Йотова притеснена за Шенген, нужно е обединение

Нужна е остра реакция на думите на Рюте, смята вицепрезидентът
Обновена: 27 окт 2023 12:40 | 27 окт 2023 12:36, Анисия Иванова
18
Йотова притеснена за Шенген, нужно е обединение
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова нарече притеснително отлагането на членството ни в Шенген и призова институциите да се обединят по тази тема:

"Ако бях на мястото на министър-председателя Денков, още вчера много остро щях да реагирам на думите на министър-председателя на Нидерландия господин Рюте, който не знае вече какъв точно доклад иска от страна на Европейската комисия. Аз не смятам, че България трябва непрекъснато да бъде в позицията на човек или на страна, която се моли. Всички институции по тази тема трябва да бъдем единни".

Вицепрезидентът препоръча на парламента да разгледа внимателно мотивите на президентското вето.

"Този път мотивите за връщане на този закон са изцяло социални. Те касаят всички нас. България толкова години не уеднакви европейското си законодателство, реши да го прави точно в период на най-тежка криза. Твърдя, че познавам добре този пакет, работила съм и като евродепутат върху него. Твърдя, че България няма изградена инфраструктура, за да го приложи", каза тя, цитирана от БНР.

Вицепрезидентът проведе открит урок по родолюбие в професионалната транспортна гимназия в Мездра в навечерието на Деня на будителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само с глупости ни занимават. На никой не му пука за Шенген. На никой.
13
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 6 месеца
Нужна е остра реакция срещу ветото на Нидерландия, и отдавна трябваше да я има. Но при толкова послушковци сред сглобката как да стане това? Бойко цели три мандата се държа на власт като послушковец, който осигуряваше десетина депутати за ЕНП в Европарламента, които гласуваха каквото им се нареди. Получаваше еврофондове, раздаваше ги на свои фирми и си пълнеше чекмеджето. А в НС лаладжиите Тома Биков, Спас Гърневски и Маноил Манов приказваха г'лупости, на които гербаджиите ръкопляскаха.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Левата ръка на Резиденто търси обединение, хахахаха. Няма ли да ни вкараш в БРИКС, да се обеднеем с "елита"? Или поне отидете с Рунндьо да обмените опит в С. Корея, прассето Ким много ще ти се зарадва.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая пък от кога стана за Шенген?
10
1
 
5
 
! Отговори
Кусуря ни Шенген! преди 6 месеца
Честно, това ли е най-важния проблем? Правителството ни е назначено от чуждо посолство, а ние се редим на опашка за билети за "Титаник". Имитация на дейност в действие. Защо не борите спекулата с цените, какво правите с инфлацията, корупцията на местно и държавно ниво, жизнения стандарт отиде в ке--фа. Готвите увеличение на цените на тока, което ще доведе до увеличаване на цените на ВСИЧКО. Косуря ни Шенген!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Годзила в действие
8
2
 
3
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
Йотова, вината за Шенген е у теб и президента със защита мс Русия и руските интереси! Лошото е че и съветниците ви са от БСП която също защитава Русия! Като прибавим Копейкин и останалите се вижда какво е положението! Заради това на страната се врва малко и не сме надежден партньор!
7
2
 
7
 
! Отговори
Рамбооо преди 6 месеца
По добре да не сме в Шенген. Европа няма нужда от нас.Но от тук нататък, би следвало ние българите да си отпушим запорираните ресурси, да отворат реакторите и да си произвеждат селскостопанска продукция без ограничение.
6
2
 
1
 
! Отговори
Киев преди 6 месеца
Когато на Българите не дават адресни регистрации в чужбина освен ако не закупят имот то за чужденците трябва да е същия аршин. Ако за Българите в чужбина не им дават работа и адресна регистрация освен ако не подписват документи без покритие финансови и други официални документи водещи до фалит трети лица включително и държавата си под заблуда или чрез принуда и при форсмажорни обстоятелства с цел заличаване на живота им чужбина и на държавата то за чужденците в България трябва да е същия аршин.
5
2
 
2
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Йотовъ..., и аз съм многу притеснен, шъ знайш! Шъ му ударя 2-3 ракийкй у Хоримакъ "Шнген" и шъ тегля една "М////на" на Кръчмаря дет не ще да ни "пуска" на верисийкъ!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я се разкарайте с вашите обединения. Всички заедно, съвместно, да се обединим в един юмрук и да ударим по масата и прочие лакърдиии. И ако някой оплете конците, то всички сме виновни. Кога ще се научите, че отговорността не е обществена, всеки си я носи персонално.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мъ како къф Шенген нали ходите по Европата да ни излагате- да знаят на кого да се сърдят шофьорите на ТИР овете като стоят с дни на границата, мъ нъли Дъмъджан рече че цялата фауна минавала през ограда/нали това е целта да е такава рехава да минава флора и фауна, ама на на Рашку не му аресва/.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма а са притесняааш за Шенгеня. Нем да го бъди. Не четеш ли за изборни нарушения, заснимани кодове на машини .. тва е най-пресното... Да не би да живейш в друга вселена ?
1
1
 
3
 
! Отговори
Посолството преди 6 месеца
Ние не сме само от Българите вземаме такси за виза ама нали не са в ЕС