Канабисът става легален в Германия от 1 април

Пада забраната, която е в сила повече от 40 години
77
Канабисът става легален в Германия от 1 април
Снимка: Pixabay

След дълга борба партиите от управляващата в Германия коалиция се споразумяха по последните детайли за легализирането на канабиса, съобщи БТА като цитира в. "Франкфуртер рундшау".

"Следователно законът може да влезе в сила на 1 април", обявиха заместник-председателите на парламентарните групи Дагмар Шмит (ГСДП), Мария Клайн-Шмайнк (Зелените) и Константин Куле (СвДП) след последния кръг от преговори в Берлин.

"Регламентите са истински крайъгълен камък за една модерна политика в областта на наркотиците, която засилва превенцията и подобрява защитата на здравето, децата и младите хора."

Сега предстои законът да бъде приет в Бундестага през седмицата, започваща на 19 февруари. При наличието на съгласие на парламентарните групи на "коалицията на светофара" (по партийните цветове на партиите от тристранната коалиция) одобрението се смята за сигурно.

След това се очаква Бундесратът (горната камара) да разгледа законопроекта на 22 март. Неговото одобрение обаче не е задължително.

При това положение, посочва "Франкфуртер рундшау", на 1 април ще бъде отменена забраната на канабиса, която е в сила повече от 40 години. Продажбата и отглеждането са забранени със закон през 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Сега канабисът ще бъде изваден от списъка на забранените вещества в Закона за наркотичните вещества.

Домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица от 1 април 2024 г, допълва вестникът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Германияканабис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен34_ ко речи?...
34
4
 
3
 
! Отговори
До 32: преди 3 месеца
"БелияТ свят" - така се пише, неграмотен наркоман!
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България е деградирала държава, където за съжаление огромна част от младите са пропаднали наркомани и алкохолици. Дори ленивата ни полиция хваща всеки ден по 20 поркани и 20 дрогирани водачи.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То всичко живо пафка масета, легални или не. Само селските алкохолици не щат и да чуят, но то си е за тях, те губят.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
белия свят легализира, само тука и ориента е криминализирана употребата и притежанието, в Швейцария от много години имат право хората да си отглеждат в къщи по 2 растения на човек, в Испания също отдавна... но тук марихуаната е по преследвана от хероина
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
жалко, че тук това никога няма да се случи, ще ловят тинейджъри с по 1 фас, ще му съсипят бъдещето по затвори, а убийците ги пускат, нещо не е наред в тая държава
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много полезни и натурални са смесите, които се продават на пазара за отпушване на канализацията. Вкусни и точно за вас, вземете си едно шишенце и го пийте докато пафкате марихуана.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 27 Прави впечатление, че си крайно неадекватен
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То и у нас си е легално стига да си плащаш, където трябва. От Благоевград надолу друго вече не отглеждат.
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ви ли прави впечатление, че Зелените винаги подкрепят неща, които правят хората неадекватни, пречат им да имат деца, да са защитени и да живеят спокойно? Където да бръкнеш в тяхната полтитика, това излиза. Не се ли питате защо?
25
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още една причина да напуснете територията. Тук милиционерите ви тормозят с тестове хващащи и хапчета за главобол или марихуано до две седмици след употребата.
24
10
 
7
 
! Отговори
Котка преди 3 месеца
Айде, сите наркомани - юруш към германистан! Гаси готиното ще стане тука. Ако има нужда нещо пари за билетче - насреща сме, ще помогнем.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 23 Като не разбираш, не се изказвай неподготвен. Не ти е работата да си морлна полиция
22
15
 
8
 
! Отговори
До 21: преди 3 месеца
Какво се занимаваш с тия пpoпаднали наркомани? Няма да им промениш мнението каквито и аргументи да даваш в твоя коментар. Те са пристрастени към дрогата и ще ти извадят хиляди измишльотини като контра-аргументи. Най-елементаният им аргумент е да сравняват марихуаната с алкохола - много са ми смешни, при положение, че аз никога не съм писал за ползите от алкохола. Оставяй ги - те са някакви деградирали хайлази, които си разнообразяват безделието с дрога.
21
1
 
9
 
! Отговори
БАЙ 100ЯН преди 3 месеца
Имам 2 декара двор на село. Едно време преди 25г дядката беше насадил 10тина корена да си лекува онкологичното заболяване.Живя 10 г още, преди да се спомине от старост . Мога да отглеждам спокойно 2000 корена и да изкарвам по 500 лв от корен чисти пари и о само от търговия на едро.Без да трябва да се занимавам с пропаднали наркомани .
20
12
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 3 месеца
Помага само да не ти пука, че си болен. Нищо повече. Иначе си оставаш все така болен, евентуално смъртоносно. Като междувременно няма да се размножаваш, а може и да убиеш някого, докато караш напушен. Всичко това много устройва зелените.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 18 Само да ти напомня, че омразата е много по-отровна от всеки наркотик :) Така че нищо чудно някой хроничен друсалник да те надживее
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 14 Реално който обещае легализиране тук мнозинство в парламента му е гарантирано, както и изборната активност ще се вдигне моментално с 20%
17
11
 
5
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 3 месеца
Допълнение - и не забравяйте да отидете в гората и да си намерита малко червени мухоморки, те са много вкусни, натурални и лекуват много болести за кратко време.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 16 Това си е някаква твоя фантазия. Хората които пушат трева по принцип не пипат много алкохол, просто няма смисъл когато имаш нещо в пъти по-добро