Ще привличаме германци за здравен туризъм, България е в здравните им каси

Министър Динкова: България предлага висококачествен здравен туризъм
6 мар 2024 17:00, Анисия Иванова
64
Ще привличаме германци за здравен туризъм, България е в здравните им каси
Снимка: МТ

"България предлага висококачествен здравен туризъм, който обединява медицински СПА, СПА, уелнес, таласо и медицински туризъм. Имаме над 600 минерални източници като 75%от тях са с температура от 37 до 101 градуса по Целзий", заяви министър Зарица Динкова по време на форума „Висококачествена дестинация за здраве, възстановяване, почивка и лечение със сътрудничеството на германски здравни каси“, който се проведе в рамките ITB в Берлин, съобщиха от Министерството на туризма.

"България е в Шампионската лига на СПА туризма в Европа" каза д-р Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА.

Официалният представител на BUBSPA в Германия Кармен Щрук представи възможностите за здравен туризъм в България. Страната ни е включена в системата на Асоциацията на публично-частните здравни каси в Германия, което дава възможност на завноосигурените немски граждани да възстановяват средствата си за превенция и профилактика, похарчени у нас.

"Бързата и точна диагностика от специалистите в България, квалифицираният персонал, чудесната база и богатите възможности за туризъм извън хотелите в България представляват изключителна възможност за немските граждани", заяви Чила Мезоси, главен секретар на ЕСПА.

На събитието присъстваха представители на туристически компании, специализирани в областта на здравния туризъм: FitReisen и SpaТravel; представители от застрахователните компании IKK Берлин Бранденбург и BKK; експерти и водещи инвеститори от туристическия бранш в България. Презентацията бе отразена и от най-голямата специализирана немска медия в туристическия бранш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
10
 
! Отговори
германки преди 2 месеца
Германки щели били да идват на здравен туризъм ама кой ще ги обслужва ? Узбеки, киргизи, укри, афгани или извънземни ? Щото в България има дефицит на поне 200 000 човека обслужващ персонал .
32
10
 
3
 
! Отговори
дo 32 преди 2 месеца
Без здравни осигуровки у нас са само ромите и бачкотещите бачкери в сивия сектор. Въпрос на избор е. Хитрите програмисти имаме допълнително здравно с огромни покрития, барабар с какви ли не козметични процедури, включени. Например, масаж през 2 дни с прекрасна млада дама, идваща он-сайт вкъщи. Не, не е компаньонка, а професионален масажист. Така си живеем хитрите програмисти. И ни е безплатно. Въпрос на избор. Ще бачкаш на черно или ще живееш като цар в къща в планината.
31
4
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 2 месеца
Айде любимите ми бачкотещи бачкери гастарбайтери, получаващи на 2 години в UK, колкото хитър програмист у нас, да се изказват. Бачкотещ беден бачкер, времето за една пломба по стандартна ЗО в UK е петорно по-малко, спрямо България. Неслучайно тичат тука наред европейците, барем с бачкотещи бачкери, като тебе, да си правят зъбите. Относно медицината- нашата е светлинни години напред (само базата е зле на някои места), особено в частните болници. Виж си фиша със заплатата. Сега си седни! Слаб 2!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
1 милион българи са без здравни осигуровки - тръгнали швабите да оправят :)))
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бартер фелдшери за голфове втора ръка :)))
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще привличат германци за здравен туризъм??? Според статистиката на европейския съюз ние имаме най-скъпото и най-неефективно здравеопазване, а ключови лекарства хронично не са налични на пазара в аптеките, заради далавери. Няма качествени лекари, болничния фонд е амортизиран и под всякаква критика. Редовно умират пациенти поради лекарски грешки или неположени грижи, а пациентите ги изнудват за пари. И кой с всичкия си ще се върже на тези локуми за здравен туризъм???
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде, няма нужда!!!!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото и да сме черногледи и по цял ден да говорим за апокалипсиса и края на България у нас може да си уредиш час за кардиолог за след 2-3 дена в Англия се чака 1 месец в Германия не знам как е.
25
3
 
6
 
! Отговори
Би могло. А дано. преди 2 месеца
Египет е ВИНАГИ в гражданска война с крайните мюсюлмани и терористите откъм Судан. Отделно на 50 г. го зануляват заради Суецкия канал. Последно с Оранжева революция. И въпреки това, туризмът там ВИНАГИ процъфтява. И не е само заради пирамидите. В Шарм Ал Шейх и Хургада ВИНАГИ има ред и ВИНАГИ държавата ги подкрепя. И ВИНАГИ там има турсти, които са дошли само за море. А у нас? Всякакви "зелени", финансирани от Гърция, Италия, Испания, Малта и Кипър, правят всичко възможно да съсипят туризма ни.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички български девойки да отиват по минералните бани и да лекуват чужденците! Голяма пара ще падне в ръцете на собствениюците на тия минерални бани присвоени от комунистите!
23
1
 
1
 
! Отговори
Gorskio преди 2 месеца
18 Така е защото последните години вдигнаха цените като в Дубай и развалиха обслужването. До преди 10на години ходехме целогодишно поне веднъж месечно в Чифлик. Който не вярва - да пробва.
22
2
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
А турци с територии!Нека старите фюрербаби да ерат у тях в Жирмания
21
0
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 2 месеца
Ахахахахахахахахаха..... Точно за такива статии като тази сайта трябва да има хумористичен раздел. Шампионската лига на СПА туризма ??? Божкееее. Дори и в най забутания италиански СПА хотел съм получавал по - професионално обслужване отколкото в топ СПА хотелите на България .
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи ние Българите ще сме лекарите по българските минерални бани, за лекуване на чужденци, така както е било по време на Римската Империя! А ние Българите къде ще се лекуваме?
19
2
 
9
 
! Отговори
Бах ти преди 2 месеца
Поми ярките дето държат властта! Народът мре защо у нас "медицината" е търговия, те щели.... В главите им има само пари и нищо друго!!!
18
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
В Троянският балкан има две селища с минерална вода които по времето на лошият комунизъм не се изпразваха целогодишно. Сега ..... едва пълнят по един два хотела през лятото. Естествено всичко беше приватизирано и надлежно унищожено! В допълнение - Северна България има висококачествен недостиг на лекари....... От Велико Търново до Русе плюс Ловеч, Троян, Габрово, Севлиево и Червен Бряг - всички ходят на лекар в Плевен...... Не знам за какъв здравен Туризъм говорите.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бг ше се лекуват в Германия без пари.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бг не може да се лекуват и им искат рекет за бърза помощ а ще лекуват ненци и чужденци. Такъв геноцит на собствения нарот ше влезне в историята.
15
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Има висококачествен недостиг на направления.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това требе да е шегичка.