Канабисът става легален в Германия от 1 април

Пада забраната, която е в сила повече от 40 години
77
Канабисът става легален в Германия от 1 април
Снимка: Pixabay

След дълга борба партиите от управляващата в Германия коалиция се споразумяха по последните детайли за легализирането на канабиса, съобщи БТА като цитира в. "Франкфуртер рундшау".

"Следователно законът може да влезе в сила на 1 април", обявиха заместник-председателите на парламентарните групи Дагмар Шмит (ГСДП), Мария Клайн-Шмайнк (Зелените) и Константин Куле (СвДП) след последния кръг от преговори в Берлин.

"Регламентите са истински крайъгълен камък за една модерна политика в областта на наркотиците, която засилва превенцията и подобрява защитата на здравето, децата и младите хора."

Сега предстои законът да бъде приет в Бундестага през седмицата, започваща на 19 февруари. При наличието на съгласие на парламентарните групи на "коалицията на светофара" (по партийните цветове на партиите от тристранната коалиция) одобрението се смята за сигурно.

След това се очаква Бундесратът (горната камара) да разгледа законопроекта на 22 март. Неговото одобрение обаче не е задължително.

При това положение, посочва "Франкфуртер рундшау", на 1 април ще бъде отменена забраната на канабиса, която е в сила повече от 40 години. Продажбата и отглеждането са забранени със закон през 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Сега канабисът ще бъде изваден от списъка на забранените вещества в Закона за наркотичните вещества.

Домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица от 1 април 2024 г, допълва вестникът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Германияканабис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
10
 
! Отговори
ясно преди 3 месеца
Шофьори видите ли автомобил с немска регистрация сприрате встрани от пътя. не се знае колко е надрусан ш.вабата или турския гастарбаятер
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така се потушават протести, определено управляват нагли но умни хора.
53
4
 
8
 
! Отговори
До 51: преди 3 месеца
То хубаво да се легализира абсолютно всичко, но след като започнат масови атаки на хора (предимно възрастни) и престъпления по магазини, улици, домове и навсякъде друга песен ще запееш. Има един период от време когато наркоманите стават много агресивни. Сещам се как една внучка пристрастена към дрогата закла баба си преди няколко седмици.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Марихуаната и конопа са две различни форми на канабис.Това е едно от най-силните,издръжливи,естествено меки влакна на планетата.Приложенията му включват производство на хартия,гориво,масла,лекарства,дрехи, жилища,пластмаса,въжета и храна от хиляди години.Конопът се е използвал за билкови добавки,храни,фибри,въже,хартия,тухли,масло,естествена пластмаса и индустриални и екологични приложения.:))
51
4
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
Наркомани винаги ще има но важното в случая е че ще се избели бизнеса. В момента с това се занимават престъпници които не плащат данъци а и продукта който предлагат е с ниско качество.Ако този бизнес стане законен ,това ще увеличи качеството на продукта, ще изхвърли от пазара престъпниците защото те честен бизнес не могат да правят,освен това държавата ще печели от данъци и по този начин ще престанат да изнудват за пари малките фирми които едвам кретат.
50
3
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 3 месеца
По тази "логика" всичко трябва да се легализира, понеже хората така или иначе го правят. Само че "логиката" работи само докато го направят и на теб.
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички наркотици трябва да се легализират, защото вече става страшно с всякакви 'легални' заместители където разни химици без достатъчно знания си играят с веществата. Та се получава в момента така, че легалните наркотици стават много по-опасни от нелегалните. Та какъв е смисъла? Явно е, че човек винаги се е друсал, друса се и ще продлъжава да се друса. А тревата дори не трябва да се класифицира като наркотик.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 44 един коз след тежка тренировка идва доста добре. Да не си мислиш че спорт и трева са взаимно изключващи се?
47
6
 
7
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 3 месеца
Нито един алкохолик ще си признае, че е алкохолик, а също така нито един наркоман няма да си признае, че е наркоман. Всички дебати с такива личности са излишни. За това са нужни специалисти с квалификация като психиатри, психолози и специализирани лекари. Спрете да спорите с тях!
46
2
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 месеца
Бравос. Тука още съдат и затварят по занданите ората!
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам си семейство, имам си бизнес, но няма по хубаво от това, като се прибера да свия един коз. Понякога и жена ми се включва, готино се получава. Малките, още са малки, но скоро, скоро.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 44 много мислиш, ама не ти се отдава
43
10
 
4
 
! Отговори
Do 39: преди 3 месеца
A аз си мисля, че нормалните работещи хора си почиват със семействата си и спортувайки. Досега уморен наркоман от работа не съм виждал.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Свивам първата за тази вечер. Аре чао
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"тревата" успокоява сериозни симптоми на тежки болести, които иначе се третират с много отровни лекарства и ужасни странични ефекти, изписва се с рецепта, дори в Германия, където чак сега легализират, така че на пенещите се лелки тук искам да им препоръчам да се поинтересуват
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно време пушихме по улиците, вярно, че беше преди 25 - 30 години, а сега трябва да ходим да се крием по градинките, срамота.
39
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не вижам защо се противопоставяме на Тагарев да прати младите хайлази на фронта в Украйна. Колкото по-бързо се освободим от тези наркомани, толкова по-добре за държавата. Нито един наркоман няма да допринесе с нищо. Едно прочистване на траша чрез пращане на фронта като пушечно месо е много добра идея.
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 23 Какво безделие бълнуваш? Тревата се предпочита от работохолици като начин за разпускане
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До35_благодаря, много сте любезна
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И тука ще стане, споко.