Унгария се споразумяла: Забраната за внос на зърно в Румъния, Словакия и България продължава

Ако няма одобрение от ЕК ще се наложат едностранни ограничения
14 сеп 2023 08:02, Нели Христова
73
Унгария се споразумяла: Забраната за внос на зърно в Румъния, Словакия и България продължава
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието на Унгария се е споразумял със своите колеги от Румъния, Словакия и България забраната за внос да бъде продължена и след 15 септември, съобщава бТВ, която се позовава на Ройтерс.

Министърът заяви още, че ако няма одобрение от Европейската комисия, то тези страни ще наложат едностранни ограничителни мерки пред украинския внос.

През май еврокомисията одобри забраната за 4 вида зърнени храни за тези страни плюс Полша до 15 септември. В съобщението на Ройтерс обаче Полша не се споменава.

Вчера еврокомисарят по земеделие полякът Януш Войче-ховски коментира, че забраната трябва да бъде удължена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И да внасяме, и да не внасяме украинско зърно хлябът ни ще става и по- скъп. А зърнарите ще продължат да лапат милиарди. Имат политически гръб, както винаги досега. Лобирането за тях е яко. Интереси.
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Антоан. Тцъ тцъ тцъ ... само задържане и съдене на "русофили" поради инакомислие ви е в главите на вас "демократите"...пък ревете ако някой ви спомене Белене и народен съд... А защо направо не си пожелаете инакомислещите да бъдат разстрелвани или първо брутално жестоко измъчвани за ваша неуписуема радост ?
19
0
 
18
 
! Отговори
Ние също преди 7 месеца
Можем да налагаме санкции на партньори. И да приемем аналогичен на Магнитски закон Пеевски.
18
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 15:Вие лъжехте,че не е заразено зърното,а се доказа,че е.Вие сте едни м.о.ш.е.н.и.ц.и.Не ви ли е срам така поне малко?
17
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 14:А бре,болен,значи това,че не желаем да ядем *** ни прави "русофили" така ли?!Лекувай се!!!Аман от вашата алчност!Искате да ставате богати за сметка на здравето на народа.Вчера Асенчо чак сметки в милиони си прави...в ада ще горите заради вашата алчност!
16
3
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
и как това жито което насила купуваме ще помогне на бандитска украйнина! бартер правят тарикатите - идват кораби с жито - заминават с оръжие, а братушките слама ядат, те ги чакат и оръжието става на скрап!
15
28
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 7 месеца
Стига опорки на руснаци и зърнари. Това пълно според теб с уран жито се изнася в целия свят. Отделен е въпросът , че смесваш нещата---едно е конкуренция и внос---друго е контрол на качеството.
14
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може да Ви е странно Русофилчета,но тази забрана е и в полза на Украина, защото така им се качва цената.на зърното. Цената на зърното е борсова както всичко друго. Когато има забрана в тези държави , цената на зърното ръсте в тези държави, а също така е по-скъпо и на борсата, съответно поскъпва и Украинското зърно. Т.е. те продават по-малко на по-високи цени.А за всики нас просто всичко поскъпва. Бъдете здрави.
13
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 10 човек от народа:Ти не си никакъв човек на народа,а платен тpoл на управляващите.Никой нормален не иска да яде уранов хляб и после да се разболява от рак.
12
4
 
31
 
! Отговори
до 10 преди 7 месеца
качествено ли?...натъпкано с уран! трови се!...аз хляб не ям!
11
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков знае ли за това споразумение. Което е напълно в духа на американската демокрация.
10
38
 
9
 
! Отговори
човек от народа преди 7 месеца
Искам по евтин хляб. И не ми е ясно, как със забраната на евтиното и КАЧЕСТВЕНО жито от Украйна, хляба ще поевтинее. Как липсата на конкуренция ще ни направи живота по евтин? Това само зърнарите могат да обяснят.
9
28
 
15
 
! Отговори
карачанаков преди 7 месеца
Tи да видиш! Зърнарите НИЕ НЕ ЩЕМ УКРАИНСКО ЗЪРНО,ПОДБИВА НИ ПАЗАРА.Все едно в един наш отбор да купят някой футболист и местните да ревнат ама ние го не щем тоя,щото заради него ще стоим резерви.Кво стана нали трябваше да има конкуренция,да победи по добрия.Да ама май Решетниковците са шетали насам ,натам щом Корнелата и Копейката газ пикаят.
8
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НАЛИ ТРЯБВАШЕ ДА ХРАНЯТ АФРИКАНЦИТЕ С ТОВА ЖИТО?? Защо се напъват с всичка сила да го нацедят в Европа? Нали лош Путин обричаше на глад африканчетата, като спира коридора? Защо всеки ден се борят да го продават В ЕВРОПА В ЕВРОПА В ЕВРОПА? Абе пак ли ни лъжат и манипулират нещо, а?
7
19
 
11
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 7 месеца
До Анонимен 4Драги ми Смехурко,Ние не ТРЯБВА, а искаме да си купуваме, защото онези комбайнери с фераритата изнудват да ни продават зърното на +30% цена, а скъпи фуражи означава скъпи храни! И не разбирам какво реват всички - нали ви беше скъп хляба, салама и сиренето?
6
13
 
22
 
! Отговори
сд преди 7 месеца
Не се наядоха зърнарите
5
6
 
41
 
! Отговори
Мъка преди 7 месеца
Нашето Продажно Правителство ПП ще изпълни васалната си роля . Посолството е спуснало директива .
4
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо трябва да купуваме ние?Урсула да си я складира в Брюксел .Ореваха оталъка,че Африка гладува,а се оказва,че хранят животни с нея.Русия дава без пари на Африка ,и сега ЕС с помощ от САЩ се чуди как да ни я натресe на нас.
3
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До интерес. Аз нищо не разбрах не знам за вас. Министъра на земеделието на Унгария се е разбрал с министрите на земеделието на останалите включая българския, а българския пЪрламент друго решава.
2
11
 
57
 
! Отговори
интерес преди 7 месеца
Всички засегнати страни коментират, че забраната трябва да бъде удължена, камо нашите управляващи са на противоположното мнение. Що за политици и управляващи са това, щом и интересите на страната си не защитават? Напомнят ми на наемни войници.