Евродепутат: Не е ясно дали таванът на газа ще проработи

Ще ни предпази от свръхвисоки покачвания на цените, смята Пенкова
24 ное 2022 14:08, Анисия Иванова
10

Европейската комисия предлага таван на цената на газа от 275 евро за мегаватчас. Предложението е той да бъде с действие от една година.

"Става въпрос за 275 евро таван за деривати, които са над тази стойност в продължение на поне две седмици. Второто условие е цените на индекса TTF да са с 58 евро по-високи от референтните цени на втечнения газ в световен мащаб.

Този таван представлява около 3000 евро за 1000 куб. м газ. Не е ясно дали този таван ще проработи", коментира евродепутатът Цветелина Пенкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ таванът е висок, но той цели да предпази от свръхвисоки покачвания на цените. Имало е много сериозни обструкции от страна на много държави членки на ЕС.

"Ползата е, че наистина се предпазваме от свръхцени. Мярката по отношение на тавана на газа е една от трите, които ще бъдат предприети евентуално днес на извънредния съвет на министрите на енергетиката. Ще бъде приета, ако бъде направено приемливо предложение за държави като Германия, Нидерландия, Дания, които от самото начало бяха против мярка налагане на таван", каза още Пенкова в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да сложите таван на нещо дето не го произвеждате вие. Само гледайте. 17 градуса на европееца ще му дойдат множко.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 - С държавната бухалка, мноого неща работят ... ама като ги понабеш достатъчно ... спират да работят.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще проработи, бе? Като им кажете, това е макс цената и не сдавате компансация, ония спират да го продават. Като им акжете "длъжни сте", вече са изнели всичко и ако супеете да им го вземете, сприат с вноса. Това е ...
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз също въведох таван за цените на айфоните - 100 лева. Но не съм сигурен дали ще проработи... Утре ще ида до мола да пробвам.
5
0
 
2
 
! Отговори
Fena преди 1 година
Значи, ако един инвестира в когенерация, нови тръби, нови технологии и т.н. ще печели 70%, а друг дето не е дал 2 лева за поддържане на структурата (като ТЕЦ София например) ще печели 20% и първия ще плаща данък солидарност (затова, че е добър бизнесмен), а вторията няма да плаща, защото е мързеливa гугутка! ЕС, затаряйте този цирк!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
-Защото има война, синко. -------Някой ни е нападнал? -------Не, Русия нападна Украйна. -------А защо у нас е студено? -------Защото въведохме санкции срещу Русия. --------Защо? ------За да се почувстват зле руснаците. ------Татко, а ние руснаци ли сме?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таванът ще проработи, и още как! Сега се плащат около 2000 евра на 1000куб.метра, а Лавров май беше, ясно заяви, че таванът на цената ще се разглежда като под на цената от Русия... Демек пълното обезенергизиране е обезпечено с подобно решение. Учете се да палите огън и да живеете извъм интернет
2
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тези евродепутати са като българските и останалите европейски. Така и не искат да проумеят факта, че цената на всяка стока се определя от продавача, а не от купувача /потребителя. А пък газовете са си стока. При това, като пояснение, има различни газове.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какви са тия евро депутати нищоправещи смучат от народа само това и аз мога да ви го кажа гнус