Борел: Русия инвестира в дезинформация

Обяви, че е важно да се работи по темата
7 фев 2023 15:58, Росен Стойчев
173
Борел: Русия инвестира в дезинформация
Снимка: БГНЕС/EPA

От години Русия инвестира в дезинформация. Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, съобщи Гардиън.

Днес той присъства на откриването на агенция за анализ на информация и обяви, че ЕС отдавна следи руските действия.

Има доказателства за 15 000 случая на дезинформация през последните осем години. Според него това не е нещо ново, за когото и да било.

Обясни, че киберпространството има водеща роля в това.

Още по темата
Реално то позволява постоянно повторение на подвеждащи твърдения.

Добави, че идеята е да се понижи доверието към либералните демокрации. Руски представители вършат подобна дейност в индустриални мащаби.

Европейският представител допълни, че много хора не говорят английски и е важно до тях да достига информация на езика, който е роден за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
23
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Появиха се разследвания,че Сорос контролира над 250 медийни организации в цял свят!И на този фон налагенето на цензура на 3-4 руски си е направо смешно!
50
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей, миличкият да го ожалиш! То пък евро.гейския съюз само истина говори. От 100 думи, 99 са лъжа и 1 под съмнение!!
49
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Крадеца вика дръжте Крадеца...
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да спираш телевизии сега е все едно по времето на соца да ви бяха взели вефовете.
47
2
 
16
 
! Отговори
Да бе! преди 1 година
Дезинформацията на крепостните е жалка пред Космическата флотилия /USSF/ на Пентагона.
46
1
 
23
 
! Отговори
Обратен ефект преди 1 година
Дори да бях заклет средностатистически евроатлантически гей, статиите на Нелка срещу Русия, щяха да ме превърнат в мъж русофил!
45
2
 
19
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
До ОФчо Това не е тоталитарна система, това си е сорросоидна диктатура, в соца слушахме радио Гласът на Америка, Дойче веле ... а сега забрана.
44
9
 
28
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
И как Русия "дезинформира" Европа след като единствената руска международна новинарска ТВ - RT, е спряна в Европа, Щатите, Канада, Австралия....?
43
24
 
14
 
! Отговори
Руската пропаганда преди 1 година
е като наркотик за нашите, изветрели русофили... Без нея не могат да спят тези зомбита. Вижте някой от коментарите в които веднага се вижда ши'зофренията им...
42
12
 
30
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Крадеца вика дръжте крадеца, та вие не сте спирали с дезинформацията, лъжите, заблудите, насаждане на омрза към руснаците ... обаче ефекта е обратен здравомислещите хора българофили станахме още по големи русофили.
41
2
 
24
 
! Отговори
Фашист! преди 1 година
От хора, които в 21-ви век ни ограничават средствата за информация(спирането на руските телевизии), акъл не щем
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спадът в стандарта на живот на европееца е най-голямата руска дезинформация хахахаха
39
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много мразя някой да ми казва какво да мисля. Аз искам да имам възможност да чуя и руснаците какво казват и западняците и сам да си направя сметката кой лъже, кой *** и кой какъв е. А сега слушам само западняшка гледна точка. Когато някой ми забранява медии, веднага ми става ясно, че този човек е лъжец.
38
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според юроджейлиберастите, вече да се казва истината е дезинформация, затова и се цензурират руските телевизии. Но ако се фабрикуват лъжи в западните медии, това е самата истина. Едно време бяха ангажирани с белите каски, яка пропаганда и ги описваха като спасители, а ония си бяха санитарна рота на идилци. Даже Оскар им дадоха. Сега всяка лъжа на укрофашистите се представя за истина. А руското мнение даже не се показва, то се забранява.
37
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самият факт, че забраняват руските медии, доказва, че западнякът е лъжец. Иначе защо забранява медии? Нали искахте свобода на словото? Ами аз пък искам да чуя и руската гледна точка и сам да си направя изводите. А не да слушам само западняшката гледна точка. Нали при соца било лошо, че забранявали западни медии? Ами то сега същото.
36
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадеца вика, дръжте крадеца!
35
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дезинформация? Чакай, забравихме ли кобид-19? Две години пълна и абсолютна лъжа от ЕС. Да споменаваме ли за войната в Укрия? Една година тотална лъжа. Къде са снимките на нацистите, които Русия свободно показва? Къде е истинската информация за бойното поле? Мариопул - евакуирали се в лагер за военнопленници. Соледар - десет дена откакто е паднал, тука ломотят как още бил под контрола на Зеленчо? Лъжа, след лъжа, след лъжа. Лъжеца вика дръжте лъжеца!
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха, ами този какво е очаквал... че само есср и империята на злото ще може да използват дезинформация? Не разбирам какво се оплаква след като всички мейнстрийм медии се контролират от тях!
33
3
 
28
 
! Отговори
Борман преди 1 година
Само американската дезинформация и пропаганда е вярна, руската е фейк.
32
2
 
22
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Пропагандният Цар! Джордж Сорос влияе най-малко на 253 медийни организации по целия свят, установява разследване. Либералният милиардер Джордж Сорос е свързан най-малко с 253 медийни организации по света, според ново разследване, проведено от MRC Business.Накъдето и да погледнете... към института Poynter например, който е център за проверка на фактите, виждате парите на Сорос. Колко хора знаят, че като потърсите нещо в Google, веднага получавате Уикипедия, финансирана от Джордж Сорос?