Португалия решава въпроса с домовете

Нова програма стартира в страната
1 апр 2023 18:40, Росен Стойчев
55
Португалия решава въпроса с домовете
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Португалия обяви нова програма за справянето на жилищния въпрос в страната, съобщи Ел Паис.

Има няколко предложения, някои от тях са доста спорни.

Основно е това, предполагащо силово отдаване под наем на свободни имоти. Премиерът Антониу Коща обяви вариантът, по който ще се прилага решението.

Още по темата
Имотът ще се отдава под наем, ако е неизползван повече от две години. Това важи само за райони с голяма гъстота на населението.

Приема се за апартаменти, но не и за къщи. В страната има огромен брой празни имоти.

Планира се те да бъдат оползотворени, както и да се реализира строителство за достъпни жилища и отнемане на лицензи за имоти, предвидени за ваканции и почивки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
49, виж, глуппави човече, обвиненията за социализъм в Европейския съюз идват от САЩ и други капиталистически държави. Германците се ужасяват от американската застрахователна здравна система, американците се оплакват от американската застрахователна здравна система и мечтаят за германската. Ти живееш в европейски социализъм, но се мислиш за десен. Нищо дясно няма в Европейския съюз. Например - всички западни компании компании излязоха за 24 часа от Русия, след решение на ЕС.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48 - Ок. И затова се чудят, когато всички топ ладри бягат в САЩ. Цеши компании се изнасят там. Като големите аятомобини производитеши хептен напуснат Германия, като всички силни ИТ фирми станат 100% чужди, честит соц!
49
2
 
3
 
! Отговори
Ползвател преди 1 година
Как доказват, че не си ползвам имота? Имам 4 апартамента и ги ползвам и 4-те - за всеки сезон по един. Ще трябва да пипат по-здраво и тоталитарно, няма да стане иначе. Например - данък за втори имот - торйно, за трети - десеторно.
48
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 какво безплатно здравеопазване в ес бълнуваш пък ти? Отделно, тия субсидии да не падат от небето? Единствено мързеливи пара'з'итиращи тъpтеи като теб може да разсъждават така.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 46 Да! В много ЕС държави е горе-долу така.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 Забрана не на ВСИЧКИ политически партии, а на неудобните. Ама си про'с'т да го вд3неш.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалай сега - Аз съм построил нещо, но сега трябва да го давам на някого, дето има НУЛЕВ принос, в сделка, която е в мой ущърб!?
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ххахаха - В Дания го пробваха преди 25 години ... Умря бързо проекта. Още е заложен в закона им. Проблмеът идва, когато трябва да оцениш "застояло жилище". При тях е жилище, необитавано за повече от 6 месеца. Трябва да се ДОКАЖЕ, че не си стъпвал там. Или поне твой познат не е бил там. А после колко е наема? Инкакво става, ако не могат да си позволят, да го платят? Кой покрива щети, предпалти и ремонти? Жилището има нужда от ремонт - кой плаща?
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският съюз е привлекателен със социализма си, държавните субсидии, субсидираната храна, плащането на бизнеса да бъде конкурентоспособен, регулации, безплатно здравеопазване и образование. Недоволните капиталисти и спекуланти се възползват от социализма и помощите за бизнеса, но смятат себе си за големи капиталисти и пазарници. Истински капитализъм има само в Третия свят - Африка, Индия, Латинска Америка. Който мечтае за чист либертариански капитализъм, където да успее, да заминава за там.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 - Ами направи си къщичка, гледйа си храната и бери билки в гората. Една откачалка онзи ден ми казваше, че ако някои откриел лек за рака ...но отлазвал да го представи безплатно ТРЯБВАЛО ДА МУ СЕ ОТНЕМЕЕЕЕ ... Алоууу! Крадци долни!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41 - Затова ви рязаха главите едно време, нормалните хора ... Пуууу ... Проказа ***!
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не му харесва социализма в Европейския съюз, да заминава за САЩ. Не е задължително да живееш в социализъм. Има капитализъм по целия свят - Африка, Индия, Индонезия, Латинска Америка. Капитализмът разрушава градовете и ги превръща в гета.В Европейският съюз ще има социализъм.
39
2
 
12
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Соц-методите никога никъде не са успявали, и сега няма да успеят, ако изобщо минат. Нарушава се фундаментално право - правото на собственост. Заради кого, заради най-непродуктивната част от обществото, която ако може да се размножава, вече е доволна, друг ще се погрижи за жилище, социални и медицински фондове. ПРИЗРАК БРОДИ ПО ЕВРОПА, ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА!
38
4
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
До 4. ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ НЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ - ОСНОВНО ИКОНОМИЧЕСКИ. ЗА ВЗАИМНА ИЗГОДА. ТАКА ЧЕ ХОЛАНДЦИТЕ ДОБРЕ МИСЛЯТ ДА ГИ ЗАБРАНЯТ. ДАЙ БОЖЕ! ТРЯБВАТ НИ ЛИЧНОСТИ БЕЗ ЛИЧНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ! СЕГА ИМА ТАКИВА ХОРА, НО ТЕ НЕ СА В ПОЛИТИКАТА. ВЛЯЗАТ ЛИ ТАМ - ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯТ НА СЕКУНДАТА!!!
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С три неща не трябва да се спекулира - храна, лекарства и жилища.
36
8
 
5
 
! Отговори
Време е за соца преди 1 година
В България е същото. Огромен брой празни апартаменти, но продължава унищожаването на всяка зелена площ. Социализмът на Европейският съюз не се харесва на българските мафиоти, перящи пари чрез безсмислено строителство и заключване на непродадени апартаменти, за да не падат цените на новите им застроявания.
35
0
 
6
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Тези, които имат пари - инвестират в жилища и после ЧАКАТ С ГОДИНИ, за да им се вдигне цената и да спечелят. Някои ги дават под наем, други чакат, щото и ремонтът е много време и пари.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама аз имам нялолко жилища, защото пътувам песто, а и понякога е много приятно чивек просто да смени и да разпусбе. А за ваканционни жилища? Цялата зима я изкарваме в зомната си резиденция ...
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 Млъкни, бе коме!
32
1
 
3
 
! Отговори
fgj преди 1 година
Браво, назрява моментът за всички развити държави