Южните държави спират плановете на Германия

ЕС няма мнозинство за важно решение
Обновена: 24 юли 2022 09:14 | 24 юли 2022 08:45, Росен Стойчев
95
Южните държави спират плановете на Германия
Снимка: БГНЕС/EPA

Южните държави в Европа вероятно ще спрат опитите да се въведе намаляване в енергийното потребление, съобщи Политико.

Идеята беше направена през тази седмица. Тя предвижда въвеждането на намаляване на петнадесет процента на енергийното потребление в ЕС.

Още по темата

Смята се, че така ще се направи опит Германия да бъде подкрепена при възможно прекратяване на доставките за страната. Това трябва да доведе до споделяне на доставките с европейските партньори.

Министрите на Полша, Португалия, испания, Кипър и Гърция се противопоставят на идеята. Европейски дипломати признаха, че в момента не се наблюдава нужното мнозинство за приемане на решението.

Унгария обяви, че от следващият месец ще спре износа на газ от страната. Много европейски дипломати настояват, че въвеждането на свито потребление може да гарантира спестяване на достатъчно количества газ.

Държавите, които не подкрепят идеята, смятат, че дори подобно решение няма да гарантира доставките за Германия, като френското правителство не е дало своето мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: ЕСразговоридоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
18
 
2
 
! Отговори
Ой преди 1 година
Германия има от най добрите въглища в Европа Рурския басейн.Но това не стига
16
0
 
23
 
! Отговори
Ресурса липсва преди 1 година
Така е. Изкуствено нищо не става. Като Кремиковци. Щели да карат материала по море от Русия до Бургас, оттам на влакове до София. Безумие, което, разбира се, е до време и с предизвестен край. Германия има някакви некачествени въглища и толкова, няма ресурси. Азия, държави, които сега са доста бедни, ще са новите икономически тигри. Индонезия, и района на югоизточна Азия тепърва ще се развива и иска да живее добре. 270 милиона са само там. Никел, злато, петрол всичко имат. Парите ще потекат натам
15
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой Не бълват помия. ЕС е самата помия. Каквото сам си направиш никой не може да ти направи. Руснаците имат всичко и ти го продават. Ако искаш купуваш ако не искаш не купуваш.
14
0
 
52
 
! Отговори
Препатил преди 1 година
И сега какво излиза ? Това което стана в България за последните 30 години, на запад ще се случи само за 3 ??? Интересни времена с продаьни и бездетни управляващи. Мирише ми на бунтове !
13
50
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Руските таракани продължават да бълват помия по адрес на ЕС! Какво да се прави , те само това умеят! Откакто психопатът от Кремъл изпрати своите варвари да грабят и да изравняват цели градове със земята, виждаш ли ЕС се бил "провалил"! Много примитивна пропаганда!
12
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по бързо се разпадне ес толкова по добре
11
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула да излезе с друга гениална идея - намаляване на размера на краставиците!
10
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС се провали от алчните политици, вместо да ни осигурят висок стандарт и силна икономика те взаимно изкрадоха парите и се уредиха живота на себе си и приближените олигарси. Идва видов дан и скоро ще трябва да връщат и ще ги настаним забележете на студено в затвора.
9
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ насади на пачи яйца цяла Европа. Европа, управлявана от меки вурсттове както каза един много велик "човек". Сега да се молят на САЩ вместо да си поръчват оръжия да им строи кораби за втечнен газ. И да както писа някой по-долу, няма как Германия да е индустриална сила като няма ресурси. Със същите доводи затвориха всичките ни предприятия, особенно в тежката промишленост. Сега бавно това ще стане и с Германия. Честито.
8
2
 
53
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Майната и на Германия :)))
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия е неподходяща за индустриална държава.Разчита на стари лаври и развитието на индустрията покрай Рурската област и въглищата там но реално германия не е ресурсно богата държава.А икономически не е изгодно да караш ресурс от майната си за да подържаш "мейд ин джермани".Русия беше държана нискотехнологична за да не използва тя ресирвите СИ за собствено производство а да ги дава на Германия.Но ако Русия не почне сама да пряви нещо Китай ще ги глътнат
6
1
 
65
 
! Отговори
мак преди 1 година
Когато налагаха санкции, бяха строги, солидарни и надменни. Като опря ножа до кокала и им спряха газа, солидарността отлетя яко дим и всеки започна да гледа своите интереси. Вече не е задължително да си солидарен с цялата ес-па...лач. Друго си беше задружно да ръфаш заради липса на върховенство на закона да речем. Лицемери.
5
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж в ЕС сме равни, но явно някои са по-равни.
4
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха новият немски райх.Германия вярно е държава с психично болно население с мания за величие.Колективна лоботомия трябва
3
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво правят Германия? Останали са няколко завода за коли. Китайците изкараха десет марки за елктрички, Европа - нищо. На юг пък съвсем нищо не се произвежда. В Италия началото на 20-ти са се произвеждали повече неща. Сега само портокали, маслини и туризъм. Европа е една богата навремето бабичка, която иска да живее като млад, работещ и добре печелещ младеж. Е, няма как да стане. Да брои стотинките в лидла и да се простира според чергата. Дръпнатите съвсем ще я съсипят до няколко години.
2
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха, щели да въвеждат свито потребление. Та те даже не знаят какво е това. Ние сме си свикнали на свито потребление, та нищо ново за нас. Един път и ние да имаме някакво предимство.
1
8
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германците предлагат останалите да мизерстват за да има за тях. Няма как да стане. Да са си правили сметката и най-вече да имат малко топки да се противопоставят на това, което им нареждат от зад океана.