улеба: »скаме мирни преговори, но разговорите с ѕутин са безсмислени

—траната направила многобройни опити за мирно споразумение
23 мар 2023 09:14, …оана ÷онева
213
 улеба: »скаме мирни преговори, но разговорите с ѕутин са безсмислени
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

”крайна разбра много преди ћеждународни€т наказателен съд да издаде заповед за арест на руски€ президент ¬ладимир ѕутин, че разговори с него н€ма смисъл да се вод€т. “ова за€ви украински€т външен министър ƒмитрий  улеба пред "ѕолитико"

"«наехме много преди издаването на заповедта за арест от ћеждународни€ наказателен съд, че е безсмислено да разговар€ме с ѕутин. Ќа 30 септември миналата година —ъветът за национална сигурност и отбрана на ”крайна прие резолюци€, в ко€то се посочва, че вс€какви разговори с ¬ладимир ѕутин в отговор на опита на –уси€ да анексира украински територии са невъзможни", за€ви  улеба.

ќще по темата
¬ същото време той подчерта, че  иев не отхвърл€ самата иде€ за мирни преговори.

”крайна направи многобройни опити за постигане на мирно споразумение, откакто ¬ладимир «еленски беше избран за президент през 2019 г., и проведе 88 кръга преговори с посредничеството на ‘ранци€ и √ермани€ преди руската инвази€ през 2022 т., каза  улеба и посочи, че страната му се е опитала да намери обща позици€ и след 24 февруари, но без успех.

"¬место това –уси€ засили бруталните си атаки и об€ви планове за анексиране на още украински територии. ѕрезидентът «еленски даде €сно да се разбере, че ако ѕутин продължи с тези опити за анексиране, ще бъде невъзможно да се разговар€ с него", припомни отново външни€т министър.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


213
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
167
0
 
4
 
! ќтговори
’а ха преди 1 година
“и€ укропитеци сами си разстрел€ха едини€ преговар€щ, ама мир били искали!? Ѕий ги, ¬ова, ама не ги жали вече!
166
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћачкай либе-растите, ¬ова! ƒръж гарда, ще клекнат!
165
1
 
10
 
! ќтговори
Ѕай —таври преди 1 година
»скам да кулеба  улеба!
164
3
 
20
 
! ќтговори
–ешетников преди 1 година
»маше мирно споразумение - казваше се ћинско споразумение. ќще през 2014г. ћежду вашата фашистка хунта и определ€що се за руснаци население на ƒомбас. —пазихте ли го или както каза баба ћеркел, това беше прах в очите на ѕутин за да се протака времето и да се въоръжат и обучат нацистите ви за неизбежната война?
163
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ами, искали мирни преговори, Ќќ....винаги има и н€какво неизпълнимо условие. путин по-скоро е безсмислено да с€да на една маса с дрогирани клоуни в раздърпани суичъри.
162
10
 
7
 
! ќтговори
’айл’имарс преди 1 година
— терористи не се ѕреговар€, само бой, но после съд, затвор, и после бой и още нещо.
161
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ј тези със —јў отдалече стават за пари си разрушиха държавата
160
16
 
7
 
! ќтговори
—лава на –уси€ преди 1 година
» нека най-после се отърват от тумора, обзел  ремъл! » ако светът е двуполюсен, то полюсите отдавна са ўатите и  итай! –уси€ е само един суровинен придатък към  итай!
159
4
 
21
 
! ќтговори
—лава на –уси€ преди 1 година
Ѕлагодарение на –уси€ и  итай светът вече не е еднополюсен и това е добре за държави като нашата. јко ги н€маше т€х, —јў щ€ха да имат тотален контрол навс€къде и можем само да гадаем как щ€ха да злоупотреб€ват с това.
158
5
 
15
 
! ќтговори
ћалко за политика преди 1 година
–уси€ отдавна е сложила на масата услови€та за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжи€, признаване на независимостта на ƒонецк и Ћуганск, признаване на статута на  рим като част от –уската федераци€. «асега  иев не показва готовност за такива отстъпки (а и н€ма указани€ от ¬ашингтон да ги приеме) и затова н€ма услови€ за преговори.
157
5
 
12
 
! ќтговори
 акви преговори? преди 1 година
“о да не би досега да е имало н€какви преговори? ¬еднъж се вид€ха в »станбул делегации на –уси€ и ”крайна и с това се приключи. ј даже изтече информаци€, че укронацистите застрел€ли водещи€т украинската делегаци€ (много обещавал).  ой ще преговар€ при такива услови€?
156
2
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ами преговар€й с памперса
155
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо јлекс и с ,какво ще € повториш бе като н€ма боеспособна арми€,а руснаците са много повече.Ќищо н€ма да излезе,а това може и да е последното нещо,което могат да направ€т украинците.
154
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬нимавайте с контра офанзивата на уркопитеците да не подминете ћосква;););) всъщност аз ако съм бих отстъпим да се насъберат нацистите и баааавно пак бих настъпил. Ќ€ма да ги гон€ из полетата €....
153
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћедали на Ќј“ќ и ќќЌ, като трифеи за бойци на „¬  ¬агнер в Ѕахмут. ћедалът на Ќј“ќ се издава от 1996 до 2002 г. за участие в дейностите на —еверноатлантически€ алианс на територи€та на бивша ёгослави€. — него б€ха наградени военнослужещи както от страните от блока, така и от други държави-участнички. » двете награди б€ха открити в загинали украински военнослужещи.
152
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
«нaчитeлнo koлич.pyckи въглeвoдopoди вce oщe ce дocтaв€ нa eвpoп.пaзap,пишe Politico.Eдин oт мapшp.kъм Eвpoпa минaвa пpeз Aзepбaйджaн,koйтo гpaничи c Pycи€ и e нaчaлнaтa тoчka нa тpъбoпpoвoдa Ѕaky-“билиcи-ƒжeйxaн.¬ kpa€ нa м.дek.финлaндckи€т мoзъчeн тpъcт CREA oб€ви,чe ce oчepтaвa нoв мapшpyт зa pyckи пeтpoл зa EC пpeз “ypци€,kъдeтo тoй ce пpepaбoтвa в пeтp.пpoдykти,koитo нe ca oбekт нa caнkции и ce пpoдaвaт нa дpyги cтpaни.¬ пoнeдeлниk бpит.ЌѕO Global Witness пyблиkyвa дokлaд,в koйтo ce kaзвa, чe pyckи€т пeтpoл cиcтeмaтичнo ce пpoдaвa нa цeни дocтa нaд тaвaнa oт 60дoл, въвeдeн oт √-7 пpeз XII
151
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо ѕрав - нито е прав, нито е човек, не може да си човек без грам човечност
150
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
»скате дедови€ и ще си го получите
149
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо 169: ”крайна е съсипана държава, разрушена инфраструктура, срината икономиката, демографски срината, анексирана територи€ по-гол€ма от ”нгари€ но видиш ли щом пукне пролет побеждавали .... “е това означава ***!
148
3
 
1
 
! ќтговори
јлекс преди 1 година
ƒо јнонимен 168 ќще малко да се пооправи времето и ще гледаме повторение на събити€та в ’арков.»зюм и ’ерсон.Ќовите контраофанзиви на ¬—” наближават.