Йотова за новия ни еврокомисар: Отново търсим работа за човека, а не човек за работата

Решението за ресора не трябвало да се взема "на тъмно"
21 юни 2023 10:25, Стела Стоянова
88
Йотова за новия ни еврокомисар: Отново търсим работа за човека, а не човек за работата
Снимка БГНЕС

"От първата официална визита на вицепремиера и външен министър г-жа Габриел в Европейската комисия липсва най-важната новина - какъв ресор ще получи новият български комисар. За пореден път започват спорове кой ще заеме поста, но няма и дума какъв е този пост. Защо всъщност отиде външият ни министър? Какво договори? Или както обикновено се случва, търсим работа на човека, а не човек за работата".

Още по темата

Това написа в профила си във фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова по повод визитата на Мария Габриел в Брюксел.

"Винаги съм смятала, че решението за ресора на българския комисар не може да се взема “на тъмно”, без дискусия между всички институции, независимо че предложението трябва да бъде дадено само от една. Не може да бъде оправдание и краткият срок, който остава до края на мандата на Комисията. Особено сега - в условията на криза и война в Европа. Точно сега трябва да бъдем активни като държава, която знае каква е ролята ѝ на европейската политическа сцена", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОСТАВКА С ГЕРБЕСТИЯ ПАТЕРОК РАДЕВ
58
3
 
4
 
! Отговори
Хахахахаха преди 10 месеца
И това го казва човека, с най-безмислената службица, наглост, лицемерие и безогледна простот,а
57
2
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 10 месеца
Тази никога не е избирана за вице президент. Само а прикачена към Радев.
56
1
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 10 месеца
Йотова , и с теб беше същото.През цялата ти политическа " кариера " си била без никакво отговорност и няма да те запомним с нищо.Отговаряш на девиза на БСП : Не прави нищо , за да няма в какво да те обвинят.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Йотова е президента, радев е вицето
54
3
 
3
 
! Отговори
Престъпници защо преди 10 месеца
Триете истината че са ОПГ от Дондуков
53
7
 
11
 
! Отговори
чичо преди 10 месеца
Йотова,казаното от теб най-приляга за теб,пък и за престъпника Радев също.
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Случаят с Йотова е типичен пример за търсене на работа за човека, а не човек за работата. Обаче се държи нагло по комунистически сякаш това не се отнася за нея
51
2
 
9
 
! Отговори
Може би към края преди 10 месеца
На втория си мандат президентството трябва да научат каква е функцията и пълномощията на президента . Само че те никога не са били президент и вице президент на българите че да знаят ...
50
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Ти пък какво се бъркаш Йотова, както и ПП-то?! ГЕРБ каквито и да са, евромисарят си е техен, и трябва да бъде от ГЕРБ! За сведение, не съм фен вече на нито една партия в НС! Всички депутати, трябва да си отидат, особено тези които от години са в парламента!
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се ли срамуваш да го кажеш. На теб навремето точно така ти " намериха работа за човека ". И вече години си на нея. Пребивавайки просто там срещу добра заплата.
48
1
 
22
 
! Отговори
българия преди 10 месеца
тази не усеща ли, че и тя влиза в тая категория.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно от нея да излезе това изказване.... не върви. Иначе е интелигентна и начетена жена, слушах я по БНР скоро.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как я намериха такава некадърна или просто има връзки и що да не я сложат, па макар и за нищо да не става.
45
4
 
6
 
! Отговори
моч преди 10 месеца
До до мочЗащо така имам едни спомени как "промяната" и респективно "променените" бяха изфабрикувани и инсталирани с манипулации и фалшификации във властта точно от преZидентството . Забравихте ли ?!Нима под юмрука на чорапа семейство Лорер не получи министерство и банка ?!!! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ?!ЛИЦЕМЕРИ!!!!!И сега гледай да ме не прикачиш към ГЕРБ или ДПС защото очевидно не съм от "променените".
44
5
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 10 месеца
Освен Гешев беше импутнат и Гумен Гадев;))) Да сте чули скоро Мунди да казва нещо? на преден план излиза соросояда Йети и тва не е случайно. Мунди е шапкар, той е кат робот, квот му наредат, тва монотонно ви свежда до празните кратуни чрез телевидението. Женурята по негово време, гато е бил в Долна Митрополия курсант, не знаят за тва нещо, не знаят военната йерархия, чи при нея има един център Глъвъ, която бълва глупости и сичку надолу монотонно повтаря и изпълнява;)))
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както казваше агент Гоце, Йотова е бившата най-добра сввирка в БКП. Добър пример докъде се стига в БГ с услуги без ръце.
42
10
 
2
 
! Отговори
до моч преди 10 месеца
Не от личен опит,просто нарича нещата с истински имена,които на вас "променените" не ви изнася.Първо беше жена му,сега той и ако този път пак се "разпърдят "нещата идва ред на децата и т.н.От очеВдното не мож избяга,истината винаги боли.....
41
3
 
20
 
! Отговори
моч преди 10 месеца
От личен опит ли прави това изхож.....простете , изказване ?! Знаем биографията и , а и да не я знаем сме очевидци , свидетели и потърпевши на погрома и разпада на държавата в следствие на две годишното кадруване в преZидентския режим на чopaпа и свинчyгaтa.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТОЧНОП ТИ ЛИ ЩЕ ГО КАЖЕ ТОВА МММАА?