Путин: Украйна не е изпълнила условията на предварително мирно споразумение

Те били договорени през март
20 юли 2022 08:20, Петя Славова
70
Путин: Украйна не е изпълнила условията на предварително мирно споразумение
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин днес каза, че Москва не е видяла желание от страна на Украйна да изпълни условията на предварително мирно споразумение, което по негови думи е било договорено през март, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Още по темата

В коментари пред журналисти след своето посещение в Иран Путин каза, че Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са предложили да посредничат между Русия и Украйна. На въпрос дали е възможна среща с украинския президент Володимир Зеленски Путин отговори, че Киев не е изпълнил условията на предварително мирно споразумение, което по негови думи "на практика" е било договорено през март.

"Окончателният резултат разбира се… зависи от желанието на договарящите се страни да изпълняват споразумението, за което са се договорили. Днес виждаме, че силите в Киев нямат такова желание", заяви Путин.

През март се проведоха преговори, на които и двете страни направиха предложения, но не беше постигнат резултат, припомня Ройтерс. Тогава Зеленски каза, че може да се вярва единствено на конкретен резултат от преговорите.

Вчера Путин се срещна с иранския върховен лидер Али Хаменей в Техеран и двамата задълбочиха връзките между двете страни, които са обект на западни санкции. В Иран Путин се срещна и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с когото обсъди сделка за подновяване на износа на украинско зърно през Черно море, който в момента е блокиран от Русия. Путин каза, че Русия е готова да улесни преминаването на украинско зърно през Черно море, но също така иска да бъдат премахнати оставащите в сила ограничения за износа на руско зърно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редакцията защо разрешаване писането с главни букви ?!?
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алексито взе ли си поне матурата май не на есен с песен до година до амина !
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим е руски. Закупен е от руската императрица Екатерина Велика от турската страна срещу договорено заплащане. Крим винаги е бил руски и е руски форевър. Точка.
43
3
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
а Путин кое споразумение е спазил до сега?
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ КОЙ- ВСИЧКИ ДРУГИ НО НЕ РУСИЯ. И ОЩЕ ДА ПИТАМ- ЗАЩО РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ ЖИВЕЯТ В ЛОШАТА ЕВРОПА В ТОЯ ЛОШ ЗАПАД, ТАМ СА ДВОРЦИТЕ ИМ, САМОЛЕТИТЕ, ЯХТИТЕ, А В РАЗБИТА И ПОЛОМЕНА РУСИЯ СА ОСТАНАЛИ РАЯТА КОЯТО РАБОТИ В БОЛШИНСТВОТО СИ НА 13800 РУБЛИ- ВЗЕМЕТЕ МАПС И ВЪРВЕТЕ ДА ВИДИТЕ НЯКОИ ГРАДСКИ РАЙОНИ ОЩЕ НЕ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ СРЕДНИТЕ ВЕКОВЕ, А СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ ЛОШИТЕ ОТ ЕВРОПА КАК СА СИ ПОДРЕДИЛИ ДЪРЖАВИЧКИТЕ- ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ТРЪГНАТ ДА РУШАТ
41
2
 
1
 
! Отговори
Съдбата с косата преди 1 година
Идвам за Зайцев.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
естествено 4е не е още не са отрепали и последния рашист в крим Като го сторят ще говорят с там който е на власт след обесването на жужака
39
2
 
4
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Ти с минуса ще си първия ,скоро ще съжаляваш жестоко за подкрепата на убийците ,и съдбата ще ти го върне тъпкано.Бъди сигурен в това и живей в страх ,че всеки един момент ,съдбата ще си поиска своето.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един принцип в политиката, да не се договаряш с някой който иска да те убие. Така и трябва да бъде. Украйна ще си върне всичко с оръжие.
37
7
 
8
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Всички руски гъзоблизци ,и Путинови превърженици , с мъката и насилие ,с която Русия отнема земите и животите на украинците ,със същата мъка ,да бъдете изгонени и омерзени от домовете ви и да бъдат избити всичките ви близки ,а жените изнасилени.Това ви пожелавам ,руски подмазвачи и лапачи
36
15
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В мирните преговори е допустимо само едно условие.Пълно и безусловно изтегляне на Русия от Украйна,вкл. целите Донецка и Луганска области.
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като войната започна да им излиза скъпа, ще гледат да пробутат някакво споразумение да се замрази конфликта на сегашните граници подобно на 2014г. Путин ще разчита Европа да бърза да се обяви "мир" и да паднат цените на горивата защото зимата иде. Така ще може да представи спецоперацията като "успешна" у тях и да даде достатъчно време на армията да си поеме дъх за да натрупа нови сили за инвазия след няколко години.
34
5
 
15
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 45 Русия имат най доброто оръжие. Виж за това не си прав. Нали виждаме.
33
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 година
Ех, 45 и 48, много си жалък. Смешен плач!
32
13
 
16
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Е, как ще ти отговорят какво мислят за путин, като ги е страх. Това, че само се усмихват, а нищо не казват, не ти ли говори нещо? Предлагам просто, на всички обичащи путин и пишещи тук хвалебствени слова за него, да се преместят в русия, за да са по-близо до него и да му оказват ежедневно морална подкрепа. Лично на мен хора, които се наричат българи, а лелеят за русия, няма да ми липсват тук, в България.
31
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне не давайте снимки на Путин, това е терор спрямо читателите. Нарича се визуална агресия, не е нужно и да се гледа това чудовище. Достатъчно е четенето, макар че и то е с фалшива новина в повечето случаи.
30
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не я мислете Русия.Имат бюджетен излишък 98 млрд. доара.Имат ТОНОВЕ злато.Имат най-доброто оръжие.Имат и национална политика.Говорил съм с руснаци и съм им задавал въпроси.Като ги питам какво е мнението им за Путин,се усмихват.Обичат го,дори и не ми отговарят нас въпроса.
29
18
 
11
 
! Отговори
И руснаците преди 1 година
Не искат да са в Русия. Особено рускините. Имат як бизнес за пласиране на невести. Те и в Украйна са си руснаци, дето аха-аха да влезнат в ЕС и Путин им се разсърди. Иначе и самата Русия би се присъединила към ЕС само дето американците се изхитриха и първо те карат да влезеш в НАТО, а после обещават да си в ЕС и се почват едни циркове ... като с македонците.
28
9
 
22
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
А ти бе, иззрод, ти какво от международното право и ред спази и изпълни?
27
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦЕЛИЯ СВЯТ ТРЯБВА ДА СЕ НАДИГНЕ И ДА ЛИКВИДИРА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В МОРДОРСКВА -----///------ И този в БГ, начело с мало умния фат маг Радев, също ...