Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана

Необходимо е да бъдат произведени 1,5 млн. единици боеприпаси
13 фев 2024 07:10, Анисия Иванова
302
Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно (ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той.

"Райнметал" заяви, че ще инвестира повече от 300 милиона долара в новия завод. Предвидено е той да произвежда по 200 000 артилерийски снаряда годишно, посочва Би Би Си. (Н. Станоев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
2
 
! Отговори
Бухаха преди 2 месеца
Ми то и ние си подарихме оръжията и боеприпасите по същия план на Големия Батко. Сега ако макетата са мераклии могат аз 3 дена с тяхната гранична полиция да си върнат България.
268
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако европците продължат да нападат Русия, може наистина да се наложи скоро и да се отбраняват.
267
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До Учете Руски Що, да не би ти вече да го знаеш? Ако е така да те пращаме в Сибир, в къщи ще ти е най хубаво!
266
0
 
4
 
! Отговори
Ревем преди 2 месеца
Че Руси ще си счупи краката да ни напада, а си изпразнихме складовете. Кое е вярно.
265
2
 
2
 
! Отговори
война? скоро свършва преди 2 месеца
Обединена Европа винаги е била водеща сила в цял свят. Русия изчерпа ресурсите си много по - рано от Европа . Сега печеливши са Китай , Северна Корея , Иран и САЩ . Те са основните доставчици ! И ако е така , то войната вече е икономическа ! Предстои забрана за внос на Китайски стоки ! Мега бомба която ще се изсипе над жълтурите заради подкрепата и за русия. Убеден съм , че това е крайна мярка но е предвидена ! САЩ , ЕВРОПА, ЯПОНИЯ , ЮЖНА КОРЕЯ .... Китай няма да позволи загуба на тези пазари.
264
1
 
7
 
! Отговори
Фичката преди 2 месеца
Искате да се вържем че европейските складове на НАТО са празни??? Чакайте малко! Я повторете колко е годишният бюджет на НАТО за Европа???? И като едногодишен бюджет,дайте и малко инфо какво се случва със залежалото оръжие,техника и боеприпаси.Все пак Европата се въоръжава от поне 80 години,без да е водила война.И това ако не е фейк партенка,здраве му кажи.Аз пари за даване нямам.
263
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато ви казвах, че руснаците играят за да подведат европейците и да си изпразнят складовете... Войната не е срещу Украйна, а срещу англо-саксонския модел. Европейската икономика ще като атрофира и тогава не за 10-15, а за 30 години няма да могат да напълнят складовете с боеприпаси!
262
3
 
6
 
! Отговори
Тиквеников преди 2 месеца
Тагаренко комплектова два батальона, за да ги изпрати в Украйна да се бият с руснаците.Всичко е съгласувано с Плъха Шеф.
261
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ааа празнен, налии имате ГМО шункен за цяла Европиншен по исключителен ценишен и Мерцедесешисен, а сега немай ракетен!
260
5
 
8
 
! Отговори
натовски лентяй преди 2 месеца
Сталин явно не си е свършил докрай нещата -немеца обича да го бият от римско време до ден днешен.Вместо да търсят глобален договор з амир оръжейните картели се борят за война .Само че следващата няма д а им а кво да строят после.
259
6
 
5
 
! Отговори
Тагареско Педереско преди 2 месеца
Е сега е момента на Путин да ни го нахендри...
258
2
 
12
 
! Отговори
London преди 2 месеца
А защо ние да ги пълним ?? Няма ли вече да има мир на тази планета??
257
3
 
16
 
! Отговори
Шефът на шефовете преди 2 месеца
Либерали ще сме бъдели! Щели сме да живеем в свят без войни! Армиите ще имат само представителни функции! НАТО ще ни пазии! Без военни паради, само гейове със стърчащи от *** пера! А, на Ви сега!
256
7
 
17
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Слава на Русия!Укрофашистката хунта трябва и ще бъде изпепелена.Цената на американската агресия и алчност ще я плащаме ние и покорния ЕС.
255
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна няма 10 години на разположение
254
12
 
21
 
! Отговори
Швабска склероза преди 2 месеца
Швабите се нуждаят от постоянно напомняне, че всяка тяхна война срещу Русия завършва с окупирането на Берлин.
253
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гледайте в "Ю туб": Скотт Риттер и Николай Азаров, украинский политик и бывший премьер-министр Украины (2010-2014).
252
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен, Всъщност, ЕС е много добра идея, но политиката им е грешна и слугинска, а сега и агресивна!
251
8
 
6
 
! Отговори
Путин. преди 2 месеца
Следващия. Парад. На. Победата. Ше. Е. Във. Киев. Зашо. Хунтата. Която. Свали. Юшченко. От. Власт. Не. Е. Във. Затвора
250
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинските фашисти, са сложили Такър в сайта "Миротворец" преди време, живота му е в опасност. Кога ще осъдите и премахнете "Миротворец"?