ГЕРБ: Оставянето ни извън Шенген е вредно за Европейския съюз

Политиците трябва да се обединяват, а не да си прехвърлят топката, настоява тя
8 дек 2022 17:05, Анисия Иванова
131
ГЕРБ: Оставянето ни извън Шенген е вредно за Европейския съюз
Снимка: БГНЕС

„България е изпълнила ангажиментите си по Шенген още през 2011 г. Инвестирала е страшно много средства в опазването на външната работа, както и човешки усилия, включително и с жертви. За съжаление, няма единство по този въпрос, две държави все още отлагат това решение. Считам, че е вредно за единството на Европейския съюз, още повече в тази геополитическа обстановка“, заяви пред журналисти Екатерина Захариева, председател на парламентарната Комисия по външна политика и депутат от ГЕРБ-СДС.

Според нея поредното отлагане е категорично неприемливо.

Захариева подчерта, че страната ни трябва да продължи да полага усилия да убеждава своите европейски партньори, че е готова да влезе в Шенгенското пространство.

Още по темата

„Да погледнат сериозно на това, което България е свършила и да спрат да измислят аргументи, които не съответстват на условията за Шенген. Ние сме ги изпълнили“, коментира Захариева. „Ако България стане част от Шенген, ще може да освободи ресурс от гръцката и румънската граница, с който да засили опазването на турската граница“, допълни още тя, цитирана от БТА.

По повод на критиките от страна на „Продължаваме Промяната“, че бившите управляващи от ГЕРБ носят вина за неприемането ни в Шенген, Захариева коментира, че по такива въпроси политиците трябва да се обединяват, а не да си „прехвърлят топката“.

На този етап резерви срещу присъединяването на страната ни в Шенген са изразили Нидерландия и Австрия. На днешното заседание Съветът на ЕС по вътрешни работи и правосъдие ще гласува още за това дали да се разшири Шенгенското пространство с присъединяването на Румъния и Хърватия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 1 година
Оставането ни в ЕС е вредно за България. Какво още може да се случи: Да си затворим ТЕЦ,АЕЦ . Да приемем *** идеите. Да закупуваме оръжия от САЩ колкото кажат.Да си затворим рафинерията. Все хубави за нас неща
94
3
 
7
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Да оставянето ни извън Шенген е вредно за ЕС но е полезно за България!
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BULEXIT
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се съобразява с натегачи, които не пазят собствените си достойнство, живот и историческо богатство - Кузман Илиев
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един коментиращ тук още 2002 писа в този сайт че на запад още щом научат че е българин веднага всички започвали да го съжаляват........2022 същото ама Няма Шенген
90
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
За толкова време разбрах, че каквото кажат тези, и то не само от ГЕРБ, обикновено е обратното. Тъй като не са глупави, явно са платени. Жалко, но няма друго обяснение.
89
0
 
14
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
Вредно е за вас, българските политици, *** на англосаксонски глутеуси! Искате да си капитализирате откраднатите от България капитали!
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожо , отивайте в Шенгеските предели , кой ви спира ,вие и вашите съпъртийци сте достатъчно богати с имоти , финанси , за да ви приемат в шенгенските страни ,имате имоти и там , ние ще си стоим тука ,не се кахърете за нас ,свикнахме още при к..о..м..у..н..и..з.*** , който ви довлече вас и "партията" ви , да живеем с малко , колко ще живеем ,Господ ще отсъди , на вас и себеподобните ви пожелавам всичко най- розово
87
4
 
3
 
! Отговори
ЛЪВ Рюте преди 1 година
Левчето не е само Българско..........името МАРК преведено е Лъв......Дания е Денмарк.........Леонардо.......още и още
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като българин,съм против приемането ни в Шенген! Искаме си Левчето българско!
85
1
 
12
 
! Отговори
припомням само преди 1 година
Бойко М. Борисов около 2008 бе приветстван със статия във вестник Таймс описан като мафиот,рецидивист,сводника,кръволок и още каквото се сетите и статията по памет завършваше с нравоучението за англичаните "внимавайте какво си пожелавате"
84
0
 
1
 
! Отговори
хахахахахахахаХАХАХА преди 1 година
тук *** изгърмя.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има Бойко няма Шенген бе!Това ни казват реално.Тъъъпи ли сте икли се правите на такива?!
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая па продажници нали беше вънвъншна пълна нула
81
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Най гнусно е когато политици били на власт и докарали България до тази катастрофа, започват да говорят глупости.
80
3
 
2
 
! Отговори
Учтивото вето преди 1 година
Тръмп "геноцида" над Барселона и сие латиноси поигра голф с Христо Стоичков..............Папа Франциск да не остане по назад се срещна с лузара и аутсайдер вечната резерва на ФК"Парма" Ицката Стоичков................. Нидерландия си каза,сега какво,Кройф изтребил чрез геноцид целия български етнос така че ВЕТО да не носим отговорност че ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИ
79
5
 
8
 
! Отговори
та така преди 1 година
е как да погледнат сериозно като наш киро обикаля и разправя че България не е свършила нищо ?
78
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След това национално унижение пълен бойкот на Австрия и Нидерландия.
77
5
 
10
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
Моме,вашата банкянска разбойническа организация и виновна за всичко.Сренахте държавността,вашите разбойници 12 г. крадяха народна пара,сринаха морала на хората,озлочестихте всичко,до което се докоснахте.Дакато банкянския шебек,заедно с най-приближените крадци,не замине в затвора,нищо няма да се оправи.Скрийте се,и не се показвайте.Болшинството от хората ви ненавиждат.
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 86-- ЧЕ КАКВО Е ВИНОВЕН БОРИСОВ КАТО НЯМА БОЯ, ЧЕТКА ИМА БОЯ НЯМА.