Рекордно ниска безработица в ЕС

Нов доклад
3 май 2023 22:40, Росен Стойчев
38
Рекордно ниска безработица в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Еврозоната обяви рекордно ниска безработица през март, съобщи Евростат.

Още по темата


Публикуван е нов доклад. Безработицата в еврозоната е паднала до 6.5 процента, общо в ЕС тя се държи на 6 процента.

В България има лек спад. Това означава, че безработицата достига 3.7 процента.

Статистическата служба е проучила всички държави. Нашата е в челото по ниска безработица.

В ЕС се наблюдава голяма заетост във всички държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ниска защото ходят да бачкат по морето, да прибират селскостопанска продукция и др сезонни и тежки работи в целия ЕС, но това ниско средно аритметично е благодарение на бившите соц и по точно балканските страни.
8
1
 
13
 
! Отговори
Статистик Фактолог преди 1 година
Знаете ли, че преди 60 години работещите в САЩ са взимали повече съизмерено към Злато, отколкото сега! така, че всесто - забогатяваме имаме - обедняване и то жестоко!!
7
4
 
13
 
! Отговори
Бай Маню преди 1 година
В България има много по-голяма безработица в момента! Особено сред младите. Това никога не е било! Тодор Живков не даваше така, особено млад човек да не работи!
6
2
 
8
 
! Отговори
Чакайте като Скоро преди 1 година
ви Изкарат на Борсата за Ток - по 1 чайче на месец да си сварите и 5 бона сметка за тока на домакинството! Истинската Мизерия - Идва!!
5
4
 
7
 
! Отговори
Имам Познат във преди 1 година
Франция - Програмист завършил Топ3 университета по специалност Информатика в Европа - казва ми - толко вече сме зле, че си мислим "по-добре да си легна сега преди да съм огладнял, че да заспя и да спестя едно ядене" - това е клуба на Богатите!
4
2
 
11
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
В социализма трудът беше в основата на нещата и партията-майка не даваше да се бездейства, всеки трябваше да работи, навършил 18! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Освен ако не учи висше образование. И ромите работеха. Ако не работиш, те вкарват в трудово-възпитателното училище да ти дойде акъла.
3
2
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
така е, щото Бедност - в Едно Богато Общество - хората може да си позволят да не работят! или по 1 работещ в семейство е достатъчно да живееш като Цар!! Обаче, Европа е вече по-бедна и от Африка - тъжен факт... всъщност преди 1 век, в бяло семейство само мъжа е работел и с надницата си е можел да си позволи по 7-12 деца да гледа, което е било съвсем нормален брой деца дори и в Българските семейства...
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес бях в бърото по труда да се разписвам, че съм безработен (въпреки, че си бачкам, ама шано). Казаха ми, че последните месеци са много натоварени щото има масови съкращения в кол центровете. Наистина имаше трима човека, които се записваха за безработни. Дали намалява... Щом казват...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България, преди 89-та година, през социализма, безработицата беше сведена до почти 0%.