Южните държави спират плановете на Германия

ЕС няма мнозинство за важно решение
Обновена: 24 юли 2022 09:14 | 24 юли 2022 08:45, Росен Стойчев
95
Южните държави спират плановете на Германия
Снимка: БГНЕС/EPA

Южните държави в Европа вероятно ще спрат опитите да се въведе намаляване в енергийното потребление, съобщи Политико.

Идеята беше направена през тази седмица. Тя предвижда въвеждането на намаляване на петнадесет процента на енергийното потребление в ЕС.

Още по темата

Смята се, че така ще се направи опит Германия да бъде подкрепена при възможно прекратяване на доставките за страната. Това трябва да доведе до споделяне на доставките с европейските партньори.

Министрите на Полша, Португалия, испания, Кипър и Гърция се противопоставят на идеята. Европейски дипломати признаха, че в момента не се наблюдава нужното мнозинство за приемане на решението.

Унгария обяви, че от следващият месец ще спре износа на газ от страната. Много европейски дипломати настояват, че въвеждането на свито потребление може да гарантира спестяване на достатъчно количества газ.

Държавите, които не подкрепят идеята, смятат, че дори подобно решение няма да гарантира доставките за Германия, като френското правителство не е дало своето мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: ЕСразговоридоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Германците да разкарат зелените. И да си отварят отново ядрените централи и ТЕЦ-овете. И всичко ще се нареди.
56
1
 
31
 
! Отговори
Дудев преди 1 година
Германия да си потъва сама. Не е нужно да се държи за южните държави.
55
56
 
10
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Германия въпреки допуснатите зависимости от руския газ, започна да се коригира и поправя грешките на двама бивши канцлери Герхард Шрьодер и Ангела Меркел и в момента строй едновременно 6 интерколектора, а какво прави България за да прекрати руските зависимости и плащането на данък Русия. До кога ще бъдем бедняците на Европа заради алчността на Русия. Аман от чебурашки и руски лакей . Изнасяйте се в Сибир другари и другарите като не ви харесва България.
54
18
 
2
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Германия въпреки допуснатите зависимости от руския газ, започна да се коригира и поправя грешките на двама бивши канцлери Герхард Шрьодер и Ангела Меркел и в момента строй едновременно 6 интерколектора, а какво прави България за да прекрати руските зависимости и плащането на данък Русия. До кога ще бъдем бедняците на Европа заради алчността на Русия.
53
8
 
3
 
! Отговори
Propov преди 1 година
Те южните държави ако не дадат газ на Германия ще се останат буквално без *** и без залък храна в следващия момент. Защото папкат години наред от север и сега ще си отрежат пъпната връв.
52
41
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Тоя южните държави да вземат да се махнат от съюза и без това те създават проблемите. Като толкова се опъват да се махат за да вървим напред. Аман от търтеи
51
6
 
53
 
! Отговори
Диляра преди 1 година
Швабите да се спасяват, нали са много ербап! Най- силната икономика и т.н, да се оправят братко, откъде на къде ще страдаме защото не могат да си надделеят на ината! Ай сиктир оттук!
50
5
 
67
 
! Отговори
Киро коравио до 67 преди 1 година
Не приятел. ЕС това нов модел изваратен комунизъм . Големите от запад ни приеха един по един (върнете лентата) за да получат евтина работна ръка ( модерните роби) и не се заблуждавайте че сме членове, партньори и т. н.
49
1
 
4
 
! Отговори
Ела преди 1 година
До До До ВасилевДал ви е -безплатното обучение!
48
3
 
45
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Блгрстан подаде ли г%за и този път или ще отстои интереса си? Предполам пак е станало първото..
47
8
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи заради Германия да страдат целия ЕС така ли? И на тия с неправилното за Германия мнение (Орбан) започват да се търсят начин за налагане на санкции,обвинения в нарушаване на човешки права и други подобни щуротии. ЕС прилича на СССР,където командите идваха от едно място. Но ЕС го чака същата съдба на СССР. Да не само като Шриланка където президентът избяга от президентския дворец. Да не стане така и гинеколожката и други подобни и те така да бягат и да се чудят за кой колесник да се хванат
46
5
 
50
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Преди два дни, унгарския министър беше на официално посещение в Русия, да моли за необходимите количества газ. Има го цялото посещение в нета. Обещаха, че ще му решат въпроса. Интересното беше от думите му: .. Не може една блондинка от Брюксел да решава съдбата на Унгария... . А до края на месеца, още една турбина излиза в ремонт от СП1. Руснаците я държаха, колкото можаха. Чакаха да я заменят с тази от Канада, но уви..
45
49
 
16
 
! Отговори
До До Василев преди 1 година
По времето на соца имаше режим на тока! На море със стол ходеха тези, на които предприятията имаха станции по морето. Аз сега обикалям Европа по 2-3 пъти годишно за по 7-10тина дни и ходя на море по 2-3 пъти годишно, извън Бг. Соца не ми е дал нищо!
44
6
 
13
 
! Отговори
аZ-ът преди 1 година
Квик, лицемерен ... опа лапсус ... Либерален квиииииккккк....
43
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако някой ендевиди като Василев е чел малко повече щеше да знае на кого целта е германските технологии да не ползват руските ресурси. Същите тия дето налагат марките. Те просто си имат програма и си я изпълняват. А то стой на студено и гладен за да им изпълниш програмата. И да искам да ходя на почивки, да се къпя с топла вода, децата ми да живеят детство. Какъв е проблема Германия да си търгува с Русия? Проблема е на чичо Сам и на английския Рептил. Нали сте за пазарна икономика?
42
2
 
9
 
! Отговори
Ой преди 1 година
До 37Поне да беше ползвал Гугъл да не говорим за учебници.В Рурската област са най висококалорични въглищни залежи на дълбочина до 2000м.Няма как да се каже по неаргументирано мнение.
41
5
 
76
 
! Отговори
До Василев преди 1 година
Аз пък искам след работа да се изкъпа с ТОПЛА ВОДА, да спят децата ми на топло и чисто зимата,да мога да си карам колата, да идем на някоя екскурзия , почивка, море . Ама море и не жената да готви и аз и децата да мием чинии.... Море та и тя да си почине . Какво толкова е донесъл ЕС за България? При соца ходехме всяко лято на МОРЕ със стол . Мисля, че европейският съюз обслужва интересите на Германия и Франция . Българите политици трябва да работят за България над всичко!!!! Като господин ОРБАН!
40
7
 
29
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Е компетентен борец срещу социализма, който не съществува от 33 години, но василев все още скача по форумите. С такива компетентни още 33 години ще плачете, че социализма би бил виновен.
39
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев - уви Made in Germany вече не е реално за повечето им изделия.Бош - производство китай.Сименс - доста голямо производство в Китай.Автомобилопроизводство - повечето части не са произведени в Германия (Китай, Турция, България), сглобяват се от турски, български и румънски гастърбайтери
38
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това намаляване го измислиха да го натресат на останалите държави за да могат Германците да си запълнят хранилищата за зимата.