Австрия скоро ще пусне България в Шенген

Това обяви Йоханес Хан
16 яну 2023 16:42, Росен Стойчев
94
Австрия скоро ще пусне България в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрия ще оттегли своевременно своето вето за присъединяването на България и Румъния към Шенген. Това обяви европейският представител по реформите Йоханес Хан, съобщи Euroactive.

Самият Хан е представител на Австрия.

Още по темата
Страната се противопостави на разширяването на Шенген през миналата година.

"В сравнително обозримо бъдеще и двете страни ще се присъединят към единното пространство. Имиджът на Австрия пое определени последстия след решението на правителството, но това е поправимо", обяви Хан.

Добави, че се очаква всяка страната, която е кандидат за европейско присъединяване, да се съобрази с визовата политика на групата.  Визират се решения на някои страни, които кандидатстват в момента.

Хан обясни, че може да се прояви и някакво разбиране към позицията на Австрия. Все пак призна, че е останал разочарован от решението.

Очаква скоро да има промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
това да се случва.
61
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Жалко е България, най-древната Европейска държава да бъде унижавана по този начин. Защо всичко в този свят върви на обратно? България не е там където трябва да бъде. На нейния си собствен свещен път. А вместо това е унижавана по този начин от тези диваци? ПРОКЛЕТИ да са руските комунисти , преди това Турците, сега САЩ овците че ни се мешат в кармата, задушават ни с агентурите си. Но най проклети от всички да са родните ни национални предатели. Те са бай-виновни от всички защото позволяват всичко
60
0
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Австрия може да ни пуснат заради Румъния, но нискоземците ще ни държат за топките и ще гледаме Шенген през крив макарон!
59
8
 
3
 
! Отговори
преди 1 година
Бангладеша на европата, изобретили чушкопека и киселото зеле. Ако можеше да изкопаят един канал от Босфора до тях и до тоя канал да е Европа а всичко отвъд канала да не е част от европа
58
7
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Тия австрийци и холандци никога не са ни харесвали незнам защо но нашите т.н.политици трябваше незабавно да предприемат реципрочни мерки спрямо тези две страни както и срещу Франция заради закона макрон
57
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е в ЕВРОПА, не сме в Азия. Знаете ли какво е правил Мехмед 2-ри когато са превзели Константинопол? Прочетете.. по лошо е от Баташкото клане! Азиатците не ни харесват!
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдее Евро Идвамеее!!! УИЙЙХУУУ!! ИСКАМ ЕВРОООО! ЪИУПИИИИ!!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно в коментарите е пълно с 12 годишни които се правят на комунисти и пишат глупости
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мизерни двуличници!
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те докато ни пуснат в Шенген ще се разплащат с рубли.
52
0
 
16
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Ще бъде добре за тировете ни.И не е малко
51
1
 
4
 
! Отговори
Saiman преди 1 година
Goot tre bon zer gyt
50
12
 
18
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
Е баси бонуса.НИТО ЕВРОТО НИТО ШЕНГЕН ВЪН ОТ ТАЗИ *** КО.ИНА.ТОВА Е УНИЖЕНИЕ ЗА НАЩА ДЪРЖАВА ЕС.САМО ОТ ТУК ВЛИЗАТ БЕЖАНЦИ ПРЕЗ ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ НЕ!САМО ТУК ИМА КОРУПЦИЯ, А В САЩ И ЕСЕС НЕ!!! ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ МАХАЙТЕ НИ ЧАС ПО СКОРО,ДО КАТО ОЩЕ ИМАМЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА!ЕС НИ ИЗБИВА С ХРАНИ,БОЛЕСТИ И МИЗЕРИЯ НЕ ПУТИН!
49
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалният гражданин може да пътува спокойно и в Шенген с единственното неудобство, че трябва да минава паспортен контрол. С риск всичките патриоти да ми скочат, но аз съм против влизането на България в Шенген. Това чакат всички дребни дилърчета, шмекери, други тарикатчета и сульоипульо от криминалния контингент, на които почтенните хора ще берат срама из шенгенското пространство. Сега има поне някакъв контрол кой излиза от страната и къде влиза.
48
6
 
7
 
! Отговори
Оууу преди 1 година
Решен е и последният бг проблем! Алилуя!
47
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние вече не искаме. Обидени сме! Имаме си гордост, тя е наранена. Доверието е изгубено. Не трябва да молим повече. И без нова границите пазят местния пазар и производител. Искаме си нашето мляко, олио, жито и т.н. Не да се изнася в Европа без граници, а да си ги ядем ние, вместо да ни пробутват някакви радиоактивни отрови от Украйна. Не ни били конкурентни стоките. Нико ние ще си ги ядем, ЕС да ядат украинските.
46
5
 
12
 
! Отговори
fact преди 1 година
играят на доброто ченге.още 10 години гласуване нема да има.
45
5
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Точно така .. скоро , скоро другия век Яжте ,сега дюнери
44
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост,не ни приеха миналата година!Дано тази година да ни приемат в Шенген и догодина да приемем Еврото!
43
7
 
22
 
! Отговори
Шивачът преди 1 година
Изтрябва ло ни! По-скъп живот! Облагоденства само кръг от хора. Мислете му!