Една десета от жителите на Франция са мигранти

Най-много са тези от Алжир, Мароко, Португалия, Тунис
31 мар 2023 09:51, Елка Василева
57
Една десета от жителите на Франция са мигранти
Снимка: архив, БГНЕС

Мигрантите съставляват 10 на сто от населението на Франция, според данни на националната статистическа служба "Инсее" за 2021 г., предаде ДПА.

Около една трета от 7-те милиона мигранти, живеещи в страната, вече са получили френско гражданство, допълват от агенцията.

Близо половината от тези мигранти - 47,4 на сто, са родени в Африка, 33,1 са европейци, а 13,6 на сто идват от Азия.

Най-много са мигрантите от Алжир, (12,7 на сто), Мароко (12 на сто), Португалия (8,6 на сто), Тунис (4,5 на сто), Италия (4,1 на сто), Турция (3,6 на сто) и Испания (3,5 на сто).

Напускащите страната французи са далеч по-малко от пристигащите мигранти - 1 спрямо четирима, по данни на статистиката.

В момента във Франция се обсъжда нов закон за имиграцията, който да улесни депортирането на нежеланите чужденци, особено когато те са извършили престъпление, както и да регулира узаконяването на тези без документи, които работят в сектори, където липсва работна ръка.

Проектозаконът е подлаган на критики и отдясно, и отляво. Според десните сили той е твърде либерален, а миграцията трябва да бъде силно ограничена, докато левицата смята, че е твърде строг.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
Да се разкарат ! Всяка жаба да си знае гьола !
28
2
 
19
 
! Отговори
Бранд преди 1 година
1/10 ли???Във Франция 50% минимум са африканци. Националният им отбор само 2ма бели. То и в Европа същата история. Най популярните имена са:Ахмет,Мемет,Шефкет,Ибрахим,..,
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне 1/4 от населението са африканци и то се вижда по улиците на градовете с просто око! Освен това, са неравномерно разпределение и в Марсилия, примерно, арабите са 2/3 от населението и в доста други градове са поне 1/2.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Франция черните и арабите са около 50 %. Франция не съществува. И нас това ни чака. Нас ни пази това, че не сме Шенген.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече са там черните и арабите, малко подценяват процентите в статията :))))
24
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Седнали *** и пульо да коментират Франция и Англия - управлявал бил пакистанец, африканци щели да им стават президенти... ми тук ни командва една родена в Ирак женица дето даже български паспорт няма. При това 90% сте доволни и гласувате за нея.
23
2
 
14
 
! Отговори
Тоце преди 1 година
как само една десета бе алоу... поне 70% са, кога бех там - бел не видех!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то и в Лондон пакистанците са около 300 000... защото само толкова още не са взели Британски паспорт.
21
1
 
18
 
! Отговори
Мдаааа! преди 1 година
Я погледнете в Англия - там фрашкано с крале,лордове, херцози, графове, рицари и прочее *** , но ги управлява индиец , а кмета на Лондон е пакистанец ! Нито краля управлява , нито някой лорд ! ( Е, трябваше да извикат лорд Евгени Минчев) Че така и във Франция - скоро африканец ще е президент и Макарона ще му носи кафето !!! Цирк , г-жа Венче !
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19 "Вие ставате блато..." - а България какво става?
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България - 25% са емигранги.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А още 30-40% си имат паспорти, нищо че не са французи.
17
2
 
14
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
А стига , бе ! Нали видяхме на Световното по футбол - целият отбор на Франция си беше черен , 10 африканеца !!! Кого лъжете , бе , жабари ? Вие ставате блато с крякащи *** , които парадират по улиците и се.ат под Айфеловата кула !
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10% са само официално регистрираните. Още двапъти по толкова са нелегално пребиваващите.
15
2
 
7
 
! Отговори
IT пенсионер преди 1 година
Споко, нема се плашите, бялата кожа не трябва да гарантира превъзходство задължително, борете се за него и скоро след началото на IT революцията черните единици няма да имат никакъв шанс да се наложат. Учете се от Англия, там белите си мислеха че могат да господстват вечно, това ги превърна в мързеливи многоклетъчни и не след дълго индийците ги превзеха - доказателствата са кметът на Лондон и премиерът на страната.
14
2
 
20
 
! Отговори
това ни чака преди 1 година
Европейските лидери са вредни за европейските граждани. С техните действия или бездействия, Европа става все по-бедна и зависима от други държави. С техните политики на поощрение на свободията и извращенията, Европа става все по анархична и разединена. С техните политики Европа се пълни с мигранти от Африка и Азия. След години европейците ще са малцинство. Ще преобладават хора с по-тъмен цвят на кожата и с други религии.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж трябваше влизайки в прехваления ЕС да станем европейци и да забогатее муахахах или поне така ни лъгаха Боковци, Кирчовци и тем подобни.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уния второ поколение малийци и сенегалци ги имат за французи значи истинските французи са по-малко от 50%, тия са по-зле и от нашата колониална територия.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наясно съм какво говоря, най - малкото защото съм историк и знам нещата, а ти?
10
2
 
19
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Да ни е честито. Ще идват все повече и повече. Добре, че не сме в Шенген, че всичко щяха тук да изсипват. Като ни изсипят няколко страни по 4 - 5 милиона такива и край. България отново я няма.