Нови протести във Франция

Очакват се забавени полети
Обновена: 7 фев 2023 21:50 | 7 фев 2023 21:45, Росен Стойчев
32
Нови протести във Франция
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес във Франция е обявена нова поредица от протести за спирането на пенсионната реформа на правителството, съобщи Фигаро.

Очакват се промени в работата на летищата. Съобщава се, че са отменени една пета от полетите към летище Орли край Париж.

Очакват се и закъснения на полети.

Още по темата
Отменени са и влакови пътувания между Франция и Германия.

Очаква се в протеста да се включат представители на различни сфери от френската икономика.  На последните протести участваха близо един милион души.

Френското правителство опитва да повиши минималната пенсионна възраст с две години. От кабинета настояват, че ако промяната не бъде въведена, скоро страната може да има финансови трудности.

Много представители на опозицията и професионалните групи настояват плановете да бъдат променени.


32
Още по темата: Францияпротестплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Prеебан преди 1 месец
Да живей рЕВОЛЮЦИЯта, Хуманизма става новото модерно течение по света.. За жалост ще бъде яхнато отново от шейтанИтЕ и поредното проглеждане ще иде в канала.
25
1
 
2
 
! Отговори
Африканците преди 1 месец
са на протест . Ако е пътувал някой през летище Шарл Де Гол и е видял там бял човек, значи тва е било 60те години. у европа днеска е друго, у франция най-много
24
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Kaто избираха макрон, то не бяха сълзи на радост, то не бяха чувства, ей ви го макрон. Той е се пенсионира с 20-30 хиляди пенсия след 2-3 години и офис, охрана, секретарки. А другите да работят до 80 години.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И каква полза от протестите.Навсякъде в света е спечелила олигархията.Ако народът се опълчи ще му кажат ,че е популистко.Навсякъде богатите масово са купили политиците, а те използват само някакви заклинания срещу народа.
22
2
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
Всичко сладко трае кратко
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новите болшевики нямат спиране, до 10 г. така ще ни издокарат, че комунизма от последните 20г. ще ни се струва като свободен и демократичен строй.
20
2
 
7
 
! Отговори
Xaxa преди 1 месец
Да довърша - резултата от блеенето в точно НУЛА. Парата е изпусната от стадото и овцaта след цял ден безсмислено блеене се прибира доволна в кошарата и с радост се подлага за още по-голямо доене - и вълкът сит и агнето цяло.
19
6
 
10
 
! Отговори
Xaxa преди 1 месец
Тия "протести" вече са толкова смешни. Така и овцaтa не може да разбере, че колкото и да си блее, нищо не се променя с "блеене". "Протестите" общо взето се организират така: 1. байУй получава заповед да организира протест от началника. 2. Свиква партийните наемници и тpoлove. 3. Задължително се обявявя в сатанинските "медии", където тролята почва да примамва овцeте. 4. В уговорения час партийния слугинаж и част от овцeте се събират и почват да блеят. 5. Осаналите овцe виждат стадо и се юрват.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пролетарски интернационализъм е обхванал форума.
17
2
 
20
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 месец
Не са нови тия протести а ПРОДЪЛЖАВАТ от както *** е на власт и вкара тази неадекватна реформа измислена от еврейските му господари ... Значи гооолям келепир за френските олигарси . Бачкаш и плащаш осигуровки докато си жив ... а като омреш - пенсията дето си я събирал цял живот отива при банкерите ... Браво бе. Що не направите при *** остатъка от събраните осигуровки да отиват при наследниците ? Не искате а ? Еврейската лакомия за ПАРИ е пословична ...
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който вече се е пенсионирал няма основание да протестира. Получава си пенсийката - голяма или не толкова и си крета. Проблема е за по-младите и твзи в предпенсионна възраст. Плащат над 150 000 в пенсионни и социални вноски, а няма перспектива да доживеят до пенсия.
15
4
 
8
 
! Отговори
Batman преди 1 месец
Абе направо да спрат с пенсиите и да олесним мафията дето се намира в правителството.. хора вие добре ли сте бе.. хората вече едва стигат 60 те а те искат и двете годинки въздух до им отнемат от борките стари хора.. Аман от такива комплексари..
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Капиталисна иска хората да работят докато са живи и не им се харчат пари за пенсия. Ако човешкия живот е около 80 г. Учиш до 23-25 и започваш да работиш и така 40 г., ставаш 65 г. и евентуално имаш 15 г. егаси живота. Както някой му хрумнало да работиш 8 ч., 8 ч. спиш и в другите 8 се придвижваш до работа и каквото ти оснане си го ползваш. Пълна експлоатация от малък % душмани.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу Микрон!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европа е залята с испанска, холандска и турска храна. България е залята от нетолерантни политици. Неспособни да постигнат споразумения за благото на икономическата стабилност и притегателността на България. За да остават младите в България и да постъпват инвестиции.
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали внесоха и продължават да внасят високообразовани овчари, пардон лекари, инженери и учени от близкия и далечния изток, които да се интегрират и да им работят? А французите защо го избраха тоя макарон като знаят че при него няма да им се размине пенсионната реформа?
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А при нас ,всичко ни харесва.Квот ни кажат,ние си слушаме.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече ще стане месец,а вие сега се сетихте да пишете.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 4 "Покажете ми един пенсионер на тая снимка"? Ти способен ли си да мислиш? Протестират хората, на които им предстои да се пенсионират, а не вече пенсионираните
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам, само бели хора на тия протести... Като за държава, в която вече над 1/3 е цветнокожа, странно е? Черните какво, не се притесняват че ще работят две години повече? Или май просто изобщо не работят, мм