Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Президентът обясни, че отдавна настоява македонските българи да са вписани в Конституцията
25 юни 2022 12:41, Петя Славова
342
Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова
Снимка: БГНЕС

 "Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки". Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Още по темата

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки", коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече "много показателно". "Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
8
 
! Отговори
от село преди 1 година
Н а селският мегдан имало хоро ,жените се надпреварвали да одумват кой как скача,най голямата клюкарка не млъквала и коментирала гърбицата на едно момче .Когато се доближило всички видяли ,че това е нейният син и за да не остане капо казала. Ау на мама как му прилича гърбица......... Та и Радев каквото е изтърсил това го е и натърсил......
204
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До хахаха пак ли опорката че развитите държави са опрели до там че да искат да затръкат подмолно нация техническа? я се огледай, ако искаха да ни няма на картата просто щеха да спрат субсидиите и последния да изгаси крушката. ако некой инж. балкански я не е открал преди това
203
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мозе да биде? Кое е верното? Г-жа Нинова многократно се заричаше, че България не изнася оръжие за Украйна. Да излезе сега Нинова и да отрече . Бвшият шеф на ВМЗ след принудителната му оставка от Нинова също каза , че оръжие за Украйна се изнася.Кой лаже избирателите си?
202
8
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
До Анонимен .... Г-жа Желева .... туй дъщерята на оня национален предател дето с ниска чупка в кръста целуваше ръка на създателите на Плана Ран-Ът за унищожението на България ли ? Нещо много се е активизирала та я гуспужа Желева напоследък ? Да не е привършила парите ?
201
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво като премиерът изнася оръжие за Украйна, той не е на страната на агресора Русия. Като вас. Ами то цяла Европа изнася оръжие за Украйна и никой не крие това. Считат за свой дълг да помагат. Една Полша се ХВАЛИ, че праща оръжие на Украйна и никой не тръгва да сваля правителството й. Само България трябва да "помага" под прикритие. Защо?! Митрофанова ли е против?
200
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се, че пък вас ви е уцелило писмото на г-жа Желева, в което ви казва що за жалък президент сте! Вие разединявате, а не обединявате нацията и работите по инструкции от Русия . Оставка!
199
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти си най уцеленият!Ти си страхливеци кариерист!Ти не си българин!
198
5
 
12
 
! Отговори
Бургаски гларус преди 1 година
Ей, и тоз играе някакви игри.
197
9
 
12
 
! Отговори
българин преди 1 година
И какво ако българският премиер признае че изнася оръжия за Украйна бе, Радев??? Да не е престъпление да го критикуваш??? Единствено престъпление може да бъде, ще призная, ако с това свое действие той наруши боеспособността, тоест отбранителната способност на Българската Армия! Докажи че е така или млъкни!!!
196
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЛДНР "С оръжия не се постига мир." Това не е вероюто на Фюрера ти, тъй че ще ти дърпат ушите, че му противоречиш.
195
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекараха те со росоидите, Шапка! Използваха те като ракета-носител за американския майдан тука...
194
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 203. България е най-бедната дупка в ЕС, именно защото всичките ни лидери досега се кланяха на Кремъл.
193
6
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
През 70-те и 80-те ВСИЧКИ презираха руснаците. Хората, които бяха живели по царско време, откровено се чувстваха по-високо от всеки руснак. Извън официалната комунистическа пропаганда на сел така бай Тошо, в България цареше непоносимост към всичко руско. От москвичите до руските снахи, които само най-големите *** мъкнеха оттам.
192
6
 
10
 
! Отговори
Вова преди 1 година
Президент, имам усещането , че много напираш да си простреляш крачето ?Внимавай!
191
7
 
2
 
! Отговори
лайНАТО преди 1 година
Ще бъдете тор щ, войнолюбива пап лач...
190
2
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Нямате представа какви къщи има по нашия край /Силистра / в райони със смесено население, верно ще ги видите двайсет дни през лятото кога се върнат от гурбет , но е факт ...
189
14
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
България не може да има премиери русофоби. Петкофф се оказа такъв и затова му биха шута. Русофобията е болест. Хората с такова заболяване трябва да се лекуват. Най-добре в Сибир. Два месеца в Сибир за един русофоб могат да се окажат живото спасяващи. Ако и това не помогне директно в психиатрия там да се лекуват. Смахнатия русофоб изпращал оръжия за Украйна чрез Полша и имаше глупостта и да си го признае.
188
8
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Значи Радев е против Украйна, както си го знаехме още от първия ден на войната. Радев заслужава само дефенестрация от прозореца на президентския му офис. Един последен полет, но първо да му отппрят пагоните, които така ть пашки нас ра.
187
12
 
8
 
! Отговори
ЛДНР преди 1 година
С оръжия не се постига мир. Западът разпали поредната война. Милиарди за оръжия и смърт. Четвъртият райх не се сбъдна и няма да бъде. Целта е постигната, галопираща инфлация, умишлено унищожение на независимостта на всички "васални държави", икономическо робство и диктатура на либералната мафия. За добър живот, за просперитет и развитие няма пари, средствата са предназначени за война. Това е "демокрацията и свободата, която беше наложена на сила по света. Разумните хора виждат престъплението.
186
9
 
15
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Смешно ми е , че тук пишат хора а нямат представа каква мизерия във вътрешността на Русия !? Да , такава имаше и в нашите села , но вече не е така , по простата причина че "нашите" хора мъкнат от Европа за да си оправят домовете.