US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна

Американският изтребител е на прицел от руските ракети още преди да е долетял
29 апр 2024 15:49, Петър Бойчев
438
US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна
Снимка Bussines Insider

Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле, на което изтребителите американско производство F-16 са се сблъсквали досега, твърдят пред изданието Bussines Insider бивши военни пилоти от САЩ.

Самолетът ще трябва да издържи на съвременните руски системи за противовъздушна отбрана - както С-300, така и С-400.

"Руският арсенал от системи земя-въздух е по-модерен и усъвършенстван от тези, с които F-16 се е сблъсквал в минали конфликти“, се казва в статията.

Русия разполага и с "огромен флот“ от Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети с голям обсег, а военните й са в състояние да откриват американски изтребители на стотици километри разстояние.

"Руснаците имат оборудване от висок клас за войната в Украйна“, докато предишните противници на F-16 в Близкия Изток, като Ирак и Сирия, "обикновено използваха остаряло съветско оборудване и вероятно военните им не бяха толкова добре обучени“.

Когато украинските F-16 излетят, те вероятно веднага ще попадат в обсега на руските системи за противовъздушна отбрана. Украинските пилоти може да се окажат "под прицел, дори преди да започнат да използват собствената си тактика".

По данни на ресурса Oryx, който проследява военните загуби, Украйна вече се е простила с най-малко 86 самолета от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: небеУкрайнапилотиF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поляците знаят много добре какво ги очаква срещу Русия за разлика от нашите *** и Тагаренко.
340
8
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
САЩ срещу Виетнам кой победи?
339
3
 
22
 
! Отговори
НАТО военно джудже преди 1 месец
Кой победи в Афганистан?
338
7
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Благодарение на съветските системи за ПВО, Виетнам успешно се справи с 9 000 американски летателни апарата.
337
6
 
19
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Във Виетнам краварите загубиха стотици ф16ки от старо руско ПВО
336
8
 
22
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
Шок, бомба, ужас! F16 се оказа посредствен самолет за съвременните усливия. Честито на баламите, които го закупиха и на тези, които ще го управляват! Все пак е платформа на почти 40 години.
335
0
 
5
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Боби не е ли минал да се изкаже по темата,че съм закъснял с 300 коментара. Аз само на него вярвам,ъхъ
334
7
 
19
 
! Отговори
Лаик преди 1 месец
Гледайте внимателно и ще разберете. Аз лично не очаквам Ф16 да участва активно в Украйна, защото няма смисъл да се компроментира. Реално самолетът е лесна плячка за руските ракети въздух-въздух без възможност да се противопостави. Да не говорим, ако попадне в зоната на ПВО. Не мисля, че САЩ търсят антиреклама за Ф16. Да не забравяме, че войната е бизнес за производителите на оръжие. Ако се вкарат американски самолети, означава, че нещата за САЩ са много зле
333
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tова са западните хитрини които лично мен ме отвращават с лицвмерието си. Украйна явно иска да е окупирана от Запада !?!
332
3
 
13
 
! Отговори
Лео Троцки преди 1 месец
До АнонименОнези, които организираха и финансираха Октомврийската революция в Русия са същите, които в момента стоят зад режима в Украйна и са кукловоди на демократите в САЩ. Те просто печелят от войната.
331
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обикновенно руснаците крадат технологии от американците, а колкото до ф16 е доста добър самолет с две поколения по-добър радар от най-новия руски. Ресурса на двигателя е два пъти по-голям от руските, което е страхотно предимство. Няма да им е лесно на украйнците, ама досега бяха без самолети пък удържаха, ще видим какво ще последва.
330
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунизъм нямаше нито в СССР, нито в НРБ. Само ни лъжеха, че ще строят комунизма и така и не го построиха. Това си беше чист тоталитаризъм и диктатура. Същото, което е в момента и в РФ и в Северна Корея.
329
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво стана бе? Одеса превзехте ли? Или поне Харкив? Или силата на рускта армия е само да превземе някое селце?
328
8
 
22
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
Комундялник, знаеш ли колко е тъпо да свързваш днешна Русия с комунизъм? В Русия има повече пазарно стопанство от болшевиките в ЕС. Без майтап. Именно пазара защити Русия от санкциите. На който и от днешните български евроатлантици да им свалиш гащите, все червен *** ще блесне. То и такъв им манталитета.
327
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"F15 е създаден на базата на F14, който пък е създаден на базата на МИГ25:" - Пълни глупости. F-14 започват да го правят 1970, a F-15 започват да го правят още през 1968 и е в експлоатация от 1974. А Беленко бяга с Миг-25 през 1976. Така че няма как Миг-25 да е послужил за разработката на F-14 или F-15
326
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бббб............. Бббббегай оттука бе с тея по детински наивни и силно съчинени изказвания! Ф16 още не са пристигнали ,а те взеха да се оправдават.СМЕХ И ТО ГОЛЕЕЕЕМ. Въпросът е защо не предоставят на Окрайна Ф35 ? Отговора е много лесен - и той ще последва съдбата на цялото натовско тенеке попиляно из цяла Източна Окрайна и ставащо само за скрап. Тогава вече никой няма да купува този *** , а това е сериозен икономически удар.
325
3
 
3
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
До ббб. Акото мирише пич 😂Ако сърбите знаеха, че е невидим! Предмет на пистата?! Ти си уникум 😂Евала 😂😂😂
324
4
 
14
 
! Отговори
покрайна ще спечели преди 1 месец
от трите най-дългото, заедно със всички амсалаци ревящи за центове.
323
5
 
29
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
Укрите в Европа масово хвърлят паспорти и никой не иска да се връща в украйна. Що ли?
322
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли до къде стигна днес украинското контранастъпление. Върнаха ли си Крим.