Украйна иска да избегне война през зимата

Киев се надява, че с американската военна помощ ще постигнат "победа"
20 юли 2022 14:35, Йоана Цонева
270
Украйна иска да избегне война през зимата
Снимка: БГНЕС

Главният съветник на президента на Украйна заяви във вторник, че Украйна не желае войната да продължи през зимата, тъй като това би дало на руските сили време да се окопаят и да затруднят всяка украинска контраофанзива, предаде "Ройтерс".

В интервю за украинското списание НВ началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски Андрий Ермак изрази надежда, че американският оръжеен заем за Украйна ще осигури достатъчно количество оръжия преди зимата, за да може украинските войски да постигнат "победа" преди това.

"За нас е много важно да не навлизаме в зимата. След зимата, когато руснаците ще имат повече време да се окопаят, със сигурност ще бъде по-трудно", каза Ермак.

Още по темата
Русия се опитва да "въвлече" Украйна в такъв продължителен конфликт, каза Ермак.

Кремъл заяви, че няма времеви ограничения за конфликта, който започна на 24 февруари и нарича "специална военна операция", за да гарантира собствената си сигурност.  Украйна и Западът я осъждат като непровокирана агресивна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искат да я приключат а реват за оръжия е как така да веят белия байрак и да се приключва иначе и ние да си патим около тях обаче големия брат не им разрешава нали до последния украинец
228
5
 
1
 
! Отговори
путин терорист преди 1 година
Най-мразеният терорист на планетата е Путин!
227
0
 
9
 
! Отговори
Пълен бълвоч преди 1 година
Колко време ще я дъвчем тая дъвка за победата? За Украйна и нас като нейни ортаци в тази война има само поражение. Зависи само какво. През април всичко можеше да свърши но не - бой до последния украинец и снаряди от Арсенал Казанлък. От тогава паднаха Мариупол, Лисичанск и мн.други.Очакванията че Русия ще се разпадне са силно преувеличени. Но пък виждаме едно по едно нашите правителства да падат и да клякат.Война се води от войници а не от ***.
226
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрито не желаело. Укрито щяло контраофанзива да прави. Укрито съобщава плановете си по медиите. Укрито е яко нашмъркано. И лакеите на Стюард Тил, който е господярат на "Инвестор", ни заливат с тези смешки? Херсон бяхте превзели, к'во стана? Муахахахахахаааа!
225
11
 
14
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 1 година
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ОТ ИМЕТО НА АБСОЛЮТНО ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ - ПЪЛНА, БЕЗРЕЗЕРВНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА МИРОТВОРЧЕСКАТА ОПЕРАЦИЯ НА ГОСПОДИН ПУТИН !!!!!! ДА БЪДЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
224
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 241зимата добре ама коя година и кой век
223
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко трябва да е неграмотен и злобен "човек" за да напише Кутузов с малка буква, а другата използвана дума няма дори да я коменти рам, тя се отнася за който я използва. Той ще свърши така. Но безславно явно.
222
4
 
20
 
! Отговори
Ама!? преди 1 година
Ще има ли Украйна до зимата!?
221
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 239 избиват дръжки знаешли с колко войници Кутузов стига до полша 27 хиляди другото го избива наполен докато остъпва п ътюм прегазвайки и армията на там как беше някакъв адмирал впро4ем и котузов пуква И само баналното дезертиране на прусаците в пълен састав под Рига към берлин подсилено и с англиско злато и без един истрел освобождава армията на Берхар ДЕ ТОЛДИ немец в про4ем ем та да има нещо руско срещу наполеон
220
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а може би се опитват да я водят баш през зимата и да омотват рашките които са извсни като глупав народ баламурници
219
0
 
9
 
! Отговори
кос преди 1 година
До Анонимен 236 по правописа - със сигурност е вярно, че ти си липсващото звено между охлюва и бастуна.
218
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рогорин шеф на днр е те 2014 бяха 5,5 милиона сега са 2 с него до крак ще изпукат до зимата
217
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оба4е е вярно 4е руснака е липсващото звено между 4овека и май муна та ...
216
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, Зеленски е играл Наполеон във филм. Затова желанието му всичко да приключи до зимата е лесно обяснимо. Всъщност това е много лесно достижимо и даже неизбежно -- нарича се безусловна капитулация. И да горе-долу до зимата укрите ще узреят. Лично мене обаче ме съмнява, че Зеленски ще оцелее като Наполеон в края на краищата. Все пак Украйна се опитва да прилича на Германия, а не на Франция.
215
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за украйна незнам но с рогозин за шев днр и логадонците ще испукат до зимата
214
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
147 ден от дву седми4ното ходене до ламанша северск руска граница 74 км ох,,люв да беше по дале4 ще стигне
213
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна загуби войната още в момента в който извърши кървавият преврат през 2014г. Оттук нататък вече е въпрос на време наркомана от Киев да подпише капитулацията и държавата Украйна да спре да съществува. Който давал пари и помощи ще пие една студена водичка, както ние пихме една студена водичка с иракския дълг от един милиард и петстотин милиона долара, както ще пием и няколко студени водички със самолетите на чертеж дето една тиква и един тумбак платиха накуп, както и водичка за ваксините.
212
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 204 Крали Марко руснаците много глупости говорят а и са тотални самохвалковци бетер роми
211
36
 
2
 
! Отговори
Налазиха преди 1 година
Форума ,като *** путинистите. А истината е една...войната ще родължи 10 г.,ще завърши след смъртта на путин и Русия ще бъде тотална унижена и съсипан. Защото....икономиката...ггггллллуууууупакоооо,икономиката. Готов съм да се обзаложа.
210
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна можеше да играе ключова роля между изтока и запада но вместо това избра позора и западните оръжия срещу най близкия си народ на света. Русия може да прости но няма да се примири докато не победи.