Украйна иска да избегне война през зимата

Киев се надява, че с американската военна помощ ще постигнат "победа"
20 юли 2022 14:35, Йоана Цонева
270
Украйна иска да избегне война през зимата
Снимка: БГНЕС

Главният съветник на президента на Украйна заяви във вторник, че Украйна не желае войната да продължи през зимата, тъй като това би дало на руските сили време да се окопаят и да затруднят всяка украинска контраофанзива, предаде "Ройтерс".

В интервю за украинското списание НВ началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски Андрий Ермак изрази надежда, че американският оръжеен заем за Украйна ще осигури достатъчно количество оръжия преди зимата, за да може украинските войски да постигнат "победа" преди това.

"За нас е много важно да не навлизаме в зимата. След зимата, когато руснаците ще имат повече време да се окопаят, със сигурност ще бъде по-трудно", каза Ермак.

Още по темата
Русия се опитва да "въвлече" Украйна в такъв продължителен конфликт, каза Ермак.

Кремъл заяви, че няма времеви ограничения за конфликта, който започна на 24 февруари и нарича "специална военна операция", за да гарантира собствената си сигурност.  Украйна и Западът я осъждат като непровокирана агресивна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо войната можеше да се избегне ако имаше преговори за които настояваше руската страна. Второ за нея това беше тежко решение и тя го отлага осем години. Трето освен чрез санкции те Запада участва с най модерните си оръжия. По този начин използва украи нците като опитни мишени като един опитен полигон за натовските разработки. На мястото на украинския народ щях да се замисля кой на кого служи и струва ли си да се позори така и да се самоубива. Донбас не иска война. Иска мир.!!!
208
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 219 До 218 много кофти е за Украйна това че в услуга на САЩ и Запада Украйна стана полигон на война. Който не го разбира не знам но това да си поли гон на военните действия е много жалко за украинския народ който трябва да отстрани от власт тези които го натикаха във война. Много лошо е да си опитно зайче на западните оръжия, но това е Украйна и е много самоубийствено. Грешка е.
207
1
 
5
 
! Отговори
Бонго преди 1 година
Боже, боже, колко мъка има на този свят...
206
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е разгара на лятото. Сутринта беше хладно и много хора бяха с дълги ръкави. Имаше и хора с якета. Представям си зимата. Така че желанията са едно а реалността друго
205
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 218/219 Значи, Просия няма как да не спечели, нали? :)))))
204
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Зеления (във всяко едно отношение ) няма ли да слезе най-сетне от черешата ?! Какви победи ,какви оръжия , какви пет лева ?! Солдатите го завряха в *** г.3. , а той още се пери ! Неадекватника да се маха вече и да спести още хиляди ненужни жертви !
203
6
 
22
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Майко колко са неадекватни украинците!? Само се моля рашките да си вземат Харков и Одеса преди зимата за да се свършва с тая дундърма...
202
4
 
20
 
! Отговори
До 218 преди 1 година
Както и да кръщаваш Русия, истината е че Украйна е в по неизгодна позиция, а това че я направиха полигон за война срещу Русия говори много лошо за нея и политическия и елит, знаеш ли защо Путин не реагира толко остро на Финландия и Швеция за НАТО, защото са независими държави и няма да позволят американско влияние, и действия който им вредят, като един Майдан например...
201
3
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Вярно ли има хора които вярват че няколко установки за залпов огън и гаубици могат да обърнат война, колкото и точни да са, други фактори печелят война и те не са в полза на Украйна, а покрай санкциите и за Европа. Дори ядрена бомба не накара Япония да капитолира, а нахлуването на СССР в манджурия, защото императора знаеше, че със Сталин нямаше да остане на власт, американците бяха по добрия вариант
200
3
 
10
 
! Отговори
До 212 преди 1 година
Изглежда, че си злоупотребил с по голямо количество дрога ! Абе тия от НПОто на Сорос не ви ли дават готови дозите да не предозирате
199
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 210/213 Село, стой си на село.
198
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може всичко да иска но не е в позиция да иска каквото и да е. Няма да стане. Щом Запада иска война през зимата ще я получи. То лятото е хладно, представям си самата. Русия ще победи форевър.
197
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 207/211 "А ти откъде знаеш , че и в момента нетаботят заедно , а ?" Щото съм западняк по начин на мислене :)))))) Русия е обречена на азиатщтване в следващите 50-100 години. НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД. Това е наследството, което Кървавия кремъслки сатрап ви остави. Целия ви останал живот ще сте свидетели на "интересни" неща в просия. :)))))
196
2
 
3
 
! Отговори
До 207 преди 1 година
А ти откъде знаеш , че и в момента нетаботят заедно , а ?
195
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 204 Крали Марко "а това много ме кефи." Русофилите са абсолютна детска градина: говорят си глуппости и им се "кефят" все едно вече са станали.
194
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами украинската армия може да си пуснат платена отпуска за зимата ,щом не искат да се бият...
193
3
 
16
 
! Отговори
До 204 Крали Марко преди 1 година
Спокойно КралиМарко. При война руснаците казаха, че първо удрят Лондон и Англия исчезва първа а това много ме кефи.
192
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До По същество "Значи, предавайте се до зимата." Еееех, мечти :))))) Сигурни си мечтаеш и Германия и Русия да работят заедно а? :))))
191
2
 
17
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Значи, предавайте се до зимата. Всеки знае какво е война срещу Русия през зимата.
190
3
 
19
 
! Отговори
До 201 преди 1 година
До Анонимен "Западът никога не инвестира на загуба."!!!!! -- Разбира се! От тия милиарди от данъкоплатците, които "западът" налива в пералнята Украйна в кои ли частни джобове се разпределят проценти? А това отделно от печалбите на ВПК. А живота на украинци и руснаци хич не ги интересува. Схемата работи перфектно.