Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана

Необходимо е да бъдат произведени 1,5 млн. единици боеприпаси
13 фев 2024 07:10, Анисия Иванова
302
Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно (ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той.

"Райнметал" заяви, че ще инвестира повече от 300 милиона долара в новия завод. Предвидено е той да произвежда по 200 000 артилерийски снаряда годишно, посочва Би Би Си. (Н. Станоев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
10
 
11
 
! Отговори
Путин. преди 2 месеца
И. Всички. Снаряди. Да. Дадете. .на. Украйна. Русия. Пак. Ше. Ги. Бие. Тези. Фашисти. Слава. На. Русия. И. На. Президента. Владимир. Путин.
247
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинските фашисти, са сложили Такър в сайта "Миротворец" преди време, живота му е опасност. Кога ще осъдите и премахнете "Миротворец"?
246
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна, трябва да се прибира в родината си Русия! Трябва! Този агресивен и вреден бандитски цирей Украйна, трябва да се върне там, където им е мястото, в реалната си родина Русия и бъдат под контрол, защото вреди на себе си, на руско-украинския народ, на европейските държави и разнася заразата на нацизма в най-извратения си вид!
245
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До амиПарите за Украйна и оръжията, отиват в джобовете на няколко човека отвъд океана и на корумпирани украински политици и Зеленски, кървави пари!
244
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Умишлено не пускам линка, защото трият линкове понякога, заедно с коментара. Гледайте в "Ю туб": Скотт Риттер и Николай Азаров, украинский политик и бывший премьер-министр Украины (2010-2014).
243
7
 
17
 
! Отговори
ами преди 2 месеца
"Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". Има ли трезвен човек,който да вярва,че Русия иска да напада НАТО?Изключително безмозъчните същества,които или мразят много повече отколкото обичат(нашите русофоби) или имат само користни цели(сащ) ще повтарят истерията около ковида:забъркаха манжда,някой(пфазер и сие) се опита да ни "помогне",като задължиха да плащаме за нещо,което не се ползва,сега същото с оръжията
242
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За ЕС това е императивна задача.
241
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Основна политическа цел във външнополитически план на ЕС е унищожението на Рашата и рашките. На всяка цена. И ние подкрепяме това. Германците да започнат да произвеждат новото оръжие. Ще потрябва.
240
11
 
11
 
! Отговори
Руя преди 2 месеца
Тоя СС май иска отново бой от Русия.Жалко за глупавия немски народ,който пак ще го отнесе.
239
12
 
13
 
! Отговори
Напомняне преди 2 месеца
Май отново дойде време руската армия да влезе в Берлин. Явно германците се нуждаят от редовно напомняне как свършват войните им с Русия.
238
1
 
2
 
! Отговори
До 243 преди 2 месеца
Дали са ти наводнили с пари банковата сметка, или са ти ги дали кеш, напечатани все едно. Важното е че ги имаш под някаква форма .
237
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще потекат, или ше ги напечатат..??
236
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това беше и единственият шанс ЕС да си изпразни оръжейните складове, като ги даде на мухльото от Киев. Така сега оръжейната индустрия ще започне яко производство за да запълни отново тези складчета. Трилиони ще потекат.
235
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джуджака ако ще напада Европа - сега му е времето, докато складовете са празни. Ама май и неговите складове не са достатъчно пълни за война с НАТО.
234
6
 
13
 
! Отговори
Ежете се преди 2 месеца
Още на Русия *** недъгави ЕСГЕЙСКОАТЛАТИЧЕСКИ ИЗ..УДИ!!! УПРАВЛЕНИТО НА ЕС НЕ ДЕЙСТВА ДОБРЕ ЗА ЕС ТАКА,ЧЕ РАЗПАДНЕТЕ Я ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ ВИДИМО НЕАДЕКВАТНА!!Сега да дойде бай Дрън да ми възстанови военната техника която раздадохме ПРИНУДИТЕЛНО ЗА СОЛИДАРНОСТ!!ЧЕСТНО ИМА ЛИ ОЩЕ НОРМАЛЕН НАРОД ДА ИМ ВЯРВА НА ТЕЗИ *** КОИТО НИ СЪСИПВАТ.НИКВО ЕВРО ДОКАТО НЕ СТАНЕМ С ДОХОДИ КАТО В ГЕРМАНИЯ!!! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЛЕВА СИ НИ Е ДОБРЕ,ПАК ЩЕ СМЕ СИ МИЗЕРНИ НО ПОНЕ С НАЩА СИ ВАЛУТА!!!
233
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да продължим: ЕК, която е оперативната структура на ЕС се оглавява от една гинеколожка германка, чието хоби беше да пише пакети наказателни мерки срещу Русия. Изплашиха таласъмите.Отказахте се от руския газ и нефт. Сега Турция ви снабдява с микс азербайджански и руски нефт и чакате алжирския газ. Ако Русия или арабите ви взривят тръбите ще има да подсмърчате, а тая с газовите цистерни я забравете. Решихте със слънчеви панели и 'перки' да осигурявате зелена еленергия, но тя ще бъде много скъпа.
232
1
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Тръмп го оплюха порядъчно,но накрая ще излезе прав.Европа трябва да обърне повече внимание на сигурността си.
231
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гутен морген, дамен унд херен! Гутен, морген, хер Шолц! Гутен морген, фрау Фон дер ***! Хабен зи гут гешлафен...?? Или както казваше модерния ляв...айнцу, цвайнцу, ДРЪН!
230
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този призив с оказване на всестранна военна помощ на Украйна си беше простотия отвсякъде. Актьорът така ви изпразни складовете , че Русия ако прегази накрая Украйна, ще се спре в Берлин. То бива безразсъдство и стремеж да накарате Русия да се обезкръви, но забравяте, че тая държава е издържала много по-тежка и по-дълга война и че зад гърба й са Близкия Изток и част от Азия, а САЩ гледа с насмешка Европа. САЩ имат Пейтриът, високоточни далекобойни гаубици, авиация, а ЕС - нищо или почти нищо.
229
3
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До Анонимен/227 "Дрехи, зеленчуци и много жито от нас" - от некадурните и нрграмотно про'с'таци дет на 2 Април гласувахте за ЕС да ви командва и ибрици даже не може да се очакват... само за *** и теляци ставате!