Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци

29 дек 2023 18:22, Стела Стоянова
534
Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци
Снимка БГНЕС, архив

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви днес,че трябва да има "видим напредък в областта на защитата на външните граници на ЕС ,за да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген.

"Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави. Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата", каза той, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още по темата: Австриябежанцишенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
2
 
40
 
! Отговори
СВОЙ преди 5 месеца
Недоразумението Денков.Безволево вредно същество.
400
1
 
35
 
! Отговори
10.12.2023 преди 5 месеца
В сайта на МС, се обяснява как няма да приемаме само въздушен Шенген, и никакви бежанци. На 28 целия МС ни обяснява каква победа има и мълчат за бежанци, австриеца ни го сервира на следния ден. Хайде да помислим за другата стратегическа цел: ВЯРВАТЕ ЛИ ОЩЕ ЧЕ ЕВРОТО ЩЕ ВЛЕЗЕМ ПО СЕГАШНИЯ КУРС? Управляват ни доказани мошенгеници, нали?
399
0
 
23
 
! Отговори
Morski преди 5 месеца
"а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанц"!?СЕГА ДА ПОПИТАМ НАШИТЕ МИШКИ-ПОЛИТИЦИ-ТОВА НЕ Е ЛИ НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ИНАЧЕ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ?КАК ЩЕ СЕ КОНТРОЛИРА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ СИ Е НАША ДВУСТРАННА РАБОТА ,А НЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ! ПО СЪЩАТА ЛОГИКА НИЕ МОЖЕМ ДА ПОИСКАМЕ ОТ АВСТРИЯ ДА СИ ЗАТВОРИ ГРАНИЦИТЕ КАТО НЕ ИСКА НИКОЙ ДА ВЛИЗА БЕЗКОНТРОЛНО ТАМ ,А ДА ПУСНЕ НАС В ШЕНГЕН!
398
6
 
12
 
! Отговори
Помнещ преди 5 месеца
Радев към австрийския Президент..."Аз разбирам вашата позиция ,и я уважавам"/???/. Този си слугува на собствените си зависимости и нтереси,но не и на България! Сега тия трябва да бършат Л'ната след него!
397
4
 
12
 
! Отговори
... преди 5 месеца
"Сглобката "са двете партии с най-голямо доверие от българският избирател! И то при избори ,правени от тандема... Радев-Мадуро!
396
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пинокио е подписал тихомълком и сега е скрит в миша дупка. Бас ловя, че скоро няма да си подаде носа от там плъхът, нито ще дава изявления. Христо, никой никого не е избирал, сглобката ни я назначиха чрез измама!
395
5
 
6
 
! Отговори
... преди 5 месеца
Не бе Ицко/ Христо Христов/, гласуваха за Радев, който заедно с Рашков прекараха талибаните оттука! Прави са австрийците да не ги искат , ние им ги нятресохме!
394
1
 
12
 
! Отговори
Неграмотноста не е преди 5 месеца
Предимство! . . . . а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. . . . . . Какъв Шенген, какви пет лева, ***? Тук си пише ясно ГРАНИЦИТЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ! Напомня социализъм, а не Шенген! Айде спрете да ни баламосвате! Който сега не е разбрал е пълен гал фон! След влизането в Шенген след някоя друга година ще трябва да учите арабски, фарси или суахели балкански изтърсаци, за да си говорите на територията! Ще сте другата Швейцария, но не с I, D или F.
393
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Правил о! Това са ЕС ценностите за които 85% гласуват.
392
1
 
22
 
! Отговори
гневен мъж преди 5 месеца
Австрийците не искат ли всеки българин да вземе по един автомат,и да стои на пост пред всеки австрийски дом,и да ги пазим?!Наглост!След като Европа е дом за всички нас,всяка европейска държава периодично да изпраща полиция и армия,за да се пази европа от скакалците.
391
1
 
31
 
! Отговори
Юлиян преди 5 месеца
Да ти ... ''Шенгена" щом в замяна трябва и да пазим границите,и да приемаме мигранти.Ще минем и без него.
390
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой политик би се съгласил на такива условия? Еййййй, сън не ме лови, кльощавия предател трябва да се страхува от нас! Незабавен бунт
389
1
 
33
 
! Отговори
Парадокс преди 5 месеца
Точно обратното. България не трябва да приема никакви бежанци. Всеки пресякъл границата незаконно да бъде третиран като особено опасен престъпник. Ако случайно не бъде застрелян на граничната бразда, да му връчват кирката да *** камъни на някой байр за поне година! Когато измине годината да го попитат дали се е сетил как се казва и от къде е. Ако не си спомни да ходи обратно на чукарите. Има нужда от мрамор, чакъл, гранитни плочи и т.н.
388
1
 
29
 
! Отговори
Супер Селтак преди 5 месеца
Аз викам да си напрайме един Шенген между Румъния, Турция, Сърбия и Македония и всеки да си улазя и излазя га му щукне. Кат не ни щат в Европата да си напрайме един мини европейско-балкански съюз и да си гледаме келепириа.
387
0
 
18
 
! Отговори
Спас преди 5 месеца
ДО ДО СПАС, ФРАНСЕТАТА СА ПЛАШИМУТАРНИЦИ!! ИЗГОНИХА ГИ ОТ НИГЕР КАТО ***!!! ЩОМ СЕ ОСТАВИХМЕ ДА СТИГНЕМ ДЪНОТО, ЩЕ ПАТИМ, НО АКО СИ МЪЛЧИМ, БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА!!! ИЗБОРИ И СВАЛЯНЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!!! ФРАНСЕТАТА ЩЕ МЪЛЧАТ!!! НОВО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО И ВЪН ОТ НАТО И ЕС!!! ТОВА Е СПАСЕНИЕТО!!!
386
0
 
38
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Аз не разбирам от къф зор е тоя Шанген, не можете да пътувате ли, какво?
385
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поздравления за Австрия! Нека има нови и все по-строги изисквания за Шенген!
384
0
 
12
 
! Отговори
До Спас преди 5 месеца
До Спас - съгласен съм до голяма степен, но ПОМИСЛИ - навсякъде по света има заложени "мини" - спящи конфликти, които да избухнат, когато "трябва". Тук също около България има заложени такива "мини". Та Макрон ни заплаши официално, уж говорейки за Нигер "ако в България/Румъния избухне такъв бунт, ние да стоим ли"-т.е. стане ли, да се намесят. Не случайно има вече повече "съюзни" венни в България от Български. Те не падат от Марс. Знаят какво да правят и са подготвени. За това да мислим!
383
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не се спряха тия гладни кучета ненаядени.Наистина трябва ремонт и който се опита да ни спира НЯМА ДА СТАНЕ,нито първа линия нито втора,на народа му писна!
382
4
 
7
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 5 месеца
Хора, бъдете внимателни за манипулации - волни или неволни! МИСЛЕТЕ! Например: 1. ПОДМИНАВАЙТЕ опитите за отклоняване на темата (Русия, Украйна, НАТО, ЕС, Марс и т.н.) - придържайте се към темата; 2. Вниквайте в писаното - пример: призовава се за излизане от ЕС и НАТО, но те като идея са добри, ИЗПЪЛНЕНИЕТО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ се изкриви! Трябва да си отстояваме позициите в съюзите, а не да бягаме (докато вече няма друг вариант). Или протест с/у Австрия, а проблемът е НАШЕТО правителство и НС!