6,3 милиона украинци все още са бежанци зад граница

Понастоящем ¼ от жителите на Украйна остават принудени да напуснат домовете си
Обновена: 3 юли 2023 11:42 | 3 юли 2023 11:42, Йоана Цонева
35
6,3 милиона украинци все още са бежанци зад граница
Снимка: БГНЕС

На 29 юни украинските власти съобщиха, че съгласно законодателството за извънредни ситуации 139 000 граждани са били евакуирани от зоните на бойни действия в контролираните от Киев райони на Донецка, Харковска и Херсонска област от юли 2022 г. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че това е само част от продължаващата по-широка криза на разселване в Украйна. По данни на ООН 6,3 милиона украинци все още са бежанци зад граница, а над пет милиона души са вътрешно разселени в страната.

Британското разузнаване посочва, че с 44 милиона души население преди войната, понастоящем ¼ от жителите на Украйна остават принудени да напуснат домовете си в резултат на инвазията на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 10 месеца
А защо над 500.000 българи от под 7 млн население говорят на турски и арменски???
9
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проклети кремълски фашисти!
8
3
 
40
 
! Отговори
до 6 преди 10 месеца
И аз това се питам, защо всички украинци говорят на руски. Остави тези в България, имам предвид и самите Азовци. В клиповете, които съм гледал, комуникацията помежду им е само на руски. Никога не съм чул някой някъде да говори на украински. Освен Зеленски може би, но и на него му е трудно, защото още го учи.
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия съм ги виждал на олинклузива на Слънчака. И майките им, които изнасят с торбите от ресторанта.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези, които са рускоговорящи май си остават на мясно, а украинскоговорящите ще станат поляци и напуснаха. В България не знам някой да е виждал украинци, които да говорят на друг език освен руски. ЕС трябва да помисли как да ги върне тези емигрирали украинци инак ще русифицира Украина още повече...
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аууу, какви мили малки хохълчета. Сложете обаче и една снимка на малките русначета, избити и осакатени в Донецк от киевските нацисти.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да са бият до последния украинец-каза Байдън.Като масово загубят близки , домовеи родина,като заскитат немили недраги по държавите ще се усетят,че това не е тяхна война.Зеленски добре ги подреди.
3
2
 
25
 
! Отговори
Жана преди 10 месеца
Знаеме, нали ги хрантутиме тука ги гледаме като писани яйца тези престъпници !
2
21
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
КАШАТА КОЯТО ПУТЪНА ЗАБЪРКА В УКРАЙНА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С НЕГОВАТА ЕЛИМИНАЦИЯ ТОВА ВЕЧЕ Е ИЗВЕСТНО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ! ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ПУТЪНА НАРУШИ МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА И СКОРО ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗА ТОВА С ЖИВОТА СИ!
1
3
 
8
 
! Отговори
Един с Една преди 10 месеца
И?