Зеленски в ЕП: Само нашата победа ще защити европейските ценности

ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ
9 фев 2023 13:50, Елка Василева
141
Зеленски в ЕП: Само нашата победа ще защити европейските ценности
Снимка: архив, БГНЕС

Само нашата победа ще защити европейските ценности, заяви украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент в Брюксел.

Още по темата
Той посочи, че Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски. Тази пълномащабна война не е само за земя. Кремъл цинично и нарочно, година след година, стъпка по стъпка, се опитва да унищожи европейските ценности, както руските власти разрушиха ценността на човешкия живот. Никой в Русия, ако не е в Кремъл, не е ценен, обобщи той.

По неговите думи 140 милиона руски граждани са превърнати в просто тела, способни да носят оръжие. Руският режим не само мрази всяка социална справедливост и многообразие, но се опитва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на миналия век, допълни Зеленски.

Съдбата на Европа никога не е зависила само от политиците, а от всеки от нас и всеки е способен да окаже влияние за нашата обща победа, каза украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна.

Европа се чисти от корупционното влияние на руския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на агенти на руските тайни служби, ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ, посочи Зеленски. Украйна ще бъде част от ЕС, добави президентът.
(кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко.Това ли са европейски ценности бе да те финансира олигарх,да се правиш на луд,че нищо не се е случило след като въоръжената шайка с БМП-та на тоя олигарх тръгва срещу цивилни.Е мерси дръж си ги за някоя друга Европа.
21
3
 
27
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Европа е пътник, ама тя не го знае! Наляха се милиарди за въображение, а някои държави дори пренебрегнаха собственото си въображение, за да пратят на колегите нацисти, но идва видовден, Париж и Берлин, пак ще са руски, този път завинаги!
20
0
 
19
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Калеко Алеко Путин на руските олигарси им каза още преди много време ето ви две офшорни зони Петербург и Владивосток. докарвате си авоарите независимо по какъв начин придобити плащате данък 15% (сега данъците в зависимост от вида заетост са 3%,13% и 30%) и ние гарантираме вашите пари. Тези които не го направиха САЩ им стъжниха съществуването.
19
1
 
28
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Тоя явно е издухал!Мисли да възстановява нацизма в Европа-мерси значи!Русия няма нужда от земя,а от мирни граници около своите такива!Измислици и оправдания на които се връзват баламите,на които явно им се услади евтинията на руските суровинни ресурси като нефт,газ, въглища и други и сега си мислят как ще делят!Само че ще сбъркат много ,ако си мислят ще Русия ще им легне,по-скоро ще употреби ядрено оръжие,което иска Украйна,но няма да остави живи САЩ и англичаните заедно с цялата пасмина !
18
2
 
32
 
! Отговори
мак преди 1 година
Не му дреме за европ. ценности, иска да влезе в ес, който да му възстанови украйна като членка, солидарнодръндрън. Ес иска укр. ресурси и да натрие носа на Путин. Колкото повече въоръжават украйна, толкова повече се въоръжава русия и така до безкрай. Укрите ще влязат скоропостижно в ес, а в ес някои ще фалират заради истеричното наливане на пари за зеления, който от година върти всички на малкия си пръст, но за мразещите русия това е без значение.
17
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко Европа е империята на Злото, Европа е една септична яма.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15Е то НАТО има ли с,какво да я спечели.Това не е Ирак да си пуснеш самолетите и след това да се хвалиш,че имаш танкове.Тук самолети не могат да се ползват,а трябва артилерия и след това да се разчита на танкове.Ама НАТО няма артилерия по една причина американците не разчитат на нея,защото никой не може да ги нападне по тоя начин,а танковете са им тежки за Украйна.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 100% съгласен с кометата на Анонимен 20.
14
5
 
35
 
! Отговори
СЛЕДВАЩАТА преди 1 година
КАКВИ ЦЕННОСТИ, КАКВА КОРУПЦИЯ. УКРАЙНА Е НАЙ-КОРУМПИРАНАТА. ЗА КАКВО ГОВОРИ. ТОЗИ МАЙ МНОГО СИ ВЯРВА, ЧЕ ЩЕ ПОБЕДИ, ПО-ТОЧНО ЩЕ ИЗТРЕПЕ МАСА МЛАДИ ХОРА. ТОЙ СИ СТОИ В БУНКЕРА, А ТЕЗИ КОИТО СЕ СРАЖАВАТ - КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ АМБИЦИИ. СПРЕТЕ ДА ИМ ИЗПРАЩАТЕ ОРЪЖИЕ. СПРЕТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ. НЕКА И ТОЙ ОТИДЕ И СЕ СРАЖАВА, ДА ВИДИМ ТОГАВА КАК ЩЕ РАСЪЖДАВА.
13
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия в Брюксел всички ли са надрусани не виждат ли, че зеления под команда на краварите ще запали света.
12
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той пък какво знае за европейски ценности? Колкото повече време минава толкова повече не мога да го понасям. Съчувствам на Украйна, но Зеленски просто ме бута към Русия. С това нагло поведение и непрестанно ДАЙ. По антипатична личност няма за мен.
11
5
 
34
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Нали нещо трябва да каже ,милия. Европейските лидери,как се правят на умрели лисици,все едно,не знаят,че Украйна е най- корумпираната страна на континента
10
32
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами абсолютно прав е Зеленски-от една страна са европейските ценности а от друга постсъвеЦката диктатура, КаГеБейската мафия и кремълските военнопрестъпници и терористи, казано опростено доброто трябва да победи злото, а кое е добро и зло се вижда и с невъоръжено око...доброто е там където дори тукашните русофили и путинофили пращат отрочетата си, там където са роднините и авоарите и на кремълските олигарси, там накъдето напират потоците от мигранти...т.е.към Европа и далеч от Империята на Злото
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей сега ще ви стискам палци, че после да ям скакалци, да стоя без евтин ток и храна.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знам какво представляват европейските "ценности" по-добре Русия да победи.
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде моля някой да го прибере тоя обратно в лудницата, Бах и наглия човек, сякаш без него света ще свърши.
6
1
 
39
 
! Отговори
Свидетел на капачки преди 1 година
Ха ха ха ,каква Европа с най корумпираната Украйна в света ?И каква Европа с какви ценности я пак с червей скакалци или ЛГБТь а не мерси не ми трябва вашите ценности нито Европа нито Украйна
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоман
4
1
 
43
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
Значи не ти искаме кървавата победа особено извратените ви сатанистки ценности звяр такъв!
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на евреин да нямаш вяра!!!