
Тия Укрита преди 1 година
трябва първо да си платят задето минираха Черно Море с непроследими мини. Чак в Турция намират мини. Кораб не може да припари до пристанищата. Пшеницата няма как да се изнесе. А на нас също ще ни афектира търговията. Пълни лунатици са тия.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия убафци са спали на мокри вестници !
3
1
 
8
 
! Отговори
Споразумение ще преди 1 година
има! Тя Украйна вече се пусна да стане васал на Полша. Става въпрос за западната част където са наследниците на Бандера и нацистите. Средна Украйна с Киев ще е неутрална държавица без морски излаз. А източнаби югоизточна Украйна с преобладаващо Рускоезично население си остават в Русия.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро нас ни оправи за 2-3 дни. Сега търси къщи за котки. Орбан кво го мисли толкова...
1
0
 
13
 
! Отговори
С каквото е останало преди 1 година
от Украйна, може и да има споразумение. Само трябва да понамалят коката че им замътва мозъците. А Жозеп да понамали алкохола!