Унгария се споразумяла: Забраната за внос на зърно в Румъния, Словакия и България продължава

Ако няма одобрение от ЕК ще се наложат едностранни ограничения
14 сеп 2023 08:02, Нели Христова
73
Унгария се споразумяла: Забраната за внос на зърно в Румъния, Словакия и България продължава
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието на Унгария се е споразумял със своите колеги от Румъния, Словакия и България забраната за внос да бъде продължена и след 15 септември, съобщава бТВ, която се позовава на Ройтерс.

Министърът заяви още, че ако няма одобрение от Европейската комисия, то тези страни ще наложат едностранни ограничителни мерки пред украинския внос.

През май еврокомисията одобри забраната за 4 вида зърнени храни за тези страни плюс Полша до 15 септември. В съобщението на Ройтерс обаче Полша не се споменава.

Вчера еврокомисарят по земеделие полякът Януш Войче-ховски коментира, че забраната трябва да бъде удължена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я не ревете, как ще влезе Бг в еврозоната, Шенген няма да има заради Австрия, но еврозона да, за това трябва да има украинско зърно и не само.......:))
40
14
 
10
 
! Отговори
Николай преди 7 месеца
Къде сте тръгнали да искате забрани? Защо не отидете в някое наше стопанство да видите колко пшеница има тази година... Преди седмица ми се наложи да отида до едно стопанство близо до град Септември да закупя пшеница и се оказа, че тази година са успяли да ожънят три пъти по-малко от миналата година... До кога ще се борите за осигуряване на висока печалба на нашите скъпи български търговци, кога ще помислите за хората. Пак име се иска на някой да са високи цените....
39
4
 
25
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Лобисти на Едрите Земевладелци, които печелят 2,5 МИЛИАРДА ОТЧЕТЕНИ за миналата година.
38
4
 
34
 
! Отговори
Кокорчо : преди 7 месеца
Ний от Интимната НЕ-коалиция пък сме винаги наведени и с разтворени задни бузки! Вдигаме ветото,бедните да го д0хат!
37
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вижте сега пичове, на Зеления наркоман не му пука да изпрати десетки хиляди момчета на сигурна смърт. Та камо ли че ще ни изтрови там някакви си мизерници. Какво има значение като умреш? Толкова много хора умряха за България,и ето ни сега докъде се докарахме. Скоро ходих до Велинград, Вършец, Клисура, Роман, Мъглиж, Петрич, и навсякъде - ужас! Изчезваме! Сещате се за какво става дума! Бъдете здрави и умни!
36
3
 
61
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕДАТЕ преди 7 месеца
Полша, Унгария и Словакия забраниха едностанно вноса на земеделска продукция от Украйна. Нашата "сглобка" ще гласува едностранно ние да внасяме украйнкия бok.лyк (замърсен със забранени в ЕС пестициди, малко обеднен уран. А вероятно и леко ГМО - като знам кои американски компании са собственици на почти половината обработваема площ в Украйна...).
35
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Укрозърното не е замърсено отскоро. Още от 1986г. огромни площи са посипани с радиоактивен материал от Чернобилската авария. Отделно се използват канцерогенни вещества за наторяване и борба с вредители.
34
3
 
38
 
! Отговори
Fermer преди 7 месеца
Не мога да разбера тук хиляди ограничения за производството на зърно в Украйна нищо не спазват!Нямат право да внасят в ЕС ако искат да внасят да почват да спазват всичко като другите държави членки.Солидарност солидарност ама идва в повече вече.
33
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Украйна фашагите използваха боеприпаси с ОБЕДНЕН УРАН! Никакъв внос на НИЩО от Украйна и Япония! Няма да се тровим за да потдържаме режима на нацистите. Да си ядат сега обеднения уран сами!
32
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едно вносно зърно не трябва да влиза. Никакъв реекспорт. Имаме си достатъчно наши сортове. Не ни трябва ГМО и хибриди.
31
2
 
35
 
! Отговори
Kuncho преди 7 месеца
В случай, че ЕС наложи ограничения, на препарати основно ползвани в Украйна, който са канцерогени и вредни за човешкия организам според ЕС, въведе се изискване 4 % от площите за които се плащат ренти да останат необработваеми, да вкарат ограниченията от зелената сделка и тогава да разрешава вноса от Украйна! За това е подпомагането на декар от ЕС-най ниско в БГ. При санитарна проверка при внос глифозатите който са канцерогени не могат да бъдат открити в продукцията на БГ граница.
30
37
 
8
 
! Отговори
За Витков! преди 7 месеца
Те това ако не е хибридка!? През нашия парламент не е минало, но някой си там пуска фишек. Истината е ,че ни трябва това зърно ,да им затвори устните на тези с бентлитата. Ако не беше украинския алънчоглед щяхме още да плащаме олиото на 6 кината. Само смучат субсидии и все им е малко!
29
0
 
27
 
! Отговори
До 29-ти Аха, точно преди 7 месеца
така е! Да не забравяме, че магическа елфическа ръка го е сяла, елфически девици го опявали докато е расло и т.н. а да, без малко да забравя - като стои по складовете не мухлясва, а напротив като доброто вино става по-качествено. А пък съседни на нас страни като Турция хранят животните си с него, да им се чудиш на акъла.
28
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе,какво го усуквате,дРискусии,ала-бала!Я вземете,че изгорете българското жито и въобще всичко българско и ще решите проблема завинаги.От Козяк ще ви обявят за вечни управляващи,а проззДиот "народ",да го духа за вечни времена...не,докато го издухат от Земята.
27
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинското зърно е най-ефтиното и питателно зърно в света! Дори е лековито!!
26
4
 
16
 
! Отговори
Тихомир преди 7 месеца
Царя дава, пъдаря (киритУ) не дава.
25
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До човек от народа -"на евтиното и КАЧЕСТВЕНО жито от Украйна" За евтиното ясно ,но как разбра че е КАЧЕСТВЕНО (може и да е) ,но никъде няма една проверка на качеството публикувана ? А да не говорим ,че тоя коридор за износ беше уж за износ към Африка ,която гладува :))))
24
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Опитите на сглобката да премахнат забраната е чиста проба обслужване на украинския интерес за сметка на българския.
23
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На Асенчо като толкова много му се яде украинско зърно, да си прави частни заявки и да храни семейството си с него.
22
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 22. Само на "демократите" тук им се привижда "политика" а то си е просто бандитизъм.