Украйна иска да избегне война през зимата

Киев се надява, че с американската военна помощ ще постигнат "победа"
20 юли 2022 14:35, Йоана Цонева
270
Украйна иска да избегне война през зимата
Снимка: БГНЕС

Главният съветник на президента на Украйна заяви във вторник, че Украйна не желае войната да продължи през зимата, тъй като това би дало на руските сили време да се окопаят и да затруднят всяка украинска контраофанзива, предаде "Ройтерс".

В интервю за украинското списание НВ началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски Андрий Ермак изрази надежда, че американският оръжеен заем за Украйна ще осигури достатъчно количество оръжия преди зимата, за да може украинските войски да постигнат "победа" преди това.

"За нас е много важно да не навлизаме в зимата. След зимата, когато руснаците ще имат повече време да се окопаят, със сигурност ще бъде по-трудно", каза Ермак.

Още по темата
Русия се опитва да "въвлече" Украйна в такъв продължителен конфликт, каза Ермак.

Кремъл заяви, че няма времеви ограничения за конфликта, който започна на 24 февруари и нарича "специална военна операция", за да гарантира собствената си сигурност.  Украйна и Западът я осъждат като непровокирана агресивна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е такава победа няма да видиш и милион години да живееш. Дай нещо по реално
48
11
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Айде украинците пак са думнали Антоновския мост край Херсон!!!Не им върви на руснаците в тая Херсонска област, май скоро ще я върнат на Украйна?Хто не москаль - той ставит лайк!
47
7
 
1
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
До Анонимен 40 Срелков го казва с това ниво руската армия е обре4ена и аз смятам така ДРУГИ ЕКСПЕРТИ АКО ИЗКАШ В РУСИЯ НЯМАТЕ
46
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен как дефинирате украинска победа? ........ изтрепване на руската cгaн на украинска територия и напъждането и обратно в азиатските блата. Други въпроси?
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерале как нищо не разбираш от военни действия. Мечтите ти нямат допирна точка с реалността.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Има ли поне един военен експерт на тази планета..." - гледам, че засега 2-*** са ми сложили минусче. Кажете ми име на такъв военен експерт и лично ще си направя труда да се свържа с него и да го попитам дали е готов да направи описаното от мен по-долу.
43
4
 
0
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
това разбирасе е само единия вариянт има и дру но е доста по кървав за пехотата но пък е абсолютно независим от оръжейни доставки ПРОСТО НАВЛИЗАТ В донец в градцки бой и пак се срязва на ДВЕ руската армия и освен да сринат града с артилерия руснаците друго немогат да сторят а руините са = на окрпление от край време във война сещам се и за още два на4ина за победа но тия са най простите
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щот зимата в укр няма да има газ и петрол не за друго
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз отново да питам журналистите, които повтарят като папагали "победа" - как дефинирате украинска победа?Украинската страна да превземе Москва? Украиснката страна да си върне Крим? Или да си върне целия контрол върху Донецк, Луганск, Херсон, Запорожие, Харков? Украинската страна да се ограничи със загубата само на тези области по-горе? Украинската страна все пак да продължи да съществува в 2-3 области? Какво значи "победа"?
40
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам всички Руски телевизии от спътника. Украинските войници бягат по всякакъв начин се опитват да преминат границата и да влезнат в европа. Не искат да м рат за наркомана. В момента въоръжени затворници които наркомана освободи и въоръжи се правят на войници но нещо не им се получава. Пълна пародия са Окраинците.
39
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли поне един военен експерт на тази планета, който да излезе пред целия свят, да заяви, че Украйна ще спечели войната и да каже също, че ако не познае, повече никога няма да се занимава с анализи на военни действие и ако има някакви дипломи за подобни неща ще ги скъса публично? Не вярвам...
38
14
 
12
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
аз ли4но бих Ударил с излаз на море в 4ернобаевка ...цепи се на две руската армия Шийката на крим и материка е под обстрел както и моста свързваш ги с раша 0свен това се прерязва главна жп връска Донецк Крим която има главен възелпак там някаде русия на практика няма и 4ерноморски флот ве4е ...
37
13
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Но нали ПО-БЕ-ЖДА-ВАХ-ТЕ ? Какво стана ?
36
12
 
14
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Зеленски ще бъде свален от собствените си военни,които не са примирени че един *** ги командва. След това примирие и преговори, а палячото ще си грачи далеч от Украйна,докато бъде забравен.
35
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилците се броят наесен... Август и септември ще са много горещи месеци за руския башибозук в Украйна...
34
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Винаги ми е било интересно как някои хора успяват да си изградят паралелна вселена и да живеят в нея..
33
12
 
8
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
25 е прав ако настъпят между Херсон и Марионопол някъде в средата то руската армия е срязана на две
32
1
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ша са придават ли ?
31
12
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сядаите на масата за преговори компромиси и мир няма друго спасение сащ випревърнаха в мюре съсипаха държавата ви избиха се много млади хора и за каквое всичко това за нов световен ред но без русия китаи и индия няма да станезимата оставате без газ зърно инфраструктурата разрушена
30
12
 
27
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
Какво иска Украйна няма значение те са пушечно месо на нато и сащ.