Една десета от жителите на Франция са мигранти

Най-много са тези от Алжир, Мароко, Португалия, Тунис
31 мар 2023 09:51, Елка Василева
57
Една десета от жителите на Франция са мигранти
Снимка: архив, БГНЕС

Мигрантите съставляват 10 на сто от населението на Франция, според данни на националната статистическа служба "Инсее" за 2021 г., предаде ДПА.

Около една трета от 7-те милиона мигранти, живеещи в страната, вече са получили френско гражданство, допълват от агенцията.

Близо половината от тези мигранти - 47,4 на сто, са родени в Африка, 33,1 са европейци, а 13,6 на сто идват от Азия.

Най-много са мигрантите от Алжир, (12,7 на сто), Мароко (12 на сто), Португалия (8,6 на сто), Тунис (4,5 на сто), Италия (4,1 на сто), Турция (3,6 на сто) и Испания (3,5 на сто).

Напускащите страната французи са далеч по-малко от пристигащите мигранти - 1 спрямо четирима, по данни на статистиката.

В момента във Франция се обсъжда нов закон за имиграцията, който да улесни депортирането на нежеланите чужденци, особено когато те са извършили престъпление, както и да регулира узаконяването на тези без документи, които работят в сектори, където липсва работна ръка.

Проектозаконът е подлаган на критики и отдясно, и отляво. Според десните сили той е твърде либерален, а миграцията трябва да бъде силно ограничена, докато левицата смята, че е твърде строг.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
качвам се на автобуса в лондон и само *** с по няколко лапета в париж още 2012 като бях в метрото чного черни имаше
8
7
 
2
 
! Отговори
А? преди 1 година
Нещо копейковците във фес.бг. Що така триете неудобната истина? Ахмет Доганчовци и копейковци срещу българката култура, изкуство и език през последните 30 години са вече побеснели от злоба и трият ли трият.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до - Малко са се борили за тая църква в псолдните 100 години, за съжаление.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Питаш ги, мълчат и отричат очевидното като йезуити." - Какво? Изобщо наясно ли си, з акакво говориш или просот гледаш филми, захаваш случайни фрази и ги пишеш утк за да звучиш "инилигентну"
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сигурно 90% са концентиррани в големите градове.
4
2
 
13
 
! Отговори
до преди 1 година
Уви, тук също са се продали.БПЦ се опозори и вече две години пее на турски в Св.Неделя на Великден.Обърнете внимание сега на 16ти как ще прозвучи турски отново.Питаш ги, мълчат и отричат очевидното като йезуити.После почват да те хулят.Години сме се борили да имаме ЦЪрква и да не пеем на гръцки, а сега доброволно го правятНА ТУРСКИ за пари- подкупени от Турция.Срам нямат, парите не миришели , казал един император.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези емигранти са на помощи. Ооо ама не знаете за закона във Франция който НЕ ПОЗВОЛЯВА да се изписват от каква раса са. А тези нови французи са на помощи. Ето я и връзката вдигане на пенсионирането и тарамбуките на помощи. Същото се случва и в Чехия от протести срещу вдигане на пенсионирането и там в протестиращите обонго. И чехите са прогресирали. Въобще прогрес с пребоядисани комунисти няма кк да стане. Полша от друга страна е номер едно.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние май сме от последните бастиони на християнството. Последния път като се разходих край айфеловата кула имах чувството, че съм в Мароко. Едни забулени жени само, които следват мъжете си на няколко крачки отзад почтително разстояние. Европа бай бай
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, една десета... по улиците само тук-таче бял човек. Освен няшите хора да са се барикадирали по домовете си, няма как другите да са един на десет. Явно нелегалните са 10 пъти по толкова...