Южните държави спират плановете на Германия

ЕС няма мнозинство за важно решение
Обновена: 24 юли 2022 09:14 | 24 юли 2022 08:45, Росен Стойчев
95
Южните държави спират плановете на Германия
Снимка: БГНЕС/EPA

Южните държави в Европа вероятно ще спрат опитите да се въведе намаляване в енергийното потребление, съобщи Политико.

Идеята беше направена през тази седмица. Тя предвижда въвеждането на намаляване на петнадесет процента на енергийното потребление в ЕС.

Още по темата

Смята се, че така ще се направи опит Германия да бъде подкрепена при възможно прекратяване на доставките за страната. Това трябва да доведе до споделяне на доставките с европейските партньори.

Министрите на Полша, Португалия, испания, Кипър и Гърция се противопоставят на идеята. Европейски дипломати признаха, че в момента не се наблюдава нужното мнозинство за приемане на решението.

Унгария обяви, че от следващият месец ще спре износа на газ от страната. Много европейски дипломати настояват, че въвеждането на свито потребление може да гарантира спестяване на достатъчно количества газ.

Държавите, които не подкрепят идеята, смятат, че дори подобно решение няма да гарантира доставките за Германия, като френското правителство не е дало своето мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: ЕСразговоридоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Френският пудел василена, подстригване с немски ножици Солиден направи 10 години стаж на тази страница. Честването ще се състои в местния макдоналдс, премяна нетрадиционна.
36
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
германците ще видят кон боб яде ли зимъска... да търсят кой ги направи зависими от Раша и да им искат сметка. Депутинизация на ЕС веднага!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ти сиСОФИ МАРИНОВА С НАЙ-НОВИЯ МЕРЦЕДЕС БЕ БАТЕ!
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРИТАНЦИТЕ НЕ НАПРАЗНО НАПУСНАХА ЕС...ОСЪЗНАХА,ЧЕ ТОЙ СЕ ПРЕВРЪЩА В ГЕРМАНСКИ СЪЮЗ...БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОЛИТИКАТА НА ГЕРМАНИЯ ИЗТОЧНА И ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА СТРАДАТ ОТ ОГРОМНИ ДЕМОГРАФСКИ ПРОБЛЕМИ...САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е НАМАЛЯЛА С 1 МЛН. ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ.СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ ИМАТ ДОРИ ДЪРЖАВИ,КОИТО НЕ СА ЧАСТ ОТ ЕС КАТО АЛБАНИЯ,БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА,МАКЕДОНИЯ,СЪРБИЯ,ЧИЕТО НАСЕЛЕНИЕ СЪЩО НАМАЛЯВА...ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БАЛТИЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ,ХЪРВАТСКА,СЛОВЕНИЯ ИТ Т.Н.
33
1
 
8
 
! Отговори
ти си преди 1 година
До Василевсел..так.Напоследък като гледам кой кара БИМВЕТА И МЕРЦИДЕЗИ ,издухани,ама МЕЙДИ ин ЖЖЖЪрмъни,ми става ясно кой откъде и какъв е.
32
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам газта дали ще спре Путин напълно, но определено успя да разцепи съюза. Както е казал известен лидер РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Ако не се осъзнаят лудите ни политици,ще са пак в съюз, ама тоя път в съветски
31
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Икономията е майка на мизерията. Много прости политици
30
1
 
49
 
! Отговори
пена преди 1 година
Тоест, скапаните германци, които си направиха двата северни потока, сега искт ЕС да песри газ, че да има за тях? Да, ама не! Истината е, че Германия е единствената държава в ЕС, която ще катастрофира яко ако рашките спрат газта. Всички останали ще се справят и без путиновата зависимост. И май е вреем швабите да го изтърпят тоя болезенен урок!
29
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па наш Киро се изтъпани и отказа газта, защото Германия и Фондерлай...на ще ни купува евтино газ от Русия. Сега ще видим зимъска кон, боб яде ли от ЕДНОЛИЧНОТО РЕШЕНИЕ на ***'илния ни експремиер.
28
1
 
34
 
! Отговори
НА камък преди 1 година
Планираната икономика нали не била нещо добро? или планираната икономика е единсвеното решение когато има дефицит на ресурси!! Кво ще кажат сега западните експерти!?
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова Германия иска да промени закона, за да взима та лешенията в ЕС , а не да има гласуване на всички и вето на някои държави хахаха
26
2
 
16
 
! Отговори
Човече преди 1 година
Василев, троловете сте толкова явни, че чак се чудя за коя страна лобирате.
25
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха немските политици наложиха разпределяне на бежанците от Африка в цялото ЕС насила, наложиха ваксини в ЕС насила, налагаха икономическа политика на спестяване на сила тогава на Гърция и юга, но явно дотука..Никой, ава никой не е солидарен с тях!
24
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев вече си мишка. Замълчи, не се излагай.
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев, ако замълчиш ще изглеждаш по-умен.
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ресурса липсва. Така изглежда на пръв поглед. Идеята е била съвсем друга. Целта на тези нелогични неща е била равномерното технологично развитие на СИВ. Державите е трябвало да са със сходни нива на развитие и доходи. Това което сега не прави ЕС. Не може Германия и Франция да са на светлинни години и да дърпат всички. Вече искат и сами да си взимат решенията в съюза. А това нема как да се хареса на малките като България. В СИВ такова огромно разминаване нямаше.
21
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На германците няма да им стигне газта тази зима и искат всички да са солидарни и да ограничат потреблението... Ама не са солидарни с моята заплата и ми искат 50 бона за базов Голф в магазина...
20
0
 
36
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Германия е известна с призивите си за икономии, през 1939 започва да намалява систематично броя на населението на Европа с цел ограничаване на потреблението и спиране на влиянието на Русия. Много европейски дипломати настояваха за това също.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев, гледаш какво строи Ченгиз хан в Мариопул, дето го разруши? Време е да погледнеш. Знаем че човек не може да живее без храна и вода, ама ти доказваш, че може да се живее и без мозък.
18
0
 
31
 
! Отговори
само факти преди 1 година
Все по-малко държави подкрепят идеите на перколясалата акушерка. На предизборния плакат на гръцкия политик Лафазанис се кипри фразата "Русия е права", а в четвъртък, 21.07, еврогръцките енергетици с нескрита завист наблюдаваха за старта на строителството на четвърти блок на руската АЕЦ "Акую" в Турция. "Росатом" отговорно заяви, че ще зареди с гориво първи блок на руската АЕЦ "Акую" в Турция през 2023 г. и ще стартира производството на руска атомна енергия в Турция на брега на Средиземно море.