Напрежението в Скопие ескалира, стрелба с пистолет на протеста

Хората недоволстват срещу френското предложение
7 юли 2022 09:02, Петя Славова
63

Продължава да се покачва напрежението в Скопие. Хората недоволстват срещу френското предложение за евроинтеграцията на Северна Македония. На няколко пъти се стигна до ескалация на напрежението. Няколко бомбички полетяха към македонския парламент, предава Bulgaria ON AR.
Още по темата

40-годишен мъж стрелял с пистолет във въздуха, докато протестиращите са се придвижвали от сградата на правителството към Министерството на външните работи. Арестуваният е в полицейското управление, а на мястото са открити гилзи.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във Facebook, публикувайки снимка от случилото се, че това е човекът, който е трябвало да извърши покушение срещу него.

България ще реагира срещу езика на омразата по време на протестите в Северна Македония. Това заяви външният министър в оставка Теодора Генчовска. Ще бъде пратена протестна нота и ще бъде извикан за обяснения временно управляващият посолството в София, обясни Генчовска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна съм казал, че македония трябва да бъде наказана брутално!!! Ембарго, затворени граници, спиране на ток, храна, вода и бой. Тогава ще видят двата свята и ще станат по-добри.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пуснете ги на наше място в ЕС!
50
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
българия защо не затваря вратата нали виждаме какво става от 100 000 с бългпаспорти само 3500 се писаха за българи това е достатъчно ние сме в полит кризаи не ни е до македония ес да гледа какво става на балканите и кого иска да вкарвав кошарата
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро макетата ще търсят и албанско гражданство освен бугарския пасош за да се видят у Европата....инак ЕС на кукуво лето.
48
0
 
36
 
! Отговори
ЦЕННОСТИ и Политика преди 1 година
Българите са обявени за въшки и фашисти. Езикът на омразата е несравним, българофобията е обявена за ЦЕННОСТ в РСМ, а външното ни министерство СПИ...
47
0
 
13
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Албанци и шиптари е едно и също. Добре ще е този път да си вземем и ние нещо обратно..
46
0
 
25
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Да не би някой насила да ги дърпа да влизат където и да е ? Очевидно не желаят да скъсат пъпната връв със Сърбия и Титова Македония. Да си живеят там назад във времето. Такъв народ ни най-малко е нужен в ЕС. Съюзът има достатъчно проблеми и с нас.
45
0
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Макетата не приемат ли френското предложение ще вървят към разпад. Албанците и шиптърите ще им разкажат играта на сърбоманите. Няма мърдане :)))))))))))))
44
1
 
22
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Още ли ги иска някой в ЕС тия!?
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази държава се движи по Украински сценарий. Част от регионите там ще се присъединят към Косово съвсем скоро!
42
5
 
23
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Рашистите яко клатят Македония. Изобщо не им дреме за последствията.
41
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само доказват, че не стават за ЕС и сме си били абсолютно прави да слагаме вето. В ЕС не ни трябват държавици заседнали в средните векове.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искат бой, нема проблеми, ама нали знаят че са сърбета, тоест не стават за тази работа :)))
39
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора не искат да влизат в Еуропската уния, те си иска Югославската уния! Нещата са 100% ясни. Винаги съм казвал, че македонец означава зло югославско куче с български корени.
38
3
 
29
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Скъпи приятели историк анализатор съм писал съм и тук ,че Сърбия няма да ги пусне в европскят савез,да не са луди да стоят като остров ,удбашите държат всичко там от ВМРО,до медий даже и строителни фирми,и професор Топалов го каза същото,какво ще натискаш тези хора за нещо което не искат,то не бяха преговори с гърците цели 20 години,за няколко лъжи исторически оствете ги толкова
37
3
 
24
 
! Отговори
Деян преди 1 година
Да живее България!Македония в коша!
36
3
 
39
 
! Отговори
Яне преди 1 година
Ако хвърлите поглед на някое Скопско клипче или пък имате достъп до Вардарска телевизия, щяхте да видите какви плакати и транспаранти носеха моногото протестиращи, как наричат България в тях, какво скандират за България и Българите. И нямали подклаждан език на омразата... - лъсна цялата истина но медиите не дават кадри, даже горния безобиден клип нещо спря да се възпроизвежда....!?!
35
3
 
34
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 1 година
Макетата Доказаха, че са Българи - Приехме им ВСИЧКИ условия и те пак са недоволни.
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руско-сръбска революция в Скопие под адмирациите на "българските" националисти от ВМРО и Възраждане.
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля без тарамбуки в ЕС, северните да влизат в разни африкански съюзи, в Европа никога!