Германия ще пести от осветление и отопление

Чрез мерките германското правителство цели да намали потреблението на газ с около 2%
25 авг 2022 18:20, Йоана Цонева
159
Германия ще пести от осветление и отопление
Снимка: БГНЕС

Германските обществени сгради ще станат по-студени, а улиците - по-тъмни тази зима. Причината е одобрението на енергоспестяващи мерки от сряда, които ще спомогнат за подсигуряването на газови резерви в най-голямата европейска икономика, за да бъдат компенсирани намалените доставки от Русия.

От 1 септември обществените сгради, с изключение на социалните заведения като болници, ще се отопляват до достигането на максимум 19 градуса по Целзий, като отоплението може да бъде изцяло спряно в коридорите и фоайетата. Факт е, че в Нидерландия това се случи буквално доброволно и то още в началото на инвазията на Русия в Украйна, като по този начин страната спести немалко газ и сега е една от малкото в Европа, които не се оплакват. Факт е обаче и, че Нидерландия има и сериозен домашен добив на газ.

Сградите и паметниците в Германия пък няма да бъдат осветявани за естетически цели. Възможно е на фирмите да бъде наложено да изключват осветлението на витрините си през нощта. Предвижда се и забрана за отопление на частни басейни.

"Газпром" редуцира газовите потоци към Германия през газопровода "Северен поток 1" до 20% от общия капацитет, като посочва технически проблеми като причина за намаленото подаване. Берлин обаче смята, че този ход е политически мотивиран, като се има предвид налагането на санкции върху Русия заради войната в Украйна, предава "Ройтерс".

Още по темата
Чрез мерките германското правителство цели да намали потреблението на газ с около 2%.

"Като цяло мерките водят до спестяването на енергия. Въпреки това, не може просто да кажем: "Засега става", казва министърът на икономиката Робърт Хабек пред репортери след заседанието на кабинета в Берлин.

Мерките могат да помогнат на домакинствата, компаниите и обществения сектор да спестят около 10.8 млрд. евро (10.7 млрд. долара) през следващите две години, казват от немското министерство на икономиката.

В сряда Германия обяви за приоритет превозването на материали и оборудване за сферата на енергетиката по железопътната мрежа на страната заради затрудненията в корабоплаването по река Рейн.

Критично ниските нива на водите на Рейн нарушиха преноса на горива. Проблемът идва в момент, в който индустрията използва все повече въглища и петрол поради недостига на руски газ.

Като част от новите енергоспестяващи мерки, страната също работи по изграждането на два терминала за втечнен природен газ на брега на Северно море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия спира Северен поток.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия направи огромна грешка с доставките на оръжия за Украйна. Това ще и струва икономиката и мястото и в Европа, и дори може да повлече разпада на ЕС. Германия е държава престъпник, германците са народ престъпник, народ от нацисти престъпници, няма такъв народ в историята на човечеството който да е извършвал такива ужасни престъпления като германския народ. И вместо да се покаят и да стоят с наведена глава, те доставят оръжия на украинските нацисти да убиват руснаци - това няма да им се размине.
50
0
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin ВАЖНО преди 1 година
Хайде сега ученици да знаете едно основно положение! Всичко през последните 39 години свързано със САЩ и Сакскобурга с изключение на Windows OS (ама ги платихме 20 пъти) и Half-Life е лъжа. Ето например двете лица Ран/Ът са актьори отхвърлени от Бродуей и името на първия е Гифърд. Американският посланник Хиро Мустафа от Кадилаци и Динозаври всъщност се казва Джена Смит ....или както е казано добре дошли на кукления театър деца! Ама куклите дишат и приказват!
49
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
И това е най голямата икономика в Европа?!А какво да говорим за другите?Европа сама се простреля....
48
0
 
1
 
! Отговори
Още за къпането преди 1 година
До за КЪПАНЕТО: Това за евреите не е точно така. В Ерусалим е имало обществени къпални. И там е било ритуал. Чети библиятя. Исус излекувал сляп човек като му намазал очите с кал, и след това го изпратил в къпалнята Силоам. След като си измил очите, човекът прогледнал. ..................................................... Отклоняваме темата, но мисля, че е интересно да се знае.
47
1
 
