С няколко хиляди евро на година поскъпва електроенергията в Германия

Скокът в цените ще бъде осезаем, пише Bild
10 юли 2022 08:32, Петя Славова
69
С няколко хиляди евро на година поскъпва електроенергията в Германия
Снимка: БГНЕС

Увеличението на цените на електроенергията в Германия ще бъде по-осезаемо за потребителите през 2022 г., отколкото се очакваше досега. Това съобщи вестник „Bild“, позовавайки се на прогнози на Жилищната асоциация.

От асоциацията предполагат, че допълнителните разходи за едночленни домакинства ще бъдат 2700 евро годишно, а за четиричленно домакинство – около 5000 евро. В статията не се обяснява методологията на изчисленията, предава БГНЕС.

"Всички домакинства в Германия са изправени пред невероятни трудности. Особено хората с ниски доходи не могат да си позволят такива допълнителни разходи", казва ръководителят на асоциацията Аксел Гедашко.

Цените на енергията в Германия се повишават от края на 2021 г. насам - тенденция, която се ускори след началото на войната в Украйна. По данни на Федералната статистическа служба на Германия цените на енергията през юни са се повишили с 38%. Успоредно с това правителството планира да се откаже от руския газ до 2024 г. До края на годината се очаква замяна на руските въглища и нефт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
Манфред преди 1 година
Юли месец има 3% намаление на тока.Газ няма...Откъде ги събира тези материали тази журналистка?!Ток има и е евтин.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека сега видят как живеят българите не без помощ на германските политици и техните кукли на терен!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богата страна, могат да си го позволят, даже да не забравят да поканят още бежанци за да си ги отглеждат.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боб с такива промити тикви не може да се спори. Ако не е тяхното не става. Това са демократи. Остави ги да си почиват в неделя.
56
1
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
ГРАЖДАНЯТААА,КУПЕТЕ СИ АГРЕГАТИ !КО МОЙ ОТ НЯКЪДЕ ДЪ КРАДЕТЕ НАФТА ЕЛЕКТРИКАТА ИЗЛИЗА БЕЗ ПАРИ БРЯ ! ЗИМЪСКЪ КО СПРЕ ТОКА КО ПРАЙТИ ? ША ИЗПУКАТЕ ОТ СТУД БРЯ ! ИЧ НЕ СЪ ФТИЛЯСВАЙТИ АМИ СЪ ПОДГОТВЕТЕ ДОРДЕ Е ВРЕМЕ!
55
1
 
3
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Само защото искам да живея в една свободна, независима Европа( това значи също независима от САЩ) не значи, че искам да живея в Русия! Интересите на Европа са различни от тези на САЩ и на Русия, защо няма един лидер, който да ги защити и жалко, че Германия не е този лидер! Само когато си независим и силен, може да санкционираш и диктуваш условия, а Европа не е! Затова и всичко удря обратно с двойна сила!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аман от всезнайковци! Ние сме избрали пътя си" Това е чудесно. Ама "вие" и "ние" дали сме едно и също? Или право да съществувате имате само "вие", а "ние" не?
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нека тогава се борим с Русия и Путин до последния българин! Поне борбата (респективно и мъката ни) няма да е много дълга. Че нещо не останахме много вече... Да живее евроатлантизмът!
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 и 57 повтарям! Вече всеки, който критикува собственото си правителство в България, Германия или Европа е русофил и национален предател..Искаш са живееш по добре и да не си беден, значи си приятел на Путин! Собственото ти правителство ти вика, какво ме занимаваш, че си беден, имаме по важни проблеми -борбата срещу Путин! Ние все пак не управляваме за са ти е добре на тебе данъкоплатеца, а за да победи Либералния Световен Ред в Украйна!
51
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До56: И къде е това , на изток към Путин ли да ходим ?Аман от всезнайковци! Ние сме избрали пътя си, България е ЕВРОПЕЙСКА и НАТОВСКА държава !Ако някой си мисли че ще промени това , живее в някаква друга реалност!!!
50
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боб смесица от лъжи, конспирации и самозаблуди? Прилича ми на руъсофил живеещ на запад. Крайно време е да подкрепиш светогледа си с дела и да отидеш да живеееш там, къдео няма "окупация на САЩ", няма "либерален световен ред" и долара не е "резервна валута". Имаш ли кохонес за това?
49
3
 
5
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 54 Целия ЕС зависи военно за защита от САЩ, Германия няма атомни оръжия и войската им е не функционираща..Освен това, те както и Япония си остават след 1945 военно окупирани от САЩ, в Рамщайн или Окинава има до 100 000 САЩ войници. Освен това всички са част от Либералния световен ред и световно доминиране на Г7. Ако доларът не е вече световна резервна валута, ако не могат да манипулиратдруги страни като Русия и Китай в подчинение, ако Нато никой не може да защити?Тогава губят!
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е все едно да взема един чук 4 кг., да се измаам с все сила в капачката на коляното и после да се чудя защо не мога да участвам в софийския маратон. Ами затворихте си атомните централи, наложихте санкции на Русия, сега дали е странно, че ядете дървото? Нашите кирчорци и кокорчовци също си играят с чукчето. Накрая ще има политици и експерти, окачени по стълбовете...
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е все едно да взема един чук 4 кг., да се измаам с все сила в капачката на коляното и после да се чудя защо не мога да участвам в софийския маратон. Ами затворихте си атомните централи, наложихте санкции на Русия, сега дали е странно, че ядете дървото? Нашите кирчорци и кокорчовци също си играят с ***. Накрая ще има политици и експерти, окачени по стълбовете...
46
2
 
9
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Заради сороските гендари, зимата, ще видите кон боб яде ли, и магаре в тенекия пърди ли... ===)))
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 години затварят и отварят Белене. Досега да бяхме го построили. А и реакторите са купени. Няма по просто племе от това българското, жалко че и аз съм от него. От такива прос-таци в управлението на държавата станахме за посмешище на целия свят. Да си купиш реактори да си изградил почти площадката и да не си пуснеш централата.
44
1
 
5
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Не само-ако държавата е добре икономически, ппемиера може да преживее скандали. Но на фона на неговата политика от санкции, инфлация към 10% и такива високи цени на храна и комунални, беше последната капка този скандал. Той използва и войната в Украйна за PR иначе щяха още преди 6 месеца да го свалят..
43
0
 
15
 
! Отговори
Боб преди 1 година
А и това все още нищо не е, в края на годината влизат в сила санкциите за нефт и Европа ( освен Унгария и Словакия) ще престанат да купуват руски нефт! Тагава цените на световния пазар ще скочат през покрива, тъкмо навреме за първите сметки за отопление без руски газ..Весела зима ще е! БайДън разчиташе, че до зимата Путин ще са го свалили или Украйна, ще спечели, *** не! Свалиха Джонсън, а може следващ да е БайДън..
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
билд е жълт вестник, само "сензации" публикува. нещо като блиц бг.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местният форумен русофоб не прави такива разлики. Кой не скача е русофил. Това име нивото на Американофилите кухи кратуни. За тях среда и умереност няма. И по тая причина света се докара до тука. От такива макаци. А иначе за нова година всички европейски лидери ще честитят новата година на Путин на колене на червените килимчета в Москва. Ще поживеем ще видим.