Зеленски за проукраинската група и "Северен поток": Смешни твърдения

Тези твърдения подкрепяли Русия
11 мар 2023 07:00, Александър Попов
110
Зеленски за проукраинската група и "Северен поток": Смешни твърдения
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли като смешни твърденията, че Украйна е замесена във взривяването на газопроводите "Северен поток", извършено миналия септември, предаде ДПА.

"Украйна определено не е направила това", каза Зеленски на обща пресконференция в Киев с гостуващата му премиерка на Финландия Сана Марин. "Да се твърди подобно нещо е смешно", допълни той, визирайки информациите в западни медии за предполагаемо участие на проукраинска група във взривовете.

"Намирам за много опасно, че някои независими медии, към които аз винаги съм изпитвал голямо уважение, правят подобни твърдения", заяви Зеленски. Той допълни, че от това само печели Русия или някои бизнес групи, които се противопоставят на налагането на санкции на Русия.

Взривовете станаха на 26 септември на три от четирите тръби на двата газопровода, свързващи Русия с Германия през Балтийско море. Германия, Швеция и Дания започнаха разследване, но извършителите така и не бяха идентифицирани.

Москва пък твърди, че Западът е отговорен за това, но не привежда доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тоя веднъж да каже истината. Вчера гледах репортаж за тази яхта. Ами че тя няма кран! Няма барокамера! Как така някой ще превози с нея тонове взрив и ще работи на 80м. дълбочина без кран и барокамера? Смешна работа. А и това трябва да са много високо квалифицирани водолази с голям опит + да разбират и от взривове. Тия съвсем за боядисани канарчета ни взеха. И си мисля, че точно за това спират телевизии и цензурират всичко, само и само да им вярваме на тия глупости.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна и Русия нямат нито капацитет нито мотив. Мотив имат САЩ и Великобритания. Лиз Тейлър си призна и затова падна от власт. Не помните ли. Тя каза : Това беше свърши се.
68
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
УКРАЙНА ГО Е ВЗРИВИЛА ЗА ДА МОЖЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ПРИБЕРЕ ЗАСТРАХОВКАТА! КОМУНИСТА ВИНАГИ ЩЕ ОПИТА ДА ИЗЛЪЖЕ ПА КОЙ СЕ ВЪРЖЕ ВЪРЖЕ!
67
2
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 година
Естествено, че ще се защитава. Дори и да е вярно, дори и да има доказателства, всеки на негово място ще отрича. Иначе истерията около него и помощта ще секнат.
66
6
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Тук съм напълно съгласен със Зеленски.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе 70. А Сайманския канал? Май Финландия ще иска ... ама дали ще и се даде.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешни, смешни, ама САЩ го твърдят. От комик, Зеля се превърна в трагик.
63
0
 
18
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Всичко Кос: Г'лупости са това. Путин участва в много международни срещи. Прочети нещо за БРИКС и ШОС. Докато Зеленски се крие в бункера си и оттам приказва каквото му дойде.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой сега е комика
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато сложат на висок държавен пост жена и всичко се проваля. САЩ нямат на много висок пост жена в момента. Нито Русия нито Китай. Обаче това GB ФРГ Финландия Швеция Молдова ГърцияНорвегия и мн. др. имат.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Василев" ти да не си говорител на телевизията или на парламентарно представените партии.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Зеленият, не са го направиши така, а по друг начин !
58
8
 
2
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Финландия щяла да дава на Украйна F 18 Hornet. На Вовата някой нещичко нума ли да се сети да му даде. Квото ще да е.Или той си има всичко:)))
57
13
 
0
 
! Отговори
Всичко Кос преди 1 година
Абе поне го гледаме по тв то зеления. И не само а го и слушат както се вижда. А с Вова в бункера никой не ще да си бърбори. Нямало даще кои да му дава новото руско чудо от еленски рога за болестта му а на памперса се редували медведев, като е трезвен и сахърчето.
56
11
 
1
 
! Отговори
Аин цвайн драй дрън преди 1 година
До цу цванг. Муахахаха.Леопарди ще има и вече има. Ще има и долари. Ще има и Евро, ще има и самолети, ще има и ракети. Северен поток обаче вече го няма и едва ли ще го има.
55
10
 
0
 
! Отговори
Ааа теле преди 1 година
И сега с новите 400К мобилизирани руската фекализация на боб и картофи ли минава или направо на чокълийт.
54
0
 
4
 
! Отговори
Давай теле преди 1 година
Можеш още
53
12
 
2
 
! Отговори
Който и да го е преди 1 година
Взривил-услуга на Европа е направил Браво. Европа няма нужда от руска газ. Марш при Китай
52
2
 
9
 
! Отговори
Това е преди 1 година
"Не мога да си представя как Русия ще взриви Северен Поток ?Давате ли си сметка че тръбите се намират на Дъното на МОРЕ ?Трябва да има голяма маса от Подводници и Кораби ?Мое Мнение - САЩ са Организаторите , водолазите са от Украйна . Зеленски иска ЕС да е Зле ."
51
0
 
11
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Хахахаха, даже Зеленски се изсмя на версията на ЦРУ.