Зеленски в ЕП: Само нашата победа ще защити европейските ценности

ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ
9 фев 2023 13:50, Елка Василева
141
Зеленски в ЕП: Само нашата победа ще защити европейските ценности
Снимка: архив, БГНЕС

Само нашата победа ще защити европейските ценности, заяви украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент в Брюксел.

Още по темата
Той посочи, че Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски. Тази пълномащабна война не е само за земя. Кремъл цинично и нарочно, година след година, стъпка по стъпка, се опитва да унищожи европейските ценности, както руските власти разрушиха ценността на човешкия живот. Никой в Русия, ако не е в Кремъл, не е ценен, обобщи той.

По неговите думи 140 милиона руски граждани са превърнати в просто тела, способни да носят оръжие. Руският режим не само мрази всяка социална справедливост и многообразие, но се опитва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на миналия век, допълни Зеленски.

Съдбата на Европа никога не е зависила само от политиците, а от всеки от нас и всеки е способен да окаже влияние за нашата обща победа, каза украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна.

Европа се чисти от корупционното влияние на руския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на агенти на руските тайни служби, ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ, посочи Зеленски. Украйна ще бъде част от ЕС, добави президентът.
(кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз успях да си иакарам НГВС преди години, така че при евентуална 3СВ палим джапанките
61
2
 
27
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Бе европейски ценности как ще се защитят като европейците стават от ден на денпо малко хаха.
60
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споделям мнението на президента Зеленски и загубили Укрйна, Европа става придатък на Русия и на всичкото нечовешко сделано ТАМ!
59
3
 
12
 
! Отговори
Калеко, преди 1 година
ти на грантове ли си, че по цял ден сееш врели некипели тука? Да не си 4000-ик?
58
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе германците реагираха ли по някакъв начин на поредните разкрития, че кравааарите са взривили газопроводите или продължават да се правят на слепи?
57
20
 
1
 
! Отговори
русия помагаше преди 1 година
На сев виетнам и със хора и техника и със всичко ! Във корея също и навсякъде където имаше конфликт имаше не само калашници а и руснаци ! Така че е съвсем нормално натовското оръжие да си дойде със натовците -- пък като решат да ползват атома техните роднини са първи във ада !
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо има евреинът със свастиките и викингските символи на блузата с европейските ценности? Той даже не е със сини очи като предишния фюрер Адолф Хитлер. Няма нищо общо с европейците. На еврейски викинги ли ще се правите всички?
55
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски много бърсо може да сложи край на тази война. Само с един свой подпис върху безусловната капиулация на Украйна. Но неиска. За него животите на съгражданите му са без значение.
54
2
 
34
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Нека Европейския Съюз да посмее да нападне Русия. Това ще е последната му грешка.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "До Анонимен "До 52, свобода на мисълта и изразяването! В твоята любима Расиа, за опозиционна дейност отиваш в затвора!"" ------------- за малко да забравя - в канада освен, че те вкарват в затвора, конфискуват имуществото, блокират сметките, там ти и взимат децата и убиват домашните любимци! Enjoy новите ценности!
52
1
 
20
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Калеко Алеко. Проукраинска кохорта не е ли в амок? Одобрява скъпоструваща помощ за зеления, макар че България е най-бедна в ес. Живее заради украйна и индивиди, които въвличат ни в ненаша война. И като вдигнат данъци или спрат тока, само проруски настроените ли ще страдат?
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и Парламент,страда от Мазохизъм вече,да се занимава с това Украинско еврейче и наркоманче! Украйна отдавна загуби войната! Не ми дреме тоя какво мислел и казвал!?!
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "До 52, свобода на мисълта и изразяването! В твоята любима Расиа, за опозиционна дейност отиваш в затвора!" -------- а в англия директно те следи армията. В канада ти блокират всичките сметки, вкарват те в затвора и ти конфискуват имуществото. В австралия и нова заландия те затварят домашен арест и ти пращат ууушеви да те профилактират ако имаш "наглостта" да туитваш нещо по въпроса. Абе свобода ли беше да го опишеш...
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, еленски, завря ли казана в бахмут? Ще има ли варени хохали за вечеря?
48
0
 
30
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Изказвания на Зеленски без допирни точки с реалността. А тя е, че САЩ губят войната в Украйна. Я по-талантливите "писатели" измежду со-рос-ня-та по-отрано да започват да съчиняват меганаратива за поражението на САЩ. Примерно нещо в стил: "А, те можеха, ама не щяха", "Е, че Путин е платил огромна сума за симулираното поражение на НАТО", "Те нарочно падат (както от Виетнам до Афганистан), та следващия път на Китай да им дойде като гръм от ясно небе" :) :) :)
47
0
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 година
потърсих в речника, какво значи ЦЕННОСТИ! ала бала, очаквам списък с тях някой да ги изброи най накрая! малко ли да много ли са ....
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние предо 20г говорихме за ценности, сега само слушаме и гледаме в земята. Дано след още 20 започнем да чупим!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко то Сибир не е пожелание ще го закарат до там,ако трябва.
44
5
 
17
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Фашизма се завърна в Европа!!
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще в тълковния речник трябва да бъдат пренаписани наново определенията за "европейски" и "ценности", щото не се издържа вече на смисъла по който се употребяват.