Новият британски премиер Риши Сунак пристигна в Киев

Великобритания ще предостави на Украйна нова военна помощ
19 ное 2022 18:27, Анисия Иванова
251
Новият британски премиер Риши Сунак пристигна в Киев
Снимка: БГНЕС

Новият британски министър-председател Риши Сунак пристигна в Киев, съобщиха световните информационни агенции, цитирайки украинския президент Володимир Зеленски.

"От първите дни на войната Украйна и Великобритания са най-силни съюзници", написа Зеленски в Телеграм и публикува видео как посреща Сунак пред президентския дворец в Киев, както и кадри от срещата им.

"На днешната си среща обсъдихме много важни въпроси - както за нашите страни, така и за глобалната сигурност", написа още украинският президент. Заедно сме по-силни и ще постигнем желаните резултати, увери той.

Великобритания ще предостави на Украйна нова военна помощ за укрепване на противовъздушната й отбрана на стойност 50 милиона лири (59, 4 милиона долара), включваща 125 зенитни оръдия, радари и средства за борба с дронове и обучение на военнослужещи, съобщи Сунак. Тук сме и за да увеличим хуманитарната си помощ, имайки предвид студената и трудна зима, която предстои, добави той, цитиран от Ройтерс.

"Великобритания знае какво значи да се бориш за свободата. С вас сме докрай", написа днес Сунак в Туитър.

Обединеното кралство е една от западните страни, която най-непоколебимо подкрепя Украйна в съпротивата й срещу руската инвазия. Британската военна помощ за Киев възлиза на 2,3 милиарда лири (2,7 милиарда долара).  Очаква се, че по време на днешното си посещение Сунак ще увери Киев, че при неговото управление няма да има промяна в британската подкрепа за Украйна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами при Зеленски ще отиде, все пак в момента е най-значимя държавен лидер. Няма да отиде при мишката в Кремъл дето се е скрил в бункера и не смее да излезе и да си признае провалите дето ги сътвори. Сакън, да не му паднел рейтинга
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До АнонименСпоко ***. Тя и жена ти не те иска , па камо ли Държавата.Отиди претакай зелето и се упокой ! Никой няма да те призове да защитаваш Родината , когато ти не си способен да си защитиш и гащите. " ---------------------------------------------------------------- Дай си трите имена и адреса да дойда лично да ме успокоиш.
103
3
 
8
 
! Отговори
Неизвестен преди 1 година
Тези *** англичаните, през цялото време пият кръвчицата на обикновените хора по света. А тоя ушат, ман'гал ми идва в повече.
102
0
 
2
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
До АнонименСпоко ***. Тя и жена ти не те иска , па камо ли Държавата.Отиди претакай зелето и се упокой ! Никой няма да те призове да защитаваш Родината , когато ти не си способен да си защитиш и гащите.
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В допълнение на 132. САЩ се включват официално във ВСВ само 6 месеца след като Хитлер нахлува в СССР. *** копейките като ПроСтото от къде да ги знаят тези неща?
100
9
 
3
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Джуджака в Кремъл къде е ?Нещо отдовна не е изпълзял от бункерчето.Сигурно си пише завещанието....
99
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиша го съвсем сериозно - ЩЕ СЕ СВЪРЖА С ПОЛИТИЦИ И ЩЕ БЪДА ЕДИН ОТ ХОРАТА, КОИТО ЩЕ ИНИЦИИРАМЕ ПРОВЕЖДАНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ЗА ВОЕННАТА И ЗАПАСНА СЛУЖБА. Преди 2 седмици получих призовка да съм ходел във военното окръжие за справка. ИСКАМ ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА, ТАКА ЧЕ ДА СПРАТ ДА СИ ПРАВЯТ ПЛАНОВЕ ДА НИ ПУСКАТ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО. Който иска от copocoидите да ходи да се бие под знамената на НАТО и Украйна - аз нямам намерение да умирам за да си пълнят джоба тарикатите.
98
6
 
1
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Ще чакаме нови "изненади" за чебурашките скоро !Нямам търпение да видя как пак вият на умряло.
97
7
 
1
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Малко ги клахме солдатите в Грозни.На два пъти.После двама генералитетата ни молеха да спрем.
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленд-лийза започва през 1941 г. т. е. САЩ от 1941 г. помага на СССР. Т. е. твърдението, че САЩ се включва във войната в самият й край не е вярно. Без ленд-лийза СССР е загубен. Това пише в руската уикипедия. Но путинистите в България не знаят руски.
95
9
 
2
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Какво стана с Киев , Харкив и Херсон , *** ?Май щяхте да стигнете до Берлин .Мухахахахахх !
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БираГинес GB не може да бъде унищожена, както са мераците на нашенските комунофекалийки, а едиственото което може да и се случи ако някой почне да работи повече в технологичния сектор и да я измести от мястото което заема. Казах ДА РАБОТИ, а това е извън умствения багаж на комунонаследниците. Така че засега островът е напълно спокоен
93
6
 
7
 
! Отговори
Междувременно в UK: преди 1 година
"Кражбите в британските магазини растат на фона на високата инфлация" - заглавие на статия.
92
4
 
6
 
! Отговори
БираГинес преди 1 година
Не зная как ще е с Украйна, ама де да можеше английските *** да гризнат дръвче.
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 110 Ами тя и Полша с нацистка Германия си поделят Чехия, ама после яде дървото...
90
4
 
11
 
! Отговори
Христо Иванов от ДБ преди 1 година
Някакъв дрогиран/пиян сopocoид долу вади от 9 кладенеца вода и лънготи като дърт индиец. Думите на наркомана Зеленски олекнаха след долнопробната лъжа за "руското ракетно нападение срещу Полша" пред няколко дена. Тук сopocoидите написаха над 1000 коментара тогава, докато нормалните българи тръпнеха защото знаеха, че "Член 5" е привикването на български мъже да умрем в Украйна за някакви чужди интереси, докато сopocoидите ще се скатаят както винаги и ще се кефят на нашата смърт.
89
6
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Така се прави и затова са велика държава. Амиии, нашите мишки...., Нещо гризат сиренце, някъде
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джелем,джелем ---- Ришка!Поздравче от Зелко белото!
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 агент Василев: За 2021г Украйна има много по-нисък индекс на развитие (HDI)и е на 77- мо място, а Русия и България са съответно на 52-ро и 68-мо място. А в класацията на ООН, Св Банка, МВФ по "БВП покупателна способност " (GDP/ppp capita) положетието е същото, дори е още по-назад -на 110-то място. За това поне си има статистика.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като брата близнаци са двамата. Близнаци - демократи от най-чиста порода.