Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана

Необходимо е да бъдат произведени 1,5 млн. единици боеприпаси
13 фев 2024 07:10, Анисия Иванова
302
Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно (ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той.

"Райнметал" заяви, че ще инвестира повече от 300 милиона долара в новия завод. Предвидено е той да произвежда по 200 000 артилерийски снаряда годишно, посочва Би Би Си. (Н. Станоев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
8
 
! Отговори
Руский Богатирь преди 2 месеца
Средна работна заплата в Руската Федерация - 90000 рубли на месец, цена литър гориво в центъра на Москва - 18 копеек литъра. Средна работна заплата на Американец 3000 долара на месец, цена гориво в центъра на Ню Йорк - 4 долара литъра...... Ну?
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ се подготвя за ТСВ с Китай , за о-в Тайван ! Само им е до Европа !
207
9
 
6
 
! Отговори
До Bormann преди 2 месеца
Въпреки всичко казано от теб съм сигурен че ако трябва да избираш ще предпочетеш да живееш в Германия а не в Русия.
206
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия има да чисти старо оръжие за още 17 години напред, а новото ще бъде изненада
205
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Коя държава по света , обича сащ ?
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен--204 Какво не се знае , в света има милиони медии , всичко се знае !Оказва се че ''секретни'' са кирките и лопатите на Бг трудоваците , а не оръжието !
203
0
 
7
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 2 месеца
Сега уверихте ли се коя е най-военолюбивата държава или още ви е необходимо ? Още работете с империята на злото , малко ви е !!
202
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя *** на снимката , какво се чуди , да взема снарядите и да си ги носи в къщи !
201
6
 
14
 
! Отговори
Bormann преди 2 месеца
Оръжейните складове празни, складовете за зърно без зрънце, газовите танкери без капка..... живот евро-атлантически несретен бухахахаххаа
200
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко пъти съм писал :В Бг , не уцелихме и на русофОБИ !
199
6
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
или с други думи Русия демилитаризира Европа в Украйна .... хахахаах ... а тия Тагаренковци и Кокорчовци приказки от 1001 нощ ни разказват
198
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не вярвам на тези хора. Военните запаси са секретна информация и никога не се тиражират цифри. Целите са ясни - да се отделят повече пари за оръжейната индустрия.
197
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ и Англия се напечелиха от ЕС и цяла Европа , сега сме им ИЗЛИШНИ !С помоща на Русия , сащ и англия отслабиха ЕС , и вече не е силен !
196
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бързо махнете тази статия , фейк е !Мисирките вече са до стената , истината излиза !
195
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕВРОПА ЧАКА НА САЩ !Айде де , какво станЪ , господа Бг-атлантици , нали сащ ''щеше'' , ама НЕ ЩЕ , да ни защитава !?
194
5
 
18
 
! Отговори
4 преди 2 месеца
Русофоби победителите не ги съдят! Русофоби победителите винаги имат право. Русофобииииии защо ни вкарахте в този бардак? За да си измиете ръцете с: "Народа така пожела", ли?
193
7
 
10
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
Русофобиииииииииии става ли ви поне малко тъжно и съвестно, като знаете, че там в Украйна за вас и вашите ценности загинаха, тежко раниха и безследно изчезнаха над един милион човека? Защото през цялото време лъжеха и мажеха, че там Украйна се биела за нас, за нашият живот, за нашата Европа, за нашите ценности. Кажете де става ли ви поне малко тъжно и съвестно или вие сте просто кръволоци и се наслаждавате на кръв и страдания като истински сатанисти-фашисти?!
192
4
 
13
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Русофобииииииииииииии защо не искате да се прави референдум за НАТО, за ЕС, за това дали България и българският народ трябва да се намесват във войната между Русия и САЩ, НАТО и ЕС на територията на крайните южноевропейски територии на Русия? Защото страдате от неизлечими фобии или защото сте падали като малки на TъпuTe cu kpaTyHu и сте станали природно пpocTu, като тикви и Ty/\yпu.
191
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофобииииииииииииии защо намесихте България и народа във фобията и омразата си към Русия и руският народ? Не можахте ли чисто демократично да се съберете някъде да си дадете всички спестявания, да си продадете всички имоти и за ваша си сметка, ако иската купете всички ядрени бомби на Земята и ги хвърлите върху източника на фобията и омразата ви! Не ви е достатъчно това нали? Искате всички да са като вас, за да не носите отговорност за геноцида, който се причинява на хората по тези земи вследствие на наливане на оръжия и пари в ръцете на фашисти-u3Bepru!
190
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Да се отбранява от кого? Истинската заплаха е отвътре, слепци европейски! Ислямът ви е окупирал, докато търсите външни врагове... Аллаху акбар, сър!