Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана

Необходимо е да бъдат произведени 1,5 млн. единици боеприпаси
13 фев 2024 07:10, Анисия Иванова
302
Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно (ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той.

"Райнметал" заяви, че ще инвестира повече от 300 милиона долара в новия завод. Предвидено е той да произвежда по 200 000 артилерийски снаряда годишно, посочва Би Би Си. (Н. Станоев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
11
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
"Имах разговори с колеги демократи и те казаха, че искат да се бият с Русия до последната капка украинска кръв. Мисля, че ако наистина попитате тези момчета, те ще разберат, че това не е в интерес на Украйна", обясни Ванс. Според сенатора митът, че всички украинци са за продължаване на конфликта, е "нелеп и абсурден".
187
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
САЩ искат война "до последната капка украинска кръв". Тъкър Карлсън се завърна в САЩ и продължава да разтърсва общественоста: той интервюира сенатор Джеймс Ванс, който каза, че САЩ искат да се бият с Русия "до последната капка украинска кръв". Още повече, че Вашингтон отлично разбира, че подобен конфликт ще завърши с пълното унищожение на Украйна.
186
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Карти на киевската хунта ясно показват причините за паника сред военните анализатори на ВСУ.Градът е "разрязан" на две части,настъплението на ВС на РФ затруднява логистиката на зомбитата в югоизточната част,срещу техните позиции се използват много ФАБ с УМПК,руската артилерия работи.В същото време зомбитата на киевската хунта оказват яростна съпротива,в условията на ограничен достъп до цялостната картина "всеки удържа позицията си".Всъщност Авдиевка се превръща в нов гигантски чувал.Зеленски отново загробва войниците си в опитите да задържи този голям укрепен район.Водят се тежки боеве.
185
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Но нощта не донесе облекчение на зомбираната по натовски стандарт биомаса. Под нощното прикритие те се опитаха да изведат ранените (по черните пътища от района на "Крепостта" на Ласточкино), но целият транспорт беше унищожен (БПЛА с термовизионни камери) и всички ранени загинаха. Така днес гарнизонът на зомбитата на киевският наркокартел в Авдеевка, макар и все още да не е обкръжен, е под много плътна блокада.
184
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Блокадата на Авдеевка: Киевският наркокартел дори не може да изведе ранените... Въпреки че това не е обкръжение, доставката на боеприпаси и извеждането на ранените на практика са спрени. Киевската хунта вече не може да използва "Пътя на живота" (на един от участъците руските части вече го бяха достигнали и бяха окопани на стотина метра от него). В резултат на това през целия вчерашен ден нито една кола не влезе или излезе от града, което, между другото, дори беше показано от западните медии вчера(но не и в Украйна!!!).
183
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Къде да търсят истината, след като Киев мълчи за това, което ги интересува на първо място? Руските новини идват при тях.
182
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Резултатите от нощния удар над Днепропетровск - ТЕЦ е сериозно повреден. В града, след нападението с Геран, ТЕЦ ДТЕК спря работа: "В резултат на атаката оборудването на централата беше сериозно повредено. Станцията престана да произвежда електричество", се казва в официалното съобщение на кампанията. P.S. Забележително е, че всички местни информационни канали традиционно мълчат по този въпрос. И ненапразно е възникнал въпросът - защо украинците научават какво е положението от руските информационни канали - от "руската пропаганда"?
181
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Според документите препаратът е прилаган на бебета и деца до 11 години. Сред документите са намерени и благодарности към украински лекари от две компании от Белгия и Великобритания, контейнери за биоматериали и кутии с адреси на получатели.
180
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
В Мариупол са намерени документи от западни фармацевтични компании, които са тествали лекарства върху местни жители. Досиетата от 2008-2016 г. бяха открити от строителни работници в сутерена на психиатричното отделение на Болница 7 при реставрационни дейности. В документите фигурират големи западни фармацевтични корпорации. Там са изписани и лекарствата, които са тествани на жители на Мариупол. Те са изброени по номера, без имена. Например, ефективността на GLPG0634-CL-203 беше предложено да се оцени според критериите на Американския колеж по ревматология.
179
0
 
7
 
! Отговори
Митрофанки преди 2 месеца
Говорят си две рускини. Едната: "Моя го пукасяха в Украйна, дадоха ми бяла Лада и 3 купона за безплатен обяд в градския стол. Нищо особено, но все си е аванта, хехе". Другата отвърнала: "Моят пък се прибра жив от фронта... дано чумата го тръшне н1щожеството".
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г=Л=У=П=А=К=А си мисли, че като *** русия може да *** нормален реалист. Рапонич, не си ли даваш сметка до какво водят действията ти и на тези, защитаващи твойте укропитешки възгледи за БЪлгария и Българите? Казах ти, цената на 1 снаряд за Украйна е 4000 евро и тези пари се крадат от пенсиите, от образованието и болниците.Пожелавам ти един ден ти да ползваш същите пенсия и здравеопазване, което ползват сега Българските пенсионери с по 40 - 50 години трудов стаж.
177
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да си ги поръчат от Китай .
176
4
 
14
 
! Отговори
Стъклето преди 2 месеца
Тъкър Карлсон ви го каза. Москва е по-красива, по-спокойна и безопазна от всеки град в щатите. А Шолц ще направи така че да е и от всеки в Европа. Заради малоумната политика на русофобите и нагаждачите на САЩ и глобалистите.
175
0
 
14
 
! Отговори
Щастливец 18 преди 2 месеца
За това е разговора. Военно-промишленият комплекс беше останал без работа, т.е.без пари. Следващите години вместо инфраструктура ще произвеждаме оръжия
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я като толкова добре ги разбираш държавите сега обясни за Българи или САЩ. Или по - добре и за двете. Или пък за Украйнската държава и държавност най - добре. Държаво - разбирател...Писнало ми е от евроатлантически лозунги пълни с празен смисъл... Малко логика и ум поне да има вложен в тях, поне ще са интересни.
173
9
 
9
 
! Отговори
клоаката РАШИСТАН преди 2 месеца
Руската държава в това състояние е нещо сглобено между комунизъм, нацизъм, феодализъм, див капитализъм, денонощен алкохолизъм и много, ама много мужишка дивотия...
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зозо - Мозо, не съм сигурен, че разбираш. Аз не съм русофил. Аз съм реалист. Ама такива като тебе май не правят разлика. Също така съм пацифист - не обичам конфликтите. Но когато вляза в конфликт предпочитам да го довърша. С тебе не съм в конфликт. Просто си ми леко жалък и много смешен. Няма начин да см в конфликт с тебе. За хляб и сол - хляба от поне 25 години е много вреден заради използваните технологии. Солта може и да е опасна - морска японска сол от фукошимска вода.
171
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия напада както си иска, когото си иска и когато си иска. И не само тя, ми се струва. Ако не ти харесва ходи се бий с нея. Укропитек.
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Къв си като не си Зозо? Мозо? Ще съм където си искам. Когато си искам." - Не, може и Зоро да съм хахаха ... иначе както и предполагах. Индиректно потвърждаваш, че ще развяваш руски знамена и ще посрещах руснаците с хляб и сол... :) ... Напиши си го и без това всички го разбраха хахаха
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилите няма нужда да ходят да се бият в Русия - тя си има достатъчно войници. Проведе само една мобилизация и толкова. Укропитеците, от своя страна, спешно требе да ходят в Украйна, понеже трупното месо свършва много бързо в момента. Не могат да сварят да го заравят с лопати и използват багери и булдозери. Аз ви казах укропитечета мили да се успокоите, че накрая много ще боли. А дори това още не е края. Края е далече.