Ставащото в Хърватия след еврото трябва да е предупреждение

Това обяви Матеуш Моравецки
11 яну 2023 12:56, Росен Стойчев
210
Ставащото в Хърватия след еврото трябва да е предупреждение
Снимка: БГНЕС/EPA

Това, което става в Хърватия след приемането на еврото е предупреждение за всички. Това обяви полският премиер Матеуш Моравецки, съобщи Данас.

Още по темата


Хърватия прие валутата в началото на тази година, от тогава граждани съобщават за покачващи се цени на основни стоки.

Моравецки обяви, че се вижда повишаването на цените на основните стоки след приемането на общата валута. За това и смята, че това трябва да бъде използвано като предупреждение за полското правителство.

Полското правителство държи да запази своята валута. Все пак икономисти и експерти твърдят, че промяната ще подкрепи икономиката.

Моравецки смята, че въвеждането на еврото ще доведе до допълнително поскъпване. Неговата страна се е ангажирала с договор да приеме общата валута.

Въпреки това няма единна позиция по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
24
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
С Възраждане и Костадин смело напред !Да се пука аталнтическият душманин !Боят настана тупка сърца ни !
33
20
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Има голяма разлика м/у Полша и България и ако полската злота е конвертируема заради състоянието на икономиката и БВП на Полша, то българският Лев е вързан за еврото поради факта че при правителството на БСП и Виденов, беше обезценен до жълти стотинки...Валутния Борд стабилизира лева именно като го привърза към Еврото, без което той пак ще се срине...гладни Цоциалисти, аматьори и шарлатани, както и рускоезичниците от Възраждане чакат това да се случи забивайки прът в колелото на Шенген и еврото
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и докладът на БНБ беше в тази насока, но нещо го позаскретиха или не казаха всичко, което пише в него. Колкото до хиените полски, те по-скоро ще приемат долара, отколкото еврото.
31
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не трябва да се сравнява с Германия, Франция, Италия. Това са държави с много силна икономика. Дори Хърватия е с по-добра икономика от нас. Един е ефекта при богатите държави от приемането на еврото. Но съвсем друг ще е при най-бедната държава с неработеща икономика и пропита от корупция....България
30
10
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Не въвеждане на еврото ще повиши цените у нас,а лакомията на търговци и производители.И сега,когато плащаме с българския лев,цените в магазините растат ежедневно.Нищо такова няма да се случи ако държавата си е на мястото и всеки лаком търговец бъде озаптен,а бизнесът му временно или трайно прекратен.Тоягата ще бъде най-възпиращият инструмент срещу подобна спекула,а еврото ще отвори туризма и икономиката ни като цяло.
29
8
 
8
 
! Отговори
Асброх преди 1 година
Кви ти поляци, ние сме най умните будали в Севропейския Съюз
28
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е предупреждение - никакво евро
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Цените в хранителните борси падат, но лакомията на търговеца е ненаситна и в магазините расте" __________________________________________________________ Току-що се връщам от магазина. Днес цената на продукт, който редовно купувам е два пъти по-висока от преди година. Алчният търговец ли е или спекулант?
26
11
 
23
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
още от сега ме сърбят ръчичките да пусна една бюлетинка пак за Възраждане и Костадин !С кеф ей така да им го плъзна пак на умнокрасивитетните българофоби и вражески колаборанти !
25
12
 
4
 
! Отговори
Е. Е. 2023 преди 1 година
До Некой .....*** A ти ми отговори на въпросчето. В коя държава пък след въвеждането на еврото хората са гладували,като в Африка?
24
4
 
8
 
! Отговори
Търговец преди 1 година
Ще Ви изпапкам от 1 януари 2024г.
23
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито евро ни трябва, нито Шенген. Таковайте си майката западняшка и ни оставете на мира. Това са инструменти за поробване на държави като нашата.
22
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богатите едно време страни като Италия, Португалия, Гърция и Испания обедняха след приемането на еврото, а какво остава за най-бедната държава в Европа - България? Тя директно ще фалира и ще тегли заеми от Европейската централна банка. Както Гърция, Португалия и Кипър.
21
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Войко пълни глупости, Германия била обедняла тройно. Как го прочете, как го сметна? Грам представа нямаш какво е БВП да е спаднал тройно
20
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете го на нашите гумени глави,които ни облъчват от сутрин до вечер,че нямало страшно и нямало да се вдигнат цените.И забележете кой го казва,тези,които имат много пари.
19
2
 
27
 
! Отговори
Некой преди 1 година
евроатлантик, може ли да посочи поне една държава, в която след въвеждането на еврото цените да са намалели ?
18
7
 
30
 
! Отговори
Войко преди 1 година
От разговори с много немци знам че Германия е обедняла тройно когато сменя марката с евро.
17
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става, бе евроатлантичета? Коцето от "Възраждане" май ще се окаже прав за еврото. Който не вярва, да види какво става с хърватите сега. Добре, че хърватите ги взеха в Шенген и приеха еврото преди нас, за да видите и нас какво ни чака. А у нас ще е още по-зле, щото сме по-зле и от хърватите.
16
3
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
90% гласувате да слугувате на ес и нато. Ще приемете еврото. Какво сте се разревали!?
15
4
 
20
 
! Отговори
Наивник преди 1 година
Аааа, аз вярвам само на Хампарцумян и на икономическия министър! Няма как Стив Ханке да е прав! И това в Хърватия няма да се случи у нас.