Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги

Броят на неразрешените влизания в Германия се е увеличил с над 50 на сто
Обновена: 30 сеп 2023 22:57 | 30 сеп 2023 22:00, Стела Стоянова
206
Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги
Снимка БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че броят на бежанците, които се опитват да влязат в Германия, е твърде висок и възнамерява да спре тази тенденция чрез пакет от различни мерки.

"Броят на бежанците, които искат да влязат в Германия, в момента е твърде висок", заяви днес Шолц в интервю за германската медийна група Редакционнецсверк Дойчланд (RND), цитирана от БТА.

"Ситуацията не може да остане такава, каквато беше: над 70% от всички бежанци, пристигащи в Германия, не са били регистрирани преди това, въпреки че на практика почти всички те са били в някоя друга страна от Европейския съюз", отбеляза Шолц.

"В тази връзка ние отдавна подкрепяме усилията за защита на външните граници на Европа и продължаваме да прилагаме допълнителни мерки за охрана на границата с Австрия. С Швейцария и Чехия се договорихме за общи патрули", обясни канцлерът.

Шолц отново се спря на скандала в Полша, свързан с възможни визови нарушения. Той заяви, че властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия. "Поради това засилихме контрола по границата с Полша", допълни канцлерът.

По данни на в. "Билд" броят на неразрешените влизания в Германия през първите седем месеца на тази година се е увеличил с 51% в сравнение със същия период на 2022 г. и е достигнал 43 815 души. Особено тежко е положението на границата с Полша, където служителите на федералната полиция са засекли 14 303 незаконни преминавания което е със 143,7% повече, отколкото миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: бежанциОлаф Шолц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Запълнихте местата за гастърбайтери ,повече не ви трйбват ,така де всеки си глада интереса !
140
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Ако искат да спрат бежанците,трябва да направят стена на българо-турската граница и на всички външни граници на ЕС.А на морските граници да има патрулиращи кораби.И всичко това с пари от Брюксел.Иначе само си говорят празни приказки
139
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво? Че АзГ откога го казват? Обаче били крайни радикали... били националист били незнам какви си, няма да ги допускаме във властта. Айде да се разкарва заедно с зелената клика, че ...съсипаха Германия.
138
2
 
23
 
! Отговори
ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ЕС! преди 6 месеца
"Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги" - НЕ МОЖЕ. МЕРКЕЛ КАЗА: ЗАПОВЯДАЙТЕ! ДОБРЕ СТЕ ДОШЛИ!" Каза също "ЩЕ СЕ СПРАВИМ". Май нещо ви излъгала излиза, а? Да, ама вече е късно - около гарите и пълно с "бежанци", вече гетата са оформрни, като слезеш на спирка на влаковете им в Берлин вонее на ypи.на, престъпните структури вече са изградени и се развиват, а броя на т. нар. "бежанци" (които според международните конвенции не са бежанци) вече е такъв, че екстрадирането им е НЕВЪЗМОЖНО.
137
3
 
37
 
! Отговори
сетила са Мара преди 6 месеца
Късно е либе за китка! Вредата вече е нанесена! Европа се наводни с пришълци, които нито работят, нито учат, нито искат да се интегрират и да живеят като нормални хора! Да бяхте мислили преди 10 години, когато Меркел ги канеше да идват.
136
0
 
7
 
! Отговори
До 145 преди 6 месеца
От накъде накъде Чехия?
135
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Във влаковете от Австрия за Германия се качват полицаи и проверяват.
134
1
 
36
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
А, това ли било Шенген? Че то и сега имаме граници, за какво ни е да влизаме в Шенген, като пак ще си останат границите? Не разбирам, обяснете го като на пррост човек.
133
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали ги канихте? Сега са ви много?!Първо идем и им съсипем държавите, после ревем , че хората бягат. Всеки иска по-добър живот.
132
2
 
36
 
! Отговори
гошо преди 6 месеца
Меркел в ефир пряко подкани бежанците да правят секс с германките. Явно вече са изпълнили заръките.
131
2
 
27
 
! Отговори
Itso преди 6 месеца
Шолц кога ще развее знамето с пречупения кръст? Чакаме с трепет, Европа чака с трепет!
130
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма ли експулсиране са си празни приказки и котешки каваци...
129
1
 
22
 
! Отговори
Хм.... преди 6 месеца
До Анонимен Гони това ама не от Германия в България, а от дето са дошли. НАИВНИК. Законопроекта вече е готов и ще бъде приет без значение дали България, Гърция, Полша, Италия или Испания са съгласни или не. Същото както с Инстамбулската Конвенция. Колкото и да бяхме против ... Става задължителна от 1 Октомври, без значение кой я иска и кой не. Ако още не си разбрал/а Германия ЕДНОЛИЧНО управлява Евросъюза с помоща на Франция ... Другите само слушкат и изпълняват.
128
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гони това ама не от Германия в България, а от дето са дошли.
127
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 172а Украиците и за тях ли мини?
126
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Минни полета и да се стреля при нарушаване на границата. Те идват незаконно по нашите земи, а Вие си мислите, че ще спазват закони...
125
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След като Меркел ги покани си ги вземайте. Недейте пълни съседните държави с тези скакалци. Вие отворихте вратите на ада, но сега чак осъзнахте какво направихте.
124
2
 
64
 
! Отговори
КуКлус преди 6 месеца
Вие ги посрещнахте с храна , вода и бели жени ! Хан Тервел ги посрещна с меч и избави цяла Европа от ислямизацията на която сега ВИЕ наричате толерантност ! На дали има един осъден за изнасилванията на връх Нова Година в Кьолн !
123
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Великобритания е вече превзета от арабските страни. Ирландия също. По ред да се готвят за пълна промяна и халифат Германия , Франция ,Испания и Португалия (бивша ислямска Иберия от ислямизирани африканци/ маври през 8 ми век ) Италия ,Чехия,Австрия и така нататък . Ако ние ще потъваме , да потъват и те .ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ ДА ИДВАТ!
122
17
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 6 месеца
България може да поеме над 2 милиона бежанци в знак на солидарност, толерантност , загриженост , милосърдие, разбирателство, партньорство, вярност , смиреност , подчиненост и т.н. ! Меркел ги покани ....нека България ги посрещне ! Зеленски и без друго скоро ще поиска мобилизация на мъжете в България ....няма да останат за разплод ...арабите ще оплождат жените ни в знак на благодарност, човечност , справедливост и т.н.