Забелязани са датски военни кораби край мястото на взрива на "Северен поток 2"

Русия твърди, че са открили доказателство за още едно взривно устройство по газопровода
Обновена: 21 мар 2023 22:01 | 21 мар 2023 21:55, Йоана Цонева
45
Забелязани са датски военни кораби край мястото на взрива на "Северен поток 2"
Снимка: БГНЕС

Военни кораби на Кралските военноморски сили на Дания са били разположени в Балтийско море източно от остров Борнхолм, съобщава ТАСС, цитирайки датският вестник "Берлингске".

По данни на специализирания сайт Marine Traffic става въпрос за корветата "Нилс Юел", патрулния кораб "Рута" и водолазния кораб "Сьольовен".

Трите плавателни съда са забелязани точно в тази част на морето, където беше извършен саботажът на газопровода "Северен поток 2".

Миналата седмица руският президент Владимир Путин заяви, че кораб на "Газпром" е открил доказателство, че още едно взривно устройство може да е било поставено на газопровода "Северен поток" на 30 км от мястото на предишния терористичен акт.

Още по темата
Руският лидер посочи, че "Газпром" е получил разрешение от датските власти да извърши проучване на местата на взривовете по "Северен поток", но корабът, нает от компанията, допълнително пътува по маршрута на тръбопровода.

Експлозиите от 26 септември миналата година на газопроводите, свързващи Русия и Германия, станаха в изключителните икономически зони на Швеция и Дания.

През февруари Дания, Германия и Швеция уведомиха Съвета за сигурност на ООН в съвместно писмо, че "руските власти са били информирани относно текущите разследвания" от техните национални власти.

Русия обаче многократно се оплака, че не е държава в течение на напредъка на разследването на взривовете и изпрати доклад, за да докаже това на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 30 ру, со, фи, ли, в тази статия има, много заблудени овчици,
37
9
 
2
 
! Отговори
никой не му дреме преди 1 година
за руските ncema вече.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
междувременно яхтата от ланскираната от САЩ весрия за частна инициатова за взривовете е предоставена като турисочесла атракция и всеки може да влезе в нея срешу 200 евро и да пипа навсякъде. Факт.
35
0
 
0
 
! Отговори
герги преди 1 година
До Има нещо в Дания... Чукча не читател а "либерале"? Собственост НордСтрийм акционери в нея Газпром 51% .....
34
1
 
2
 
! Отговори
Братоците преди 1 година
са отишли да събират железо.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аууу датски кораби Обяснено за мантално затруднените: руснаците обявиха първо, че някъде по тръбата има доказателства за заложен още един взрив и моментално на това неуказано място се появяват мирни датски военни кораби. Забавна датска неосведоменост се получава....
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Има нещо в Дания... Много интересно твърдение, че газопроводите в датски териториални води са собственост на Дания. Терапевтично звучи, накак си....
31
8
 
2
 
! Отговори
.!. преди 1 година
ми това си е техно право! ако искат да са там ще са там! как така рашистан сваля дронове в международни води? рашистан така прави и Дания така прави! айде да го т.хат путин и путинофилията тука!
30
0
 
8
 
! Отговори
До Така е .. преди 1 година
Така е...За парички можеш да продадеш майка си и децата си!
29
1
 
8
 
! Отговори
Наша пословица преди 1 година
Открила млада невеста зад врата секира!
28
1
 
4
 
! Отговори
до ..крайно време е преди 1 година
крайно време е такива като теб да ги затворят и да ви сложат по една риза с дълги ръкави за да не дрънкате простотии.
27
1
 
14
 
! Отговори
Тиквамен преди 1 година
Сега ще кажат, че русалките са го взривили.
26
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е Русия да бъде обезглавена и заличена като държава! Непрекъснато създават проблеми и ескалират ситуацията. Докато не стане ядрена война няма да мирясат. По-добре да бъдат спрени навреме!И Европа трябва да изгони всеки руски гражданин още сега!
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не думай! Дания изобщо, ама изобщо не е замесена, нали? ФАЩ ДОЛУ!
24
39
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Ако Путин не беше взривил Украйна и тръбите щяха да се цели.И парички щяха да падат.Ама пустия му пустиняк .....
23
10
 
45
 
! Отговори
ало ало преди 1 година
от какъв зор русия да си взривява тръбата от която печели?.....всичко е дело на мръсните янки! но русия и китай ще въведат новия ред! споко!
22
3
 
19
 
! Отговори
Илич преди 1 година
Ще разследваме на място,като влезем с Червената армия.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Има нещо в Дания: Промивка, не разбрах какви са ти аргументите освен: "Ама по телевизията (не) казаха еди-какво-си"? Като ти харесва да живееш в измисления свят на медиите, давай, но не всички са абдикирали от правото си да мислят.
20
5
 
34
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Датчаните са 4 милионна нацистка нация, като всички други скандинавци. Една пешка в ръцете на американците, такива пешки са и Норвегия, Швеция, Исландия и Финландия
19
33
 
10
 
! Отговори
Има нещо в Дания... преди 1 година
И откъде е информацията? От ТАСС? Да бяхте се поинтересували малко, щяхте да видите, че в датската преса всичко си го има. И не само това: ако някакви американски или каквито и да е военни кораби е имало там преди взривовете, в датските и в шведските СМИ щеше да гръмне по-силно и от тръбите! В тези страни много трудно може да стане такова нещо, без обществото да научи за това. Това не ви е Россията, където диктаторчетата глобяват, затварят и самоубиват неугодните им!