Започна процесът на скрининг за Северна Македония и Албания в Брюксел

От 15-27 септември ще се проведат срещи
15 сеп 2022 21:51, Петя Славова
5
Започна процесът на скрининг за Северна Македония и Албания в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Днес в Брюксел започна процесът на скрининг за Северна Македония и Албания. От 15-27 септември 2022 г. ще се проведат срещи за областите и главите на клъстера за основните ценности, когато Комисията ще представи новото законодателство за тези области. Всички срещи се провеждат в Брюксел, с изключение на Глава 18 Статистика - в Люксембург, предава БГНЕС.

Още по темата

Разяснителните срещи за този клъстер ще се проведат до 27 септември, а в периода от 11 ноември до 9 декември ще последва двустранен скрининг, на който ще бъдат представени степента на съответствие с правото на ЕС, прилагането на хармонизираните закони и плановете за по-нататъшна хармонизация, изграждане на институционален и административен капацитет, както и необходимите човешки, финансови и ИТ ресурси за прилагане на европейските стандарти.

След това Европейската комисия ще изготви доклад върху скрининга, който ще съдържа, наред с другото, констатациите и оценката на Комисията за степента на съответствие, капацитет, заключения и препоръки, съобщават от Секретариата по европейските въпроси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: БрюкселАлбанияРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
д-р Фройдовски преди 1 година
Струва ми се, че терминът ,,скрининг" е употребен някак не намясто... Все пак, допускам, че може и да има скрит смисъл -- доколкото това е медицинска терминология, а РСМ си е отвсякъде една малко по-голяма психиатрия...
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A kakвo ни интepecyвa тoвa нac, нopмaлнитe xopa?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гa cтиrнaт дo фиcтинra, nak nишeтe...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баааа го кви нови думички "скриининг", "клъстер"... ЗАРАЗНИ ЛИ СА ТИЯ НЕЩА? Да не ми лепнат нещо, а Петя?