3
 
! Отговори
Старшината преди 1 година
Закъсаха го.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами Германия докара двете катастрофи на човечеството - Първата и Втората световна война. Срина човечеството! Трябваше десетилетия наред да минат, за да се възстановят от тези войни, освен че беше избито! И всичко това заради болните амбиции на германския хитлерофашист!
45
1
 
2
 
! Отговори
ура преди 1 година
Трябва, не трябва, къпя се веднъж на два месеца!
44
3
 
0
 
! Отговори
До ЕВРОДИРЕКТИВА преди 1 година
Е са и всяка седмица ли къпане! Не случайна са си честители банята у неделя. Покрай ковид Ган4о таман се научи да си мие ръцете по 2 пъти дневно, сега проблем с къпането на седмица. Няма проблем да мина на двуседмичен цикъл
43
1
 
1
 
! Отговори
за КЪПАНЕТО преди 1 година
Още ЮСТИНИАН Велики събрал СЕМИТИТЕ и им съобщил че най гениалните гръцки УЧЕНИ,ПСИХОЛОЗИ,РАЗСЛЕДВАЩИ и прочие са ПРЕПРОВЕРИЛИ Християнство и всичко било тип топ и НЕ открили никакъв проблем..........По-късен е Исляма когато назвачили ШЕФА си Константинопол за ШЕФ на БЕДНЯЦИТЕ ОТ ЕВРОПА а за Западна Европа семитите твърдяли че нито веднъж не са се къпали.........Наш Крум се хвалел изглежда че разгромил Аварския Хаганат чрез ИКОНОМИЧЕСКА война та от там му дошло и прочие
42
10
 
4
 
! Отговори
Fool преди 1 година
50 благодаря ти много, но каквото на който и да имам да го доказвам съм го направил. Нека видим до няколко години кое и как ще стане. Русия ако беше толкова напред, нямаше да ламти за чужди територии. Всичко е за достъп до Донбас и до находищата на редки метали там. И до ден днешен войната е интерес, нищо повече. Руската икономика се контролира от Силовиките, които са бивши ченгета от КГБ, приятели на водача. Нека видим до къде ще я докарат, да не стане като СеСеСере накрая :)
41
2
 
16
 
! Отговори
германистанец преди 1 година
Още санкции трябват докато си затворим и заводите! Ще го научим Путин!
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и немците ли, дето са смятани за толкова аристократичен, духовит, умен и блестящо подготвен народ, се подчини и стана слуга на престъпния Европейски съюз! Смачка ни този ЕС! Бедниии и гладниии ни направи! За 14 години НИЩО добро не видяхме от него! Смаза България, Роби ни направи! Айде нашите управници са продажни и слагаачки на ЕС до един, ама Германия!
39
1
 
16
 
! Отговори
Моторни песни преди 1 година
Завод. Над него облаци от дим. Народът п'рост, животът тежък, скучен. Живот без маска и без грим. Озъбено свирепо куче. .......................................................................................... Вапцаров, Моторни песни.
38
1
 
8
 
! Отговори
Ръб! преди 1 година
И на деветия месец, бейби бум!
37
3
 
4
 
! Отговори
морски преди 1 година
Немския турист напоследък е беден социалтурист. Мъка!
36
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тези се оказаха още по пр-ости от нас. Побъркан свят, че търпят управниците си, вместо да ги изчегъртат
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39, много точно си отговаряш на "името" си и олицетворяваш бай *** с плоското си мислене, което най-много стига до върха на носа. Идея си няма как действа една икономика, изобщо не познава народо психологията, но пък спец по всичко. Затова и България е на такова ниво, че такива като тебе за съжаление са в управлението.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то не че Германия е бедна и няма пари за газ , а просто изпълнява нарежданията на господаря си ЕС. Нали правят сега напук на Русия. Ама на Путин му е през трибуквието
33
2
 
20
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Най-яката икономика в ЕС неможе да си позволи да си купи газ ида си подсигури комфорта на собствените граждани !!!! Ирония и смех до сълзи!