Зеленски в ЕП: Само нашата победа ще защити европейските ценности

ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ
9 фев 2023 13:50, Елка Василева
141
Зеленски в ЕП: Само нашата победа ще защити европейските ценности
Снимка: архив, БГНЕС

Само нашата победа ще защити европейските ценности, заяви украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент в Брюксел.

Още по темата
Той посочи, че Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски. Тази пълномащабна война не е само за земя. Кремъл цинично и нарочно, година след година, стъпка по стъпка, се опитва да унищожи европейските ценности, както руските власти разрушиха ценността на човешкия живот. Никой в Русия, ако не е в Кремъл, не е ценен, обобщи той.

По неговите думи 140 милиона руски граждани са превърнати в просто тела, способни да носят оръжие. Руският режим не само мрази всяка социална справедливост и многообразие, но се опитва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на миналия век, допълни Зеленски.

Съдбата на Европа никога не е зависила само от политиците, а от всеки от нас и всеки е способен да окаже влияние за нашата обща победа, каза украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна.

Европа се чисти от корупционното влияние на руския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на агенти на руските тайни служби, ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ, посочи Зеленски. Украйна ще бъде част от ЕС, добави президентът.
(кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
39
 
! Отговори
Начи, щом преди 1 година
Само нашата победа ще защити европейските ценности--С европейските ценности е свършено..Можем само да им прочетем заупокойна молитва за успокоение на душата..
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи в Брюксел да издигнем паметник на Бандера.