Загреб: Ако САЩ и Русия не се споразумеят, ще започне ІІІ световна война

„Всички танкове, вкл. руски и американски, горят по един и същи начин“
27 яну 2023 19:30, Елка Василева
94
Загреб: Ако САЩ и Русия не се споразумеят, ще започне ІІІ световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната в тази страна и ако Вашингтон и Москва не достигнат до споразумение, ще започне трета световна война, заяви президентът на Хърватия Зоран Миланович, цитиран от ХИНА.

Още по темата
„Това ще удължи войната. Всички танкове, включително руски и американски, горят по един и същи начин и хората в тях са или убити, или успяват да избягат“, каза Миланович пред журналисти вчера. Хърватският президент използва почти същата фраза като говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който в сряда каза по отношение на обещаните на Украйна германски и американски танкове, че „тези танкове горят като всички останали“.

„Войната в Украйна „ще продължи, докато Москва и Вашингтон се споразумеят в някакъв момента да я прекратят“, което е „ужасно трудно и далече“, продължи хърватският президент. Според него в тези разговори „нито Загреб, нито Берлин, нито Париж, нито Брюксел“ ще бъдат консултирани, а ако те не бъдат проведени, светът ще започне да се придвижва бавно към трета световна война.

Той отправи критика към външния министър на Германия Аналена Бербок за думите й пред Съвета на Европа, че европейските страни трябва да бъдат единодушни и да спрат да се обвиняват помежду си, защото в Европа има война срещу Русия, а не между европейските държави. По този повод Миланович заяви, че никога не е виждал „подобна лудост“ и че не знае Европа да е във война с Русия.

„Може би Германия е във война с Русия. Успех този път, дано свърши по-добре, отколкото преди 70 години, но ние не сме във война с никого“, каза хърватският президент и допълни: „Тя (Бербок) ни казва, че всички ние сме във война с Русия. Ние не сме, Америка е, ние сме само пионки“.

Миланович е известен с това, че се противопоставя на оказването на военна подкрепа за Украйна. Тази негова позиция е в противоречие с позицията на правителството на премиера Андрей Пленкович, който определи наскоро президента като „путинофил“.
(БТА, Петър Къдрев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
13
 
6
 
! Отговори
Тези сърболя преди 1 година
За какви се мислят да определят политиката на Европа вие сте просто деветатаДупкаНаКавала!
36
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъжно е, че хората като него са малко. Хора, които не се страхуват да говорят обективно. Имам чувството, че половината западни политици са пионки и говорят каквото им спуснат от вашингтон, а другата половина са откровени имб ецили, които не знаят изобщо къде се намират.
35
7
 
23
 
! Отговори
Балканец преди 1 година
Най после едно разумно предложение! Нашият ЕС сякаш четейки коментарите,се е примерил че "Война ще има" И че на 100 % ще спечели НАТО и ЕС??? А Ако Греши? Ако Русия Смаже всякаква съпротива? И въпреки всичко е Победител???-:)))
34
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я народите да озаптят правителствата си! Ако иска някой война, да отива самостоятелно в Украйна, тя ще ги приеме с отворени обятия! Няма заради не здравомислещи политици да умират невинни хора! Украйна стана кървав курбан, сега и цяла Европа ли?! Не на войната!
33
17
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
Руските горят доста по-добре от западните.
32
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако стане трета световна, не знам как ония от Запада как ще воюват, никой от обикновените хора на запад няма желание да грабва автомат и да се бие, та те 90% от тях само по видео игри са пуцали и държали пушки смях.
31
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека е абсолютно прав, голямо Браво, ония са се самозабравили !!!
30
8
 
32
 
! Отговори
Партаменти Тоалети преди 1 година
Ето това е националист, родолюбец и истински лидер на народа си! А не като наще ***, продажници и родоотстъпници...
29
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да, Милованович призовава да оставиме руснаците на мира да си вършат пъкленото дело из Украйна. Изобщо много държавници са странни като казват - прекратете войната, а не се обръщат към Русия да си прекрати бандитизма.
28
3
 
3
 
! Отговори
Рони преди 1 година
До АнонименДо анонименЗащо ли не обесят първо теб?!Това,че си анонимен,не ти гарантира нищо.
27
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите *** със стотици всеки ден, никаква 3та световна война няма да има Украйнците ще ги пребият като кучета.
26
13
 
11
 
! Отговори
лесно е преди 1 година
Тоя гушна еврото и сега раздава акъл.
25
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам какво е излъгал човека. Даже е пожелал успех на германчугите :))))
24
4
 
9
 
! Отговори
къде е изхода преди 1 година
Всъщност той какво презлага?
23
8
 
4
 
! Отговори
Милен преди 1 година
До АнонименНаистина някой не си е свършил работата в Хърватия.И това са май ЕС,не толкова краварите.Да са мислили когато ги приемаха,а и в еврозоната ги взеха.Ето как се отблагодаряват
22
24
 
10
 
! Отговори
Hrvat преди 1 година
Миланович е старо югокомунистическо създание, същото като Пендаревски и на същите позиций като вашият зелен чорап Рублен Радев. Хубавото е, че в Хърватия има редовно правителство и тоя може само да си лае без последствия, което се и вижда от приема в Шенген и Евро зоната. Няма и толкова много *** освен наследниците на сръбските колонизатори.
21
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и друг вариант,украинците да се събудят и да избесят психясалият наркоман и кликата му!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
* 6 милиарда души.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След ядрената война ще има "Планетата на майммуините, китайците и индийците". Най-малко 6 милиона души ще живеят без промяна и ще откриват Света и ще поробват местните племена в Европа, Северна Америка, Австралия, Русия.
18
11
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Смотан еднополвник, мнф горски