»нтерпол ще гони престъпници и виртуално: създава щаб в метавселената

ƒо секретната зона имат достъп само полицаи за обучение и виртуални срещи
7 фев 2023 18:45, јниси€ »ванова
20
»нтерпол ще гони престъпници и виртуално: създава щаб в метавселената
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ѕолицейските служители на »нтерпол скоро ще могат да обикал€т метавселената в търсене на киберпрестъпници. —ветовната агенци€ обмисл€ да се внедри в чисто нови€ виртуален св€т, съобщава „—ън“.

≈кспертите по-рано предупредиха, че метавселената е сцена на престъплени€, свързани с пране на пари, и см€тат, че те ще стават все по-разпространени, сложни и доходоносни.

ћетавселената е безкрайно триизмерно виртуално пространство, в което хората евентуално биха могли да работ€т, да общуват и да се забавл€ват. “ова би могло да стане с помощта на VR очила, но също така и чрез ваши€ смартфон или компютър. Ўефът на Facebook ћарк «укърбърг € об€ви като бъдещето на комуникаци€та.

ѕолицейските началници са твърде на€сно, че измамниците обичат да се ориентират бързо в тенденциите.

"ѕрестъпниците са изтънчени и професионалисти, които много бързо се адаптират към всеки нов технологичен инструмент, който е на разположение за извършване на престъплени€", казва генерални€т секретар на »нтерпол ёрген ўок пред Ѕи Ѕи —и. "Ќие тр€бва да реагираме достатъчно бързо на това. ѕон€кога законодателите, полици€та и нашите общества малко изостават. ¬иждали сме, че ако закъснеем, това вече се отраз€ва на доверието в инструментите, които използваме, и следователно на метавселената. ¬ подобни платформи, които вече съществуват, престъпниците ги използват".

»нтерпол вече стартира свое собствено пространство за метавселената. ƒо секретната зона имат достъп само полицаи за обучение и виртуални срещи.

≈дин от проблемите, с които тр€бва да се справ€т вземащите решени€, е какво всъщност представл€ва престъплението в метавселената.

"»ма престъплени€, за които не знам дали все още могат да се нарекат престъпление, или не", об€сн€ва д-р ћадан ќберой, изпълнителен директор на »нтерпол по технологиите и иновациите.

"Ќапример, има регистрирани случаи на сексуален тормоз. јко разгледате определени€та на тези престъплени€ във физическото пространство и се опитате да ги приложите в метавселената, ще срещнете трудности. Ќе знаем дали можем да ги наречем престъпление или не, но тези заплахи определено съществуват, така че тези въпроси тепърва ще се решават." /Ѕ√Ќ≈—

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


20
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
0
 
! ќтговори
—то€н преди 3 месеца
Ћицето јндрей јбрамов с тел.+420728401006 от фейсбук се представи за служител от »нтерпол за да ми помогне да си получа парите от измамници, след време ме увери , че парите ми са в банка ћорган и за да си ги получа тр€бва да плат€ пари за превод 3% и 4% заледитимаци€, съмн€ваме дали е служител на »нтерпол защото само по телеграм осъществ€ваме контакт
8
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќа кой му дреме. ¬ажно е да правим провокацийки в ћаседони€та.
7
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬идиш ли мета или фейсбук, б€гай като от чума. “ези наистина злоупотреб€ват с пациентите си.
6
1
 
2
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 година
 ато исл€мски€ терорист „атаев - »нтерпол го гони, той нагъва европейски шницели във ¬иена.
5
9
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“ова е в отговор на –уската пропагандна машина. «апада най-накра€ се осъзна, че притежава интернет, а –уси€ използва инернет за пропаганда.
4
8
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒа му мисл€т онлайн революционерите и анти западно настроените елементи... русофилите в мрежата ще попаднат в.. мржата на »нтерпол.
3
1
 
11
 
! ќтговори
1984 преди 1 година
Ќещо като моралната полици€ в антиутопиите.
2
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒа бе веднага пов€рвах че н€ма да гон€т по политическа коректност.
1
5
 
4
 
! ќтговори
“ози убива преди 1 година
ёли€н Ѕорисов √еоргиев от град ѕерник с над 20 убийства зад гърба си е недосегаем заради познанства с Ѕойко ћетодиев Ѕорисов и н€какъв √ешев!