Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци

29 дек 2023 18:22, Стела Стоянова
534
Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци
Снимка БГНЕС, архив

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви днес,че трябва да има "видим напредък в областта на защитата на външните граници на ЕС ,за да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген.

"Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави. Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата", каза той, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още по темата: Австриябежанцишенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
1
 
10
 
! Отговори
Анонимна преди 5 месеца
От YouTube КК : И ще има ли смелостта марионетнотното ни правителство да каже поне едно просто число- колко точно нелегални емигранти ще засели в България за година. Извинете ако не цитирам съвсем точно.
420
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бежанците от Украйна, не се ли.броят?
419
1
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 5 месеца
От you tube КК : Ще продължава ли проамериканският режим в София да внася азиатски и африкански емигранти по правото на нищожен регламент? - Става въпрос за Дъблинските разпоредби.
418
0
 
4
 
! Отговори
До 438 преди 5 месеца
Е тука съм ти приготвил ручилото на Родопската ми гайда, да се настаниш удобно. Ще боли. Обещавам ти
417
2
 
3
 
! Отговори
До "Анонимна&qu преди 5 месеца
До "Анонимна" 442 - "Преди половин час в youtube КК е пуснал съобщение под формата на текст." - Съобщението ти е МНОГО ВАЖНО, но малко неразбираемо - "КК" - Костадин Костадинов. И в ютюб аз поне не намерих нищо. ОТВОРЕТЕ ФЕЙСБУКА НА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ и потърсете съобщението започващо с "Една новина разтресе българския политически небосклон по празниците - приели са ни в Шенген!"! Наистина МНОГО ВАЖНО да се прочете и разбере! Всички "медии" наложиха затъмнение по темата. Бъдете готови!
416
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цитирам част от КК: "САМО ЧЕ: Дъблинските разпоредби отпадат напролет догодина. Съветът и Европарламентът в момента задъхано договарят и приемат правни актове.Дъблинските разпоредби ще бъдат заменени от качествено нова система, т. нар. Пакт за миграцията и убежището, състоящ се от няколко регламента и директиви. Системата с реадмисии - КАТО ДОКАЗАНО И ПРИЗНАТО НЕФУНКЦИОНИРАЩА - ще бъде заменена с друга система; излиза, съответно, че ние сме отново заставени от Сорос Денков и сие."
415
3
 
7
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Очилата на Денков са фалшиви, носи ги за да изглежда по-умен отколкото всъщност е - при истинските очила лещата пречупва образа зад нея и обектите се виждат уголемени или изкривени, но зад "лещата" на денков образът е ясен и без деформации.
414
0
 
18
 
! Отговори
Шопендар преди 5 месеца
П.п.само преди няколко дни когато денкоф се похвсли какви титанични усилия е направил за да ни приемат в шенген,той категорично заяви че изобщо никой не е поставял условия за населяване на мигранти от определени страни у нас.и така...излъга че са ни приели,защото някой казал -че видиме,може би.,излъга и че няма условия.отбор умни и красиви юнаци ни лъжат безобразно,а народа търпи и сумти.
413
3
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 5 месеца
Преди половин час в youtube КК е пуснал съобщение под формата на текст. Няма как да го публикувам тук, които желае да го потърси и прочете.
412
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хм... Тези дни гледах един подкаст на Карбовски с Костадинов, там К. К. Каза, че има план за унищожението на България и, че България ще се превърне в огромен емигрантски лагер. Ето, че е бил прав все пак. После нека да го плюят него пак, че е патриот и защитава българските интереси. А тези, които участват в този план, просто ще напуснат страната с откраднатите си пари
411
1
 
25
 
! Отговори
Шопендар преди 5 месеца
Европейците се гаврят по разни начини с източните новоевропейци.нас ни смятат за полуориент,и затова е подходяща територия и манталитвт за населяване с ислямски бежанци.не малка роля ограе и протурската етническа партия дпс която си гони собствени цели и интереси,и ислямизира родопите.а управниците ни не стават за нищо,те са слепи и глухи,продажни и корумпирани.в България трябват млада кръв,и радикални промени,без участието на досегсшни управници.
410
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мрежите кипят, всички се бунтуват, народът издивя, нищо няма да подпишат сглобените антимозъци, шубето ги подгони. Хахаааа
409
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма какво да заплашвате и да си пишете. Следващата стъпка е като приемем БЕЗУСЛОВНО предложенията на Австрия да заселим бежанците в слабо населени райони като Странджа, Родопите. После да кажат, че така решават демографската криза и че ЕС ще плаща за бежанците, а парите по техни фирми. Така ще излезе накрая, че трябва да им БЛАГОДАРИТЕ. Не е далече деня когато официално тук ще се говори арабски и турски език и ще се кланяме на други божества. Все пак ще сме буфер:)))
408
0
 
20
 
! Отговори
Петър преди 5 месеца
Туристическа агенция Бултранс организира групови посещения специално за афганистанци и сирийци до градовете Виена, Залцбург и Грац с цел опознаване прелестите на тези градове! Пътуванията ще бъдат извършвани само със самолет.
407
0
 
9
 
! Отговори
Петър преди 5 месеца
Туристическа агенция Бултранс организира групови посещения специално за афганистанци и сирийци до градовете Виена, Залцбург и Грац с цел опознаване прелестите на тези градове! Пътуванията ще бъдат извършвани само със самолет.
406
1
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 5 месеца
Шенген ли - на Върба в сряда. Нидерландия има ново правителство - силно националистично.С правителство, което е "тука има,"тука няма е несигурно да се занимават. Правителство, което самото то е разрушител и насърчава разрушения на историята и културата , няма да се занимават. Абдалите ги няма вече.
405
0
 
6
 
! Отговори
ДА преди 5 месеца
ПРИЕМАТ МИГРАНТИ АВСТРИЙЦИТЕ ТЕ СА ПОЧТИ НЕМЦИ-МЕРКЕЛ ГИ ПОКАНИ-ТЕХНИЯТ ЧОВЕК
404
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако носят добър хашиш, да идват. Колкото повече, толкова по добре.
403
1
 
30
 
! Отговори
kk преди 5 месеца
Въздушен шенген? WTF???На лентата с багажа всички чакат, независимо от къде пристигат. Голямо улеснение, че няма да ми погледнат паспорта/ личната карта и ще мина през едно гише! Но паплачта ще е проблем, и то огромен! Чакайте кражби, изнасилвания, атентати, плащане на социал от нашия бюджет и каквото можете да си помислите (все едно урките не ни стигат)
402
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди няколко дни, слушах по бнр премиерът денков, който бодро и жизнерадостно обясняваше, че с Австрия "нема проблеми". Те били казали, че безусловно ни съпортват за село Шенген, и било единствено въпрос на придвижване на преписката по канцелариите на тяхното външно. А два дни по-късно се оказва, че трябвало да вземем няколко милиона бежанци от най-убавите - тия с ханджар и шашки динамит в пояса. Евала денков